دلیل وابستگی فرزند به مادر + راهکار - سلام آگاهی - آموزش مهارت های فرزندپروری

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

دلیل وابستگی فرزند به مادر + راهکار

سرفصل های اصلی این مطلب:

پادکست مقاله

 

زمانی که فرزندمون به دنیا میاد، حجم علاقه و توجهی که بهش داریم در اوج خودشه و تمام تلاشمون اینه که به بهترین نحو ازش مراقبت کنیم و اونو نزدیک خودمون نگه داریم.

طبیعیه که فرزند ما تو این سن توانایی مراقبت از خودش رو نداره، اما با بزرگترشدن کودک و مراقبت طولانی مدت، علاقه اش به ما بیشتر میشه.

همونطور که کودک ما روز به روز بزرگتر میشه، میتونه به یک سری از فعالیتها بپردازه، مثلا میتونه بایسته، بازی کنه، کلمات رو تلفظ کنه، راه بره و کم کم با دیگران تعامل داشته باشه. غافل از اینکه اگه ما بیش از حد از فرزندمون محافظت کنیم، وابستگیش به ما بیشتر میشه و این موضوع، تأثیر منفی و نامطلوبی بر رشد روانی و فکری کودک میذاره.

راهکارهای از بین بردن وابستگی کودک به مادر

دادن حق انتخاب به کودک

برای اینکار میتونیم از تصمیم های کوچک شروع کنیم و اجازه بدیم فرزندمون با پیامد رفتارش روبرو بشه. مثلا اگر زمستونه و میخواد کم لباس بپوشه اجازه بدیم همون انتخاب رو انجام بده ولی بهش گوشزد کنیم که کاپشن برداره. وقتی چندبار با لباس کم بره بیرون و سردش بشه در نهایت متوجه میشه که باید لباس گرم تری بپوشه.

خیلی خوبه که از این انتخاب های کوچک شروع کنیم و به مرور انتخاب های بزرگ تر رو هم به فرزندمون بسپاریم. در اینصورته که تجربه کسب میکنه و درنهایت میتونه به خودش و انتخاب هاش تکیه کنه و وابستگیش به ما کم تر بشه.

تاثیر حق انتخاب در استقلال کودک

از زمانی که فرزندمون به دنیا میاد، ما تمام انتخاب های زندگیش رو انجام میدیم. از انتخاب لباس گرفته تا انتخاب های بزرگ تر؛ و با اینکار باعث میشیم که بچمون نتونه با پیامدها و نتایج انتخاب هاش روبرو بشه. و در نهایت ندونه که کدوم انتخاب نتیجه ی درستی داشته و کدوم یکی نه، و  این باعث میشه از انتخاب کردن بترسه و در کوچک ترین انتخاب ها هم به ما نیاز داشته باشه و وابسته باشه.

سپردن مسئولیت به کودک

معمولا ما والدین عادت کردیم که همه کارها رو به جای بچه هامون انجام بدیم تا به قول معروف آب تو دلشون تکون نخوره، اما این کار اصلا درست نیست! ماموریت فرزند ما اینه که به موجودی مستقل تبدیل بشه، و زمانی که از لحاظ رشدی به مرحله ای رسید که میتونه خودش یه سری از کارها رو انجام بده، اسباب بازیهاش رو سرجاش بذاره، بشقابش رو خودش برداره و ببره، لباس بپوشه و غذا بخوره اجازه بدیم این کارا رو خودش انجام بده. یادمون باشه سپردن مسئولیت به بچه ها باعث افزایش عزت نفس اونا میشه. پس نذاریم این حس دوست داشتن باعث بشه که همه کارها رو خودمون براشون انجام بدیم و وابسته ی ما باشن.

انگیزه دادن به کودک برای از بین بردن تعلق خاطر

خیلی وقت ها ممکنه ما با حرف هایی مثله: تو نمیتونی، خودم در ظرفو باز می کنم، وایسا خودت نمیتونی دکمتو ببندی، دست نزن خطرناکه و … باعث میشیم که این باور در ذهن فرزندمون شکل بگیره که: من نمیتونم تنهایی انجامش بدم، اگه مامان نباشه من از پسش برنمیام و با این رفتارها، درنهایت باعث بشیم که وابستگی فرزندمون به ما بیشتر بشه.

در عوض ما میتونیم با ایجاد انگیزه در فرزندمون این باور رو شکل بدیم که من میتونم تنهایی یسری کارهارو انجام بدم. برای دادن این انگیزه بهتره که به فرزندمون اجازه بدیم با توجه به سنش یسری از کارارو خودش انجام بده و ما روی اون کار نظارت داشته باشیم.

کارهایی مثل جابجایی ظرف میوه، ریختن چایی و… که خطر زیادی ندارن اما حس توانمند بودن رو به فرزندمون میدن. و باعث میشه این باور درون فرزندمون شکل بگیره که من بدون مامانی هم از پس یسری کارها برمیام .

تشویق کردن یکی از بهترین روشهاییه که برای ایجاد انگیزه میشه استفاده کرد. پس سعی کنیم در ابتدا برای هر کاری که فرزندمون به تنهایی انجام میده تشویقش کنیم.

البته توجه داشته باشیم نباید در تشویق زیاده روی کنیم چون به مرور برای بچه ها به یک نیاز تبدیل میشه و اگر تشویق نشن اون کار رو انجام نمیدن.

پس اینکه چرا و چطور رفتار ما میتونه فرزندمون رو به ما وابسته کنه، تا حدی به این بستگی داره که خودمون به این نتیجه برسیم که وقت مستقل شدنشه.

وابستگی در بچه ها نسبت به مادر

عوامل وابستگی بچه ها به مادر 

احساس ناتوانی در بچه ها

یکی از مهم ترین عوامل ایجاد وابستگی در کوذکان، احساس ناتوانی و کمبود اعتماد به نفسه. اینکه کودک ما احساس میکنه نمیتونه از پس کارهاش بربیاد و برای برطرف کردن نیازهاش به کمک ما احتیاج داره. حتی بعضی وقتا ما میدونیم فرزندمون بلده کاری رو انجام بده، اما بازهم برای انجام اونکار به ما وابستس و خودش به تنهایی انجامش نمیده. برای حل این مسئله لازمه، لیستی از کارهایی که بچه ها میتونن انجام بدن رو بنویسیم و جایی نصب کنیم.

کارهای که بچه ها می تونن به تنهایی انجام بدن

  1. خودم به سرویس بهداشتی میرم
  2. تکالیفم رو مینویسم.
  3. من میتونم مسواک بزنم.
  4. میتونم لباسامو تا کنم.
  5. بند کفشمو خودم میبندم.
  6. میتونم دکمه لباسم رو ببندم.
  7. میتونم خودم تا خونه ی دوستم برم.
  8. میتونم از خیابون رد شم و ….

با اینکار توانایی های فرزندمون رو بُلد میکنیم و به تدریج باعث افزایش اعتماد به نفس در فرزندمون میشیم. و برای مواردی که فرزندمون کاریو به تنهایی انجام نمیده مثلا از خیابون رد شدن، بهش توضیح میدیم که انجام  اینکار به تنهایی شاید خطرناک باشه اما اگر اصولش رو بدونیم دیگه خطرناک نیست. هم چنین با آموزش های صحیح در این مورد، فرزندمون رو از نحوه رد شدن از خیابون آگاه می کنیم.

فرزندان به مادران وابسته هستند یا دلبسته

میزان دلبستگی فرزند به مادر، به نوع تعامل مادر با فرزند بستگی داره. زمانیکه مادر به درخواستها و نیازهای کودک خود به درستی پاسخ بده، سبک دلبستگی فرزند ایمن میشه. در این صورت کودک اعتماد بنفس بالایی داره و دنیا را یک جایگاه امنی برای خود می دونه.

از نظر روانشناسی، وابستگی یعنی به یه فرد جوری وابسته بشیم که زندگی بدون اون، برامون سخت باشه. فرزندمون هم به این دلیل به ما وابستس که نیازهای اولیش مثل خوراک و پوشاک رو فراهم میکنیم و امنیتش رو تامین میکنیم.

اما دلبستگی یعنی فرزند ما به ما احساس تعلق میکنه و در کنار ما آرامش و امنیت داره اما زندگی مستقل و شخصی خودش رو هم داره و برای برطرف کردن هر نیازی از ما کمک نمی خواد.

پدر و مادرهای حرفه ای تلاش میکنن عواملی که باعث وابستگی بچه ها به خودشون میشه رو یاد بگیرن و مانع اونا بشن و دلبستگی ایمن رو در بچه ها ایجاد کنن.

عامل تاثیر در دلبستگی فرزند به مادر

حرف آخر…

وقتی همه ی کارهای کودک رو بهش یاداوری میکنیم، به تذکرات ما وابسته میشه و بدون یاداوری ما، کارش رو انجام نمیده و باید دائم هلش بدیم!!! حالا چیکار کنیم بچه هامون کارهاشون رو خودشون انجام بدن:

  • وظایف و کارهای شخصی فرزندمون رو به بهانه کمک و دلسوزی انجام ندیم.
  • از اینکه بچه هامون اشتباه کنن، اصلا نترسیم.
  • بجای فرزندمون تصمیم نگیریم.
  • مسئولیت های ریز و درست بهش بسپاریم و در ازای انجام هر کدام، تشویق های کلامی انجام بدیم و نشون بدیم که چقدر خوشحالیم که کارشو خودش انجام میده.
  • حواسمون باشه: از سال دوم زندگی کودک میخواد مستقل بشه و اگه ما جلوشو بگیریم و بخوایم کاراشو خودمون انجام بدیم، کودک مرحله استقلال رو درست طی نمیکنه و در بزرگسالی به ما وابسته میشه.

حالا شما برامون بگید به نظر شما دلایل وابستگی فرزند به مادر چی میتونه باشه؟ اگر شما با این مسئله رو به رو هستید چه کارهایی رو برای رفع این مسئله انجام دادین؟

Hidden
نظرات شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

اطلاعات حساب موسسه

شماره حساب

8794813727

شماره کارت

6104337442149397

شماره شبا

IR390120000000008794813727

بانک ملت بنام درنا شریفی