ویژگی های مدرسه خوب - سلام آگاهی - آموزش مهارت های فرزندپروری

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

ویژگی های مدرسه خوب

ویژگی های مدرسه خوب

ویژگی های مدرسه خوب چیه ؟ این سوالیه که قبل از انتخاب مدرسه برای پسرم از خودم پرسیدم. و سوال بعد اینکه چجوری در تکالیف مدرسه با پسرم همکاری کنم که خودش مستقل باشه و بدون نیاز به من به تکالیف و درسش برسه؟ میخواستم به درسش به عنوان یک وظیفه نگاه کنه و اون را با کیفیت انجام بده. بذارین همه ماجرا رو از اول براتون بگم….

ماجرای من:

قبلا دیده بودم که دوستانم در رابطه با تکلیف شب و درس خوندن فرزندانشون چگونه برخورد میکنن. اون هایی که فرزندان درس خون و در ظاهر موفقی داشتند را زیر نظر گرفته بودم. دیده بودم مادر دائما به فرزندش درباره درس خوندنش تذکر میده و و اینکه:

  •  دیر شده، پاشو برو دفتر و کتابت رو بیار،تکلیفت رو انجام بده.
  • مگه فردا امتحان نداری، تلوزیون رو خاموش کن، برو سراغ درس و مشقت و…..
  • باید زودتر بریم خونه، فردا امیرعلی امتحان داره، هنوز درسش رو نخونده، کلی هم تکلیف داره…

می دیدم بچه ها به عنوان یک پدیده ملال آور با تکلیف و درس برخورد میکنن . هم چنین رابطه بین مادر و فرزند در حین انجام تکالیف اصلا رابطه قشنگ و شیرینی نیست و مادر خیلی از ابزاری به نام پاک کن برای اصلاح اشتباهات فرزندش در نوشتن تکلیف، استفاده میکنه.

میدونستم این کارها کاملا اشتباهه ولی…

راستش هنوز فرصتی فراهم نشده بود تا در این باره به طور جامع تحقیق کنم. تا اینکه فرزندم به شش سالگی رسید و تصمیم گرفتم قبل از ورودش به دبستان و دنیای شیرین قلم و کاغذ، این موضوع رو حسابی مورد بررسی قرار بدم.

دست به اینترنت شدم و رفتم تو سایت آمازون تا جدیدترین و پرفروش ترین کتابهای دنیا رو در این زمینه تهیه کنم. اما ناامیدانه دیدم به جز یکی، هیچکدوم به فارسی ترجمه نشده بودن. دست به دامن کتابخونه اسناد ملی شدم تا اونجا لیست همه کتابهای چاپ شده در ایران با این موضوع رو پیداکنم. باز هم نتیجه جالب نبود.

  نام صحیح اندام تناسلی برای کودکان (4 پیامد نامگذاری اشتباه)

فکر میکردم این موضوع خیلی مهمه و حتما به منابع خیلی خوبی میرسم اما اصلا این طور نبود. حدود چهار تا کتاب که به نظر مفید میرسیدن رو انتخاب کردم و وقتی پست چی اونا رو بهم تحویل داد، شوکه شده بود از بس هیجان داشتم و میخواستم بسته رو باز کنم.

وقتی بسته رو با عجله و هیجان باز کردم و کتابها رو ورق زدم حالم دیدنی بود یه چیزی تو این مایه ها…

بهتره چیزی نگم در این باره…. به هر حال شروع کردم به خوندن همون کتاب خارجیه که در ایران با عنوان مشق بدون اشک ترجمه شده و خیلی راحت اینترنتی میشه تهیش کرد. کتاب مفیدی بود ولی نویسنده هاش(لی کانتر- لی هاوسنر) خیلی به کنترل بیرونی اعتقاد داشتن.

کنترل بیرونی یعنی چی؟

کنترل بیرونی به زبون ساده یعنی ما دائم به بچه هامون بگیم چیکار کنن، چیکار نکنن. راستش این روش خیلی تو دنیا منسوخه و دیگه تئوری های خیلی باحال دیگه ای مثل تئوری انتخاب ویلیام گلسر رایج شده .

تو تئوری های جدید ما به دنبال این هستیم که فرزندمون رو یه جوری بار بیاریم که حتی وقتی ما کنارش نیستیم یا خودش تنهاس، درست و انسانی و اخلاقی عمل کنه. من به این روش میگم فعال کردن کنترل گر درونی.

بعد از خوندن کتاب شروع کردم به جست و جو تو سایت های معتبر خارجی و داخلی و خوندن مقاله های مختلف و نوشتن و نوشتن و نوشتن…..

حالا دیگه وقت عمل بود،

آدم کوچولوی خونه ما بعد از دو ماه تحقیق نفس گیر و البته پر هیحان مامان نویسنده و پژوهشگرش به همراه یک لیست بالا و بلند از ویژگی های مدرسه خوب، وارد دبستان شد و من با انرژی فوق العاده ای میخواستم هم اونچه که میدونستم رو پیاده کنم. اما یه مشکل وجود داشت که احساس کردم منو دچار تضاد میکنه و نمیذاره اونچه رو میدونم عملیاتی کنم. دو هفته بیخوابی داشتم…. تحقیقاتم در عمل با بن بست روبرو بود!

  ادرار نکردن نوزاد - 6 علت رایج + راهکار

اصلا باورم نمیشد آخه من از اون دسته از آدم هایی هستم که سرم به بالش نرسیده، خوابم میبرد. بالاخره دلیل این حال بد رو  کشف کردم، مدرسه ای که پسرم را با دو ماه دوندگی توش ثبت نام کرده بودم، خیلی به روش های کنترل کردن بچه ها و ترسوندن اونها اعتقاد داشت. خیلی شلوغ بود و معلم برای آروم کردن بچه ها از تهدید استفاده میکرد. بدترین جای ماجرا این بود که تقریبا بیشتر مادرا معتقد بودن، خب معلم حق داره و پسرا رو تا نترسونی ساکت نمیشن که . تو خونه از پس یکیشون برنمیایم چه برسه به سی و شیش تا پسر بچه شیطون. من تو رابطه معلم و شاگرد هیچ رابطه دوستانه ای نمیدیدم  و حاضر نبودم بذارم فرزندم روزی پنج ساعت از وقتش رو تو چنین فضای بی مهری که از نظر همه طبیعی و حتی لازم بود تلف کنه.

تصمیمم رو گرفتم و این بار تمام اولویت هام رو نوشتم. اینکه میخوام چه ارزش هایی به فرزندم منتقل بشه و چه چیزهایی خط قرمزمه….

ارزشهای اصلی من در لیست جدید ویژگی های مدرسه خوب :

      1. معلم با حوصله و اهل تعامل:

یعنی وقتی بچه ها شیطنت میکنن حوصله به خرج بده و از اهرم تهدید استفاده نکنه، کمتر جیغ بزنه!!! یعنی بشه باهاش راحت حرف زد. مثلا اگه فرزندم جزء بچه های کند نویسه با هم همکاری کنیم تا حل بشه و به فرزندم کمک کنیم. اگه مشکلی پیش بیاد بتونم راحت و دوستانه و بدون نگرانی از قضاوت، باهاش ارتباط برقرار کنم. به نظرم این موضوع در بین ویژگی های مدرسه خوب باید در درجه اول قرار بگیره.

     2. خلوت بودن کلاس: 

با صحبت با معلم های مختلف ، متوجه شدم خیلی از شلوغی کلاس ها گله دارند و معتقدند این، موضوع کیفیت آموزش رو پایین میاره و از طرفی کنترل بچه ها رو سخت میکنه. در نتیجه معلم هم زودتر از کوره در میره. خب اینم از دومین قسمت از  ویژگی های مدرسه خوب، البته از دیدگاه من.

  تربیت کودک هفت ساله؛ بررسی ویژگی‌های کودک و نکات طلایی تربیتی
     3. حیاط مدرسه:

برام مهم بود حیاط مدرسه کوچیک نباشه. با شناختی که از کودکان دارم، میدونم نشستن بیشتر از ربع ساعت برای بچه های کلاس اولی سر کلاس خیلی سخته و متاسفانه اونا باید 45دقیقه این وضعیت رو تحمل کنن. پس برام خیلی مهم بود که حداقل در زنگ تفریحِ کوتاه و زنگهای ورزشی که دارند بتونن به اندازه کافی بدوند و انرژی شون رو تا حدی تخلیه کنن.

شاید با خوندن اولویت های من تعجب کرده باشین و بگین : همین!

راستش اگه تنها دو ماه قبل از شروع مدارس این مطلب رو میخوندم میگفتم این ها که اولویت نیستن ، ضرورتن، و خیلی راحت از کنار این مقاله میگذشتم. ولی راستش وقتی با واقعیت تلخ شیوه برخورد با بچه ها در مدارس و البته به ویژه مدارس پسرانه در ایران از نزدیک مواجه شدم ، مجبور شدم اولویت هام رو تا حد امکان پایین بیارم و انتخابی رو داشته باشم که کمترین آسیب رو به فرزندم بزنه. این سه مورد از ویژگی های مدرسه خوب به راحتی انتخاب نشد. یادمه وقتی لیست جدید رو نگاه میکردم، گریم میگرفت… و به خودم می گفتم چی در انتظار علی جانه…

و البته همه این چالش ها باعث شد دو تا اتفاق خیلی خوب دیگه هم بیفته و ما از اونها به عنوان فرصتی برای رشد و تبدیل دنیا به جای بهتری برای زندگی استفاده کنیم :

اتفاق اول اینکه نتیجه تحقیقاتم رو در ارتباط با نحوه برخورد و همکاری والدین با تکلیف و درس بچه ها رو بومی تر کنم که مناسب فضای آموزشی در ایران باشه و کاربردی باشه و اون رو به صورت یک ویدیوی دوساعته در اختیار والدین و معلمین کشورم قرار بدم که لازمه بگم تا حالا حداقل من چنین ویدیو و تحقیق جامع و کاربردی ای در این زمینه ندیدم.

میخوام ویدیو رو تهیه کنم.

اتفاق دوم اینکه همکاریم رو با مدارس بیشتر کنم و برای والدین و معلمین کارگاه های آموزشی با توجه به نیازهای اونهابرای تربیت فرزندانشون ترتیب بدم. تا بتونیم دست در دست همدیگه فضای آموزشی کشورمون رو ارتقا بدیم و به استانداردهای جهانی نزدیک تر کنیم. وقتی ما آگاهی مون افزایش پیدا کنه ، دیگه وقتی توی مدارس با فرزندمون با زبان تهدید، صحبت میشه میدونیم باید چطور برخورد کنیم.هم چنین فکر نمیکنیم این وضعیت طبیعیه و بجز با این روش نمیشه بچه ها رو تربیت کرد. وقتی ذائقه ما تغییر کنه، مدارس هم مجبورن تغییر کنن.

  دارو دادن به کودک بد دارو؛ چگونه به فرزندمان داروی تلخ بدهیم؟

این بار اما،

واقع بینانه تر به موضوع نگاه کردم و تنها سه تا از اولویت های اصلیم رو انتخاب کردم و شال و کلاه کردم برای پیدا کردن یک مدرسه  جدید… این موضوع فقط بین خودم و همسرم بود و حتی فرزندم اطلاعی از این موضوع نداشت. نمیخواستم فکر فرزندم مشغول بشه …

این بار دیگه از والدین چیزی نمیپرسیدم، تو حیاط مدارس می نشستم و در زنگ تفریح و موقع صف وایسادن بچه ها فقط نظاره گر رفتار کادر مدرسه با بچه ها بودم و یا پشت در کلاس می ایستادم و به نحوه صحبت کردن و تعامل معلم با بچه ها گوش میدادم.

چون اولویت هام مشخص بودن خیلی راحت تر تونستم تصمیم بگیرم. وقتی رفتاری رو در مدرسه میدیدم که خیلی خوشم می اومد یا رفتار بدی میدیدم سریع به لیست اولویتهام نگاهی میانداختم و اگر اون مورد در اولویت هام نبود، ( چه خوب و چه بد) ازش چشم پوشی میکردم.

بالاخره مدرسه انتخاب شد و من فرزندم رو به اونجا منتقل کردم. الان مدرسه فرزندم اصلا ایده ال نیست ولی خیلی خوب میتونم با معلمش ارتباط برقرار کنم. هروقت میخوام غر بزنم یادم میاد به ارزش هام و اولویت هایی که تعیین کرده بودم و آروم میشم . امیدوارم شما هم همین الان یه کاغذ بردارید و سه اولویت اصلی تون رو در انتخاب مدرسه بنویسید. حتما نظراتتون را برای من هم بنویسید و از تجربه هاتون در انتخاب مدرسه بگید تا بقیه هم بتونن استفاده کنن و انتخاب بهتری داشته باشن.

دوره تربیت جنسی

Hidden
نظرات شما

57 دیدگاه دربارهٔ «ویژگی های مدرسه خوب»

  1. خوب همه حرفاتون درست
    ولی فقط تو مدارس غیر انتفاعی این اتفاقا می افته
    به خاطر افزایش جمعیت بی رویه که مسئولین ترویج دادن و خیلی افراد بی فکر فقط بچه اوردن و یاد مشکلات متولدین دهه شصت نیفتادن، مدارس دولتی انقدر شلوغ شده که کلاسها بالای ۴۰ نفر هست.
    به این نکته باید دقت کرد که همه توان فرستادن بچه به مدرسه غیر انتفاعی رو ندارن.
    و مدارس دولتی خارج از محدوده ثبت نام نمیکنن.

  2. درنای عزیزم
    سلام مطالب زیبا و مفید شما را مطالعه کردم .من ک پسر ۱۸ ساله و یک دختر ۱۰ ساله دارم نمیدونم باینکه خیلی تحقیق کرده بودم برای معلم دختر کوچکم باز هم بی نتیجه بود و آنچنان این معلم با صدای بلند وتهدید با فرزندم رفتار می‌کرد آن هم در زمان کرونا و بدلیل شاغل بودن فرزندم به منزل معلم میرفت بعضی از روزها در پایان سال تحصیلی فرزندم با گریه سر کلاس میرفت ۱،۳۰ دقیقه با خانم کلاس داشت و چقدر ایشان بد اخلاق بودن .بالاخره سال اول تمام شد ودر شهریور همان سال بل کلی تحقیق معلم مهربانی را پیدا کردم و فقط برای مجذوب شدن فرزندم او را به مکانی برای بازی و تفریح و در کنارش یادآوری دروس سال اول بردم و فرزندم که ادعا می‌کرد من دیگر با سوادهستم و نمی خواهم به مدرسه بروم کمی بهتر شد شرمنده که سر شما را به درد آوردم امیدوارم تجربه من بدرد شما که محقق هستید خورده باشد عزیز دلید 💋💋

    1. الهه ی عزیز سلام روز بخیر😊 کاملا درسته مخصوصا در سالهای اولیه که بچه ها به مدرسه میرن خوش برخورد و مهربان بودن معلم تو علاقه مند سازی کودک به درس و مدرسه خیلی اثرگزاره✨ ممنون که تجربتون رو با ما به اشتراک گذاشتید🤩

  3. خیلی کارآمد بود برای دخترم که چهارم هست ندونستم چیکارکنم حداقل میتونم برای بچه دومم که پسره وچندسال دیگه وارد کلاس اول میشه استفاده کنم ممنون از آموزشت درناجان

  4. سمیه میرزا زاده

    ممنون از تلاش های مفید و آگاهانه تون.❤️💙
    به امید روزی که همه آگاهانه با فرزندان و همدیگر رفتار کنند.🥰🥰

  5. سلام خانوم شریفی عزیزم .‌من دو دختر دارم و همیشه برای معلم کلاس اول خیلی حساس بودم و وسواس داشتم و حقیقتا با تحقیقاتی که میکردم از چندین معلم در پایه های مختلف پرس و جو میکردم و نهایتا معلم های خوب و نمونه و مهربانی برای دخترام پیدا میکردم و در همان مدرسه که آن معلم ها بودند ثبت نام کردم، به نظر منم معلم وقتی تعامل و درک بالا داسته باشد و سخت گیر نباشه محیط مدرسه قابل تحمل میشه . البته معلم هایی که بنده اعتماد کردم ‌و بچهام رو سپردم برای کلاس اول هر دو در مدرسه غیر انتفاعی بودندو بازنشته آموزگاری آموزش و پرورش ولی همچنان با انرژی و خوش اخلاق و خلاق در درس دادن بودند. و نکته ای که خیلی جالب بود . هر دو ایشان می‌گفتند که در انجام تکالیف خانواده ها به بچها امر و نهی نکنن. و بچه هر موقع که خواست تکالیف رو انجام بده و نکته دیگه اینکه از وسایل خیلی ساده و بی زرق و برق برای بچها خرید کنید تا همه حواس بچها به شیرینی یادگیری بگذره . و واقعا هم هر دو دختر بنده همینطور هستند و به هیچ کدام امرو نهی نمیکنم خودشون تکالیف و درس رو انجام میدن ‌و برنامه آماده میکنن.

    1. مریم عزیز چقدر عالی😊😊
      نوع برخورد و نوع تدرس و اداره ی کلاس در پایه اول خیلی مهمه خوشحالیم که فرزندان شما تجربه خوبی داشتن 🌱

    2. سلام عزیز وقتتون بخیر منم دخترم 5 سالشه از سال دیگه دنبال پیش دبستان و دبستانی با خصوصیات مذکور هستم میشه اسم محبت کنید اسم چندتا مدرسه دخترونه خوب رو به ما هم بفرماییین.ممنون میشم

  6. متن خیلی جالبی بود ممنون از شما خانم شریفی،ولی واقعیتش اینه که آموزش و پرورش ما خیلی ایراد داره و مدارس غیر انتفاعی هم یه مرکز واسه تجارت تبدیل شده.حالا نمیدونم ماها چیکار کنیم و نقش ما این وسط چیه؟بازم مممنون از شما

    1. الناز عزیز مسئله ای که برای استاد شریفی در انتخاب مدرسه مهم هست این هست که من والد بتوننم معیار هامو انتخاب کنم و بر اساس معیارهام اولیت بندی کنم
      و براین اساس تحقیقات میدانی مو شروع کنم تتا بتونم مدرسه مورد نظرمو پیدا کنم
      و با سوالات باز پاسخ این کار رو اتجام میدم یعنی می پرسم اگه فرزندم تکالیف شو ننویسه رفتار معلم به چه صورت هست
      اگر بچه ها باهم دعوا کردن ناظم مدرسه چه رفتاری رو داره و………..

  7. متن خیلی جالبی بود ممنون از شما خانم شریفی،ولی واقعیتش اینه که آموزش و پرورش ما خیلی ایراد داره و مدارس غیر انتفاعی هم یه مرکز واسه تجارت تبدیل شده.حالا نمیدونم ماها چیکار کنیم و نقش ما این وسط چیه؟

  8. من پسرم الان کلاس اولی هست و کلاسشون شلوغه و معلمشون مجبوره هی داد بزنه سرشون برای آرام کردن کلاس
    خودش میاد میگه مامان من مدرسه مو دوست ندارم
    مدرسه امو عوض کنین،
    استفاده کردم از نوشته تون مثل همیشه 🙏👍👏

  9. سلام درنای عزیز،چقدر این مقاله رو دوست داشتم،چون دقیقا این اتفاق برای منم افتاد با کلی تحقیق و پرس وجو یکی از بهترین پیش دبستانیها رو انتخاب کردم و متاسفانه دقیقا بخاطر برچسب هایی که مربی به فرزندم میزد که خیلی شیطونه و …بی حوصلگی مربی،مدرسه رو عوض کردم و به یک جای متوسط بردم و الان چقدر راضی ام ،مربی بسیار باحوصله و دلسوز،واقعا اولویت های منم عوض شد

  10. مقاله شما رو خوندم و بازهم درد رو حس کردم. خیلی ناراحت کننده س که اینها ضرورتن ولی نیستن…. مدرسه ای که ادعا داره و هزینه قابل توجه ای میگیره ولی بین معلمینش میبینی معلمی هست که جوری حرف میزنه که راحت اعتماد به نفس بچه رو هدف گرفته…. لحن صحبت ماها چه ها که با اطرافیانمون نمیکنه… امیدوارم دنیا جای بهتری بشه برای فرزندانمون

  11. سلام منم علی جانم وامسال پیش دبستانی ثبت نام کردم و باتوجه به اینکه بخاطر کرونا نتونسته مهد کودک بره تصمیم گرفتیم یه پیش دبستانی با محیط شاد و حیاط بزرگ که غنی از فضای سبز و تاب و سرسره و میز وصندلی که اوقات زنگ تفریح یا ورزش بتونه لذت کافی در کنار دوستان ببره و ثبت نام کردم علی جانم فوق العاده اجتماعی و مهربون و خون گرم و البته زودرنجه امیدوارم که سال شاد و پر انرژی قبل از ورود به مدرسه و درس و ۱۲ سال مطالعه تا کنکور و داشته باشه الهی آمین

  12. عالی بود.ممنون.خانم شریفی توی محل زندگی ما فقط دوتا مدرسه هست که معلمای مسن با طرز فکر قدیمی و تنبیه کردن هستن.با خوندن این مقاله ناراحت شدم.من هر چقدر تلاش کنم چه فایده وقتی مدرسه روش تربیتی متفاوتی داره؟لطفا راهنماییم کنید…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

اطلاعات حساب موسسه

شماره حساب

8794813727

شماره کارت

6104337442149397

شماره شبا

IR390120000000008794813727

بانک ملت بنام درنا شریفی