جدا کردن جای خواب کودک | مشکلات خوابیدن کودک در اتاق خواب - سلام آگاهی - آموزش مهارت های فرزندپروری

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

جدا کردن جای خواب کودک | مشکلات خوابیدن کودک در اتاق خواب

سرفصل های اصلی این مطلب:

پادکست مقاله

 

بعد از کلی چالش با بچه هامون در طول شبانه روز، وقتی فارغ از دغدغه های روزمره میخوایم کمی استراحت کنیم تا به آرامش برسیم، ممکنه با این درخواست مواجه بشیم که من میخوام کنار شما بخوابم.

و از اونجایی که خوابمون میاد و حوصله نداریم هر شب با این موضوع کنار میایم و میگیم فعلا بخوابه بعدا درستش میکنیم. اما این مسئله رو هنوز هم نتونستیم حل کنیم و به یک دغدغه بزرگ برای خیلی از مامان و باباها تبدیل شده. اگه شما هم این مسیله رو نتونستین حل کنید تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا با نحوه جداکردن جای خواب کودکتون آشنا بشید.

اتاق کودک 

جدا کردن اتاق خواب کودک، مرحله مهمی در فرایند رشد کودکه، که می‌تونه برای والدین و مخصوصا کودک، چالش‌هایی رو به همراه داشته باشه. فرزند ما از زمانی که به دنیا میاد عادت می‌کنه که شب‌ها کنار ما بخوابه و این در آغوش گرفته شدن و بوی مادر، احساس امنیت و آرامش رو براش تامین می‌کنه و این روند تا سنین بالاتر ادامه داره.

ترس از تنهایی خوابیدن در بچه ها 

زمانی که ما تصمیم می‌گیریم جای خواب فرزندمون رو جدا کنیم. باید این موضوع رو درنظر بگیریم که این جدایی ممکنه باعث اضطراب و ترس در فرزندمون بشه و مدام مخالفت کنه، بهونه بیاره و شب و نصف شب به بهونه‌های مختلف به اتاقمون بیاد تا کنارمون بخوابه. اما اگر در سن مناسب و بصورت اصولی انجام بشه باعث افزایش اعتماد بنفس، افزایش مهارت‎‌های اجتماعی و کم شدن وابستگی به والدین می‌شه. همه والدین دوست دارن بدونن فرزندشون رو در چه سنی و با چه روشی اتاق خوابش رو جدا کنن و بهش کمک کنن تا مستقل بخوابه.

بهترین سن برای جداکردن جای خواب کودک

طبق تحقیقات پژوهشگران، بهترین سن برای جداکردن جای خواب کودک، زیر 8 ماه و بالای 18 ماهگیه. که البته این بازه سنی به یک سری عوامل بستگی داره، مثلا برای بچه‌هایی که شیر مادر می‌خورن، قبل از 2 سالگی یا قبل از قطع شیر شبانه، امکان جدا کردن جای خواب وجود نداره.

از طرفی چون فرزند ما در بازه سنی 8 تا 18 ماهگی اضطراب جدایی رو تجربه می کنه، وابستگی زیادی به مادر داره و جدایی از مادر براش سخته. و این رو هم در نظر بگیریم که بچه‌ها با همدیگه متفاوتن، تو یه سری از بچه‌ها، ممکنه اضطراب جدایی تا 3 سالگی هم ادامه داشته باشه. پس اگر فرزندمون در این سن(بدلیل اضطراب جدایی) آمادگی جداکردن اتاق خواب رو نداره، بهتره اصراری نکنیم و بهش زمان بدیم. 

پس این کار، با توجه به شرایط فرزندمون می‌تونه بین سنین 3 تا 6 سالگی اتفاق بیفته. و اگر فرزندمون رو در سنین کمتر(یعنی وقتی که اضطراب جدایی داره) به تنها خوابیدن عادت بدیم ممکنه باعث بیشتر شدن اضطراب جداییش بشه .

بهترین سن برای جداکردن جای خواب کودک

نکات‌ مهم برای والدینی که میخوان اتاق خواب فرزندشون رو جدا کنن 

چیزی که باید برای جدا کردن جای خواب کودک، بهش توجه داشته باشیم اینه که این پروسه باید به صورت تدریجی انجام بشه، نباید انتظار داشته باشیم که یکدفه بتونیم اینکارو انجام بدیم و باید در این مسیر صبر و حوصله داشته باشیم.

و یادمون باشه برای بچه‌های زیر 3 سال دو تا تغییر رو همزمان نباید داشته باشیم، مثلا اگر پروسه‌ی از شیر گرفتن یا از پوشک گرفتن رو داریم، تا زمانی که به این تغییر، عادت نکرده نمی‌تونیم اتاق خواب کودکمون رو تغییر بدیم. 

در اولین گام سعی کنیم اگر فرزندمون روی تخت و کنار ما می‌خوابه، اول از تخت خودمون جداش کنیم؛ یا تختش رو بیاریم کنار تختمون، یا جای فرزندمون رو پایین تختمون بندازیم و به تدریج فاصلش رو از خودمون بیشتر کنیم.

 

همچنین در طول روز، ساعات زیادی رو با کودک در اتاق خودش بگذرونیم، تو اتاقش باهاش بازی کنیم، هر وقت طی روز خوابش برد، ببریم تو اتاق خودش بخوابه. بعد از یک هفته که موقع خواب روزانه تو اتاق خودش خوابید و به اون محیط عادت کرد، حالا نوبت خواب شبانه می‌رسه. که در ادامه نکات مهمی در این زمینه، برای شما عزیزان قرار دادیم. 

جذابیت محل خواب بچه 

جذابیت محیط خواب یکی از راهکارهای تاثیر گذار برای تنها خوابیدن بچه‌هامونه. خیلی خوبه که فضای خواب فرزندمون رو با توجه به علاقش تزیین کنیم. حتما چراغ خواب یا نور کمی رو برای اتاق روشن بزاریم، مخصوصا اگر فرزندمون از تاریکی می‌ترسه و یا شب‌ها برای خوردن آب از خواب بیدار می‌شه. این قضیه خیلی می‌تونه در مستقل خوابیدن کودک تاثیرگذار باشه.

جذابیت محل خواب بچه

روتین خواب کودک

طبق تحقیقات پژوهشگران، کودکانی که روتین خواب مشخصی دارند و مادرانشون آداب و رسوم خاصی رو برای خوابوندنشون به کار می‌برن، موقع خوابیدن کمتر دچار ترس و استرس میشن. که تو دوره پدر و مادر حرفه ای به طور کامل در رابطه با این موضوع صحبت شده که برای اطلاع بیشتر میتونید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. 

  • قصه گفتن 
  • ماساژ دادن با روغن
  • تعریف کردن خاطره
  • گوش دادن به آهنگ های کودکانه
  • صحبت کردن راجب اتفاقات روزمره
  • انجام دادن بازی‌های فکری و آرام …

با داشتن روتین خواب منظم، ساعت بدنی خواب فرزندمون رو تنظیم می‌کنیم و این کار به مرور باعث می‌شه که فرزندمون هرشب سر یه زمان مشخصی بخوابه. مشخص نبودن برنامه ی قبل از خواب، نداشتن ساعت خواب فیزیکی مشخص، همزمانی خواب بچه با زمان خواب خودمون و … باعث می‌شه فرزندمون هرشب بهونه بگیره که کنار ما بخوابه و ماهم از اونجایی که خوابمون میاد و حوصله نداریم، بهش اجازه می‌دیم که کنارمون بخوابه و تغییر این عادت بتدریج سخت و سخت تر میشه.

تاثیر راحتی محیط خواب بر مستقل شدن اتاق خواب 

خیلی خوبه که همیشه از راحت بودن محیط خواب کودک‌مون مطمئن باشیم. مواردی وجود داره که می‌تونه باعث بشه کودک ما دلش نخواد که توی اتاقش بخوابه که ما باید این مشکلات رو رفع کنیم. به عبارتی شرایط راحتی رو برای خواب فرزندمون فراهم کنیم. مواردی که می‌تونیم بهش اشاره کنیم شامل:

  •  گرم بودن دمای اتاق
  • زیاد بودن نور در اتاق
  • نرم بودن بالشت
  • تنظیم بودن متکا
  • گذاشتن آب کنار سر فرزند، ….
  • حتی ممکنه فرزندمون به گوش دادن به موسیقی آرام علاقه نشون بده و یا بغل کردن عروسک مورد علاقش آرومش کنه. در این صورت، این شرایط رو هم برای فرزندمون ایجاد میکنیم تا خواب بهتر و راحت تری رو تجربه کنه.

تاثیر گذراندن وقت کیفی بر تنهایی خوابیدن بچه ها

علت بسیاری از بهانه گیری‌ها و مقاومت‌های فرزندمون برای تنها خوابیدن، اینه که در طول روز، ما برای ارتباط با فرزندمون، زمان مناسبی درنظر نگرفتیم.

پس خیلی خوبه که در طول روز زمان مختصری رو برای بازی با فرزندمون اختصاص بدیم و به مرور این زمان رو بیشتر کنیم و سعی کنیم کیفیت حضورمون در کنار فرزندمون رو بیشتر کنیم.

پیداکردن دلیل مقاومت کودک برای تنهایی خوابیدن

دربرابر اصرار فرزندمون قاطع باشیم 

اوایل ممکنه بچه ی ما در طول شب از خواب بیدار بشه و برگرده اتاقمون، شاید این موضوع خیلی تکرار شونده و خسته کننده باشه، اما چیزی که خیلی اهمیت داره اینه که هربار که فرزندمون اومد اتاقمون و خواست کنار ما بخوابه، با قاطعیت و مهربانی هدایتش کنیم به اتاق خودش، و در نهایت آرامش اینکارو انجام بدیم.

 حواسمون باشه در طول پروسه جدا کردن جای خواب، رفتار متناقض نداشته باشیم، یعنی یکبار بذاریم کنارمون بخوابه و یکبار ببریمش اتاق خودش، همیشه یک رفتار یکسان داشته باشیم.

پیدا کردن دلیل مقاومت کودک برای تنهایی خوابیدن

خیلی خوبه که علت مقاومت و بهانه گیری‌های فرزندمون در مقابل تنها خوابیدن رو پیدا کنیم. مثلا اگه فرزندمون از تاریکی می‌ترسه براش چراغ خواب روشن کنیم و تا زمانی که خوابش عمیق نشده، کنارش بمونیم. یا اگه فرزندمون هیچ دلیلی نداره و بهونه می‌گیره، خواستمون رو به شکل و واضح مطرح کنیم.

حتی اگه فرزندمون مریضه یا نیاز به مراقبت خاصی داره چند شب رو کنارش باشیم، اما براش دلیل موندنمون رو توضیح بدیم.

 

حتما برامون بنویسید که شما از چه راهکارهایی برای جدا کردن جای خواب بچه هاتون استفاده کردین؟ و اینکه آیا راهکارهای‌ این مقاله براتون مفید و موثر بودند ؟

Hidden
نظرات شما

36 دیدگاه دربارهٔ «جدا کردن جای خواب کودک | مشکلات خوابیدن کودک در اتاق خواب»

    1. دوست عزیز سلام 😊 پیشنهاد میکنیم شما تو اتاق جدید کنارش باشید تا خوابش ببره و بعد به اتاق خودتون برید. و اینکه حتما این روند رو براش توضیح بدین تا در جریان این جابجایی باشه 😊🌱

  1. جدا کردن جای خواب کودک پروسه ای مهم و البته زمانبر هستش
    من مدتی درگیر بودم
    دخترم بد خواب شده بود بدلیل تغییر مکان
    ولی خوشبختانه الان درست شده

  2. درنا جان عالی بود
    من پسرم بهانه میاره که اتاقم سرده نمیتونم بخوابم
    و رو زمین داخل سالن میخابه
    اما دمای اتاقش اوکیه و تفاوتی با سالن نداره
    چجور میتونم بفهمم علتش چیه

    1. حنا جان سلام 😊 اگر شما بررسی کردین و میدونید موردی نداره حتما علت دیگه ای داره تو خوبحالی باهاش صحبت کنید و علت رو از خودش بپرسید (و خودتون عواملی مثل ترس، وابستگی و.. نباشه)✨

  3. سلام درنا جان
    من دخترم ۱۰ سالشه
    و همچنان نمیتونه اتاق خودش بخابه
    خیلی اذیت کنندس
    وقتیم اتاق خودش میخوابه شب گریه میکنه یا جیغ میزنه
    میشه راهنماییم کنی

    1. تینا جان سلام 😊 حتما باید ریشه یابی داشته باشید. ترس ، میزان اضطراب و… رو بررسی کنید 🌱😊

    1. خانم کریمی عزیز سلام روزبخیر✨
      در ارتباط با قطع شیر شبانه مقاله ای نوشته شده که لینکش رو قرار میدم حتما مطالعه کنید و پیشنهاد میکنیم اول شیر شب رو قطع کنید و بعد جای خوابش رو جدا کنید ✨🌱
      لینک مقاله قطع شیر شبانه
      https://dornasharifi.com/stop-feeding-the-baby-at-night/

  4. سلام عزیزم ممنون بابت اطلاعات عالیتون
    پسر من ۱۱ سالشه و متاسفانه هنوز باید کنار من بخوابه
    تا سن ۵ سالگی اتاق خواب نداشتیم و مجبور بودم کنار ما بخوابه
    الان یک ماهه راهکارتون رو انجام میدم و هنوز هم موفق نشدم ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. نوشین عزیز سلام وقت بخیر 😊
      یرای ایجاد هر تغییری نیاز هست زمان بزاریم و تغییرات به صورت یهویی ایجاد نمیشه و همینطور صبر و حوصله

  5. سلام عزیزم
    پسرمنم از ۶ ماهگی جدا خوابیده
    من فقط شبها یبار بیدار میشد و تا صبح می‌خوابید
    الان ۶ ماهی هست اسرار داره که من پیشش باشم واگه نخوابم تا صبح منو صدا میزنه طوری که انگار وحشت زده‌است و هر شب بهم التماس میکنه پیشم بمون با گریه
    نمیدونم چیکار کنم اصلا خوب نمیخوابه
    نگرانشم
    میتونم از مشاوره شما کمک بگیرم ممنون میشم

    1. خانم بابایی عزیز سلام وقت بخیر 😊
      استاد شریفی مشاوره آنلاین یا حضوری ندارن عزیزم
      سن فرزندتون رو مطرح نکردین ولی پیشنهاد میکنم مقاله ی اضطراب جدایی رو مطالعه کنید میتونه این موضوع به اضطراب جدایی مربوط بشه.
      لینک مقاله اضطراب جدایی
      https://dornasharifi.com/solutions-to-reduce-separation-anxiety-in-children/

      ولی اگر فکر میکنید موضوع ترس و وحشت فرزندتون هستش به یک متخصص مراجعه کنید

  6. با سلام
    وقت بخیر
    پسرم ۸ ساله هست و هنوز موفق نشدم که راه حلی پیدا کنم که توی اتاق خودش تنها بخوابه و همیشه موقع خواب استرس و اضطراب شدید داره و اصرار داره که من یا پدرش حتما روی تختش کنارش باشیم
    خیلی سعی کردم مشکلش و ترسش رو بفهمم ولی فقط میگه از تنهایی میترسم تو مغزم میاد که خوابم نمیبره

    1. الهام عزیز سلام وقت بخیر
      این موضوع ترس رو باید ریشه یابی بکنید مثلا فرزند شما ممکنه فیلم یا انیمیشن ترسناک دیده باشه و میتونه باعث ترس بشه یا دلایل دیگه.

    2. سلام دختر ۴ ساله دارم تا حالا چندبار تلاش کردم برای جداکردن جای خواب اما هنوز پیش خودم و حتی خیلی رو بالش من میخوابه و میگه حتی وقتی بزرگ شدم نمیخوام رو تخت خودم بخوابم ، از کودکی وابستگی زیادی داشت ، من شاغل و عصر کار هستم، اما در طول روز با مادربزرگ ها بیرون میره و روز هیچ‌وابستگی داره ، براحتی کلاس ای مت میمونه
      اما شب خیلی وابسته س و خیلی دوس داره دستامو بگیره و کامل تو بغلم باشه، اگر هم جایی خواب بره تو تخت خودش بذاریم بعداز یک ساعت بیدار میشه و‌میلد پیشمون ، ولی اگر پیشمون باشه تا صبح راحت میخوابه
      نیاز ب مشاوره دارم اگر ممکنه تماس بگیرید ۰۹۱۷۳۱۲۷۲۱۳
      ۰۹۳۶۸۷۳۰۰۹۶

      1. دوست عزیزم وقت تون بخیر باشه عزیز برای اضطراب جدایی و وابستگی حتما پیش متخصص مراجعه کنید تا این مسئله ریشه یابی بشه 😊🌱

  7. سلام من دخترم رو از یک سالگی جای خواب رو جدا کردم با اینکه از شیر مادر تغذیه می‌کرد ولی من کم کم این فاصله رو ایجاد کردم و حتی این روش باعث شد که شیر شبانه قطع بشه و بتونم در دوسالگی راحت و بدون آسیب از شیر بگیرمش و خیلی راحت با مسئله خوابش کنار اومد و مشکلی نداشت

    1. بله عزیزم کاملا درسته اگر از سنین کم جدایی به مرور اتفاق بیوفته قطعا همکاری کودک بیشتره و چالش کمتری رو هم والدین هم کودک تجربه میکنن.

    1. خانم مهری عزیز سلام عزیزم براتون لینکی ارسال می کنم مشخصات تون رو وارد کنید همکاران متخصص مجموعه تماس می گیرن

  8. ممنون از نکات خوبی که گفتید بسیار عالی بود من هنه اان راه ها رو رفتم‌و از ۲ سالگی اتاق پسرم‌رو جدا کردم و موفق هم بودم
    ولی پسر من بدجور به قصه گفتن های من و پدرش عادت کرده هرشب یکی از ما کنارش بودیم و قصه براش میگیم تا بخوابه
    و الان که ۵ و نیم‌سالست هنوز اصرار داره با قصه های ما بخوابه
    میشه لطفا راهنمایی کنین که چکار کنیم‌که دیگه کم کم خودش به اتاقش بره و به تنهایی بخوابه لطفل درباره این موضوع مهم هم آموزشها و راهنمایی های لازم رو به همه ما والدین داشته باشین مخصوصا اگه در قالب پست در اینستا هم باشه عالی میشه
    ممنونم و سپاسگزار🌹🌱❤

    1. ممنون که زمان گذاشتید برای مطالعه می تونید قصه گویی رو در اتاق فرزندتون انجام بدید یعنی هر روتینی که دارید برای قبل خواب در اتاق فرزندتون باشه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

با تر بیت فرزندت چالش داری؟

فکر می‌کنی والد خوبی نیستی؟

نه! تو بهترین والد دنیایی ❤

اگر فقط آموزش ببینی!

من بهت یاد می‌دم بهترین رفیق و والد برای فرزندت باشی.

.