5 راهکار اساسی برای سلام کردن کودکان | سلام کردن بچه ها در جمع – سلام آگاهی – آموزش مهارت های فرزندپروری

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

5 راهکار اساسی برای سلام کردن کودکان | سلام کردن بچه ها در جمع

سرفصل های اصلی این مطلب:

5 راهکار اساسی برای سلام کردن کودکان | سلام کردن بچه ها در جمع

پادکست مقاله

اگه شما هم از اون دسته مامان و باباهایی هستین که وقتی وارد جمعی میشید از این جملات استفاده میکنید:

سلام کردی مامان…

سلام می‌کنه دخترم خدمتتون..

سلامتو خوردی بچه..

یا جای بچه تون سلام میکنین و یکی از دغدغه هاتون سلام کردن فرزندتونه، حالا وقتشه با ما همراه بشید تا ۵ راهکار اساسی یاد بگیریم که به بچه هامون آموزش بدیم چطوری سلام کردن مودبانه و قشنگ رو یاد بگیرن.

۵ راهکار برای سلام کردن

۱-الگوبرداری بچه ها از والدین

بچه های ما از ما یاد میگیرن. خیلی وقت ها بچه ها به رفتار ما و زبان بدنمون، بیشتر از گفتارمون توجه میکنن. و این فرصت خیلی خوبیه که در طول روز از موقعیت های مختلف برای آموزش سلام دادن به کودکمون استفاده کنیم و با وارد شدن هر کسی به خونمون، کلی آموزش مناسب به فرزندمون بدیم.

زمانی که همسرمون، خواهرمون و حتی فرزندمون وارد خونه میشن با زبان بدن قوی و صدای بلند، بهشون سلام کنیم و با لبخند بگیم: سلااام عزیزم، خسته نباشی، چقدر خوشحالم که میبینمت و… به این شکل میتونیم الگوی بسیار مفید و موثری برای فرزندمون باشیم.

۲-در بازی ها به بچه ها و اسباب بازیهاشون سلام بدیم

حتما جزء اولویت هامون قرار بدیم که در حین بازی با کودکمون، بهش سلام کنیم. حتی زمانی که داریم بازی دزد و پلیس رو هم انجام میدیم، تو بخشی از بازی به عنوان دو تا پلیس همکار به همدیگه سلام کنیم.  

یا اینکه، وانمود کنیم یک مغازه دار هستیم، مثلا یک گل فروشی داریم، و فرزندمون نقش مشتری رو بازی کنه. وقتی برای خرید گل وارد فروشگاه ما می شه، میتونیم سلام کردن رو باهاش تمرین کنیم. این سناریوی ساختگی ما می تونه هر جایی باشه: سینما، خواربارفروشی، آرایشگاه، باغ وحش، شهربازی، و غیره. بهتره مکانی رو انتخاب کنیم که با علایق فرزندتون مطابقت داشته باشد.

۳-آموزش سنت های جالب سلام کردن در کشورهای مختلف به کودک

 

قصه ها، داستان ها و یا بازی های جذاب، درباره ی سلام کردن رو پیدا کنیم و با کودکمون در موردش حرف بزنیم. مثلا به کودک بگیم: میدونستی مردم تو جاهای مختلف دنیا، سنت های خاصی برای سلام کردن به هم دارن. مثلا مردم هندوستان وقتی میخوان به همدیگه سلام کنن دستاشونو به هم میچسبونن یا اینکه مردم ژاپن برای احترام گذاشتن و سلام کردن به هم در برابر فرد مقابلشون تعظیم میکنن. خیلی خوبه که حتی ادای سلام کردنشون رو هم دربیاریم و با روشهای خنده دار این موضوع رو جذاب تر کنیم تا در ذهن بچمون بیشتر بمونه.

4-سلام کردن به بچه ها

در فاصله ۳-۴ متری کودکمون بشینیم و بهش بگیم: بدو بیا بغل مامان، بدو بیا بغل بابا. وقتی کودک میدوه و میاد پیشمون، اون رو در آغوش بگیریم و با ذوق و مهربونی بهش بگیم: سلااام عزیزم، سلااام قشنگم، سلام به روی ماهت و … اینجوری کودکمون کلی حس خوب میگیره و احتمال تکرار این کار خیلی بیشتر از زمانیه که بهش تذکر میدیم یا برای سلام ندادنش دعواش کنیم.

5-تشویق کردن کودک

حواسمون باشه اگه زمانی حتی از دست کودکمون در رفت و تصادفی سلام کرد. حساااابی بولدش(پررنگش) کنیم و بگیم: واااای چقدر خوش حال شدم که بهم سلام کردی مامانی.

از کودکمون تشکر کنیم و بگیم: چقد حس خوبی بهم دادی. و یا مثلا بگیم: خاله چقدر خوش حال شد وقتی بهش سلام کردی. امروز بهم گفت وقتی نورا به من سلام کرد حسابی خوشحال شدم.

واکنش های اشتباه والدین نسبت به سلام نکردن کودک

  • از سلام نکردن کودکمون خجالت نکشیم: کودکان ما درگیر دغدغه های خودشون هستن و ممکنه یادشون بره که سلام کنن. مهم اینه که به مرور رشد میکنن و یاد میگیرن.
  • فرزند ما این حق رو داره که از در آغوش گرفتن، بوسیدن یا هر نوع تماس فیزیکی دیگه ای که باعث ناراحتیش میشه، امتناع کنه.
  • اگه فرزندمون خجالتیه، مجبورش نکنیم سلام کنه. خیلی مهمه به محدودیت ها و خلق و خوی فرزندمون احترام بذاریم. مثلا به جای اینکه وقتی از سلام و احوالپرسی با کسی امتناع می کنند، واکنش منفی نشون بدیم، وقتی این کار رو انجام میدن، تحسین و تشویقشون کنیم. به این ترتیب، اونها متوجه میشن که چه انتظاری ازشون داریم.
  • صبور باشید: یادگیری مهارت های اجتماعی نیازمند زمان و تمرینه. اگه احساس میکنیم که فرزندمون در موقعیت‌های خاص ناراحته، در موردش ازش سوال بپرسیم. سعی کنیم بفهمیم چه مشکلی داره و بهش کمک کنیم تا احساساتش رو در قالب کلمات بیان کنه. همچنین می‌تونیم برای یافتن راه‌های جایگزین برای سلام کردن که با آن راحت‌تر هستند، باهاشون صحبت کنیم.
  • نکته آخر… اگر دیگران، در مواجهه با سلام نکردن بچه مون، واکنش منفی نشون دادن، مثلا گفتن که چرا سلام نمیکنی یا سلامتو خوردی!! در این شرایط اجازه بدیم کودکمون با پیامد رفتارش مواجه بشه چون این کار باعث تقویت هوش اجتماعیش میشه. هوش اجتماعی در نتیجه ارتباط با افراد در محیط های اجتماعی مختلف ایجاد میشه. یعنی بچه ی ما در ارتباط با دیگران، متوجه انتظاراتی که جامعه از اون داره، میشه و به تدریج جامعه رو بیشتر میشناسه و با واکنش های مختلف دیگران موقع سلام نکردن مواجه میشه و به این ترتیب هوش اجتماعیش بیشتر میشه.

برامون بنویسید شما وقتی بچتون سلام نمیکنه چیکار میکنید؟ و چه اقداماتی برای سلام نکردن فرزندتون انجام دادین؟

Hidden
نظرات شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array