تربیت فرزند دختر؛ بررسی ۱۴ اصل مهم + نبایدها | سلام آگاهی

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

تربیت فرزند دختر و بایدها و نبایدهای آن!

تربیت فرزند دختر

سرفصل های اصلی این مطلب:

تربیت فرزند دختر چگونه است؟ فرزندان قدرتمند، با احساس امنیت رشد می‌کنند، شکوفا می‌شوند و قدم‌های مثبتی برای زندگی‌شان برمی‌دارند. در واقع زیربنای تربیت فرزندان (چه پسر و چه دختر) یکسان است؛ اما از یک جایی به بعد (معمولاً از شروع نوجوانی) این مسیر جدا می‌شود.

فشارهای فرهنگی و اجتماعی از دختران می‌خواهد که زیبا باشند، فداکاری کنند، توجه جلب نکنند و … .

والدین آگاه از همان دوران کودکی می‌دانند که چگونه فرزند دختر خود را توانمند کرده و برای ورود به جامعه آماده کنند. این مقاله برای شما «والد آگاه» نوشته شده است تا با اصول تربیت فرزند و بایدها و نبایدهای تربیت فرزند دختر آشنا شوید و این راه پر فراز و نشیب را با دانش و آگاهی خودتان، زیباتر و لذت‌بخش‌تر پیش ببرید. 

ابتدا به یک سوال رایج پاسخ می‌دهیم.

 

 

آیا تربیت فرزند دختر و پسر باهم متفاوت است؟

برخی از تفاوت‌های بین دختر و پسر

قرن‌هاست که این سوال مطرح است و محققان در جستجوی آن بوده‌اند که بدانند آیا تفاوت دخترها و پسرها بیشتر در نحوۀ تربیت آن‌هاست یا به طبیعت برمی‌گردد؟

شما چه فکری می‌کنید؟

نظرسنجی انجام‌شده توسط NewsWeek در سال 1997 نشان داد که 61 درصد از والدین معتقدند تفاوت‌های پسران و دختران ناشی از شیوۀ تربیت آن‌هاست تا ژنتیک. اما حقیقت این است که هم تربیت و هم ژنتیک، در شکل‌گیری شخصیت کودک دخیل‌اند.

بیشتر بخوانید:

تفاوت دختر و پسر از نظر طبیعت

پژوهش‌ها نشان داده است که چندین تفاوت عمیق بین پسران و دختران و نحوۀ واکنش آن‌ها به دنیا در بدو تولد وجود دارد. برای مثال، دختران تازه متولد شده، زمان بیشتری را برای حفظ تماس چشمی با بزرگسالان صرف می‌کنند. در نتیجه، در چهار ماهگی، دختران شیرخوار بهتر از پسران می‌توانند چهره‌ها را تشخیص دهند. 

اکثر متخصصان معتقدند که دختران زودتر از پسران به نقاط عطف اولیه رشد مانند صحبت‌کردن، ایجاد هماهنگی بین دست و چشم و کنترل احساسات خود می‌رسند. این تفاوت جنسیتی نتیجه تفاوت در هورمون‌هاست. 

همچنین نوزادان پسر نسبت به نوزادان دختر سطح تستوسترون بالاتر و سطح سروتونین کمتری دارند که موجب می‌شود راحت‌تر استرس بگیرند و سخت‌تر آرام شوند. به علاوه، سطوح بالاتر تستوسترون مسئول رفتار معمولاً «تهاجمی» یا Aggrresive پسران است.

این تفاوت‌ها تا سنین نوجوانی و جوانی و بعد از آن هم ادامه دارد؛ اما فعلاً چون موضوع بحث ما مسائل تربیتی است، بیشتر می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم. 

تفاوت دختر و پسر از نظر شیوۀ تربیت و پرورش

اهمیت حمایت عاطفی در تربیت فرزند دختر

در حالی که برخی از اختلافات بین پسران و دختران ممکن است ذاتی و طبیعی باشد، نباید از نقش پررنگ و تاثیر غیرقابل انکار تربیت فرزند هم غافل شد! به‌ویژه تربیت کودک دختر، آن هم در جامعه‌ای که کلیشه‌های جنسیتی تار و پود آن را فرا گرفته است. 

مطالعات نشان می‌دهد که نوزادان و کودکانی که حمایت عاطفی مناسبی دریافت نمی‌کنند، تجربه مشکلاتی را در رشد ذهنی و عاطفی خواهند داشت. مثلاً ممکن است که والدین ارتباط کلامی بیشتری با فرزند دخترشان برقرار کنند، برای او داستان‌های شب بخوانند و بیشتر با اون صحبت کنند. در حالی که ترجیح می‌دهند با فرزند پسرشان بیشتر بازی کنند. این مثال توضیح می‌دهد که چرا اغلب، مهارت‌های کلامی دختران زودتر از پسرها توسعه پیدا می‌کند.

یک مثال دیگر. برخی از والدین زمانی که دخترشان در تلاش است تا کاری را انجام دهد، به‌ سرعت وارد عمل شده و کمکش می‌کنند. درست است که این والدین نیت خوبی دارند، اما نباید فراموش کنیم که فقط از طریق تلاش، شکست و تلاش مجدد، کودکان یاد می‌گیرند که اعتمادبه‌نفس و استقلال داشته باشند. در واقع وقتی که تجربۀ یادگیری مداوم را از دختران می‌گیریم، به آن‌ها می‌گوییم که به‌جای مستقل بودن، برای کمک به دیگران تکیه کنند.

 

 

خب، فکر می‌کنم که با این مثال‌ها تا حدودی با نقش تربیت در شکل‌گیری شخصیت کودکان آشنا شده باشید. حالا می‌خواهیم شما را مهمان یک نقل‌قول زیبا کنیم و مروری داشته باشیم بر اصول تربیتی کودکان دختر!

“به دخترتان بیاموزید که شجاع باشد، مهربان باشد و به خودش ایمان داشته باشد. با انجام این کار، شما ابزارهایی را برای تغییر جهان در اختیار او قرار می‌دهید.”

لیزا بلوم 

اصول مهم در تربیت کودک دختر

راه‌های رشد نکردن کمال‌گرایی در کودک

لطفاً دقت داشته باشید که این موارد هم در پرورش پسران و هم در پرورش دختران مهمند؛ اما از آنجایی که معمولاً در تربیت دختران نادیده گرفته می‌شوند، تاکید بیشتری رویشان داریم.

1ـ اجازه بدهید در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داشته باشند

کودکانتان را بشنوید و اجازه دهید که در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی حرفشان را بزنند یا برای خودشان تصمیم بگیرند. مثلاً به آن‌ها اجازه دهید لباس‌های خود را در محدوده‌های مناسب انتخاب کنند. یا یک مثال دیگر؛ بپرسید که از بین 3 گزینۀ شما، چه غذایی را برای امروز انتخاب می‌کنند. به این شکل نشان می‌دهید که نظرشان مهم است و صدایشان شنیده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

2ـ اجازه بدهید خودش مسائلش را حل کند

در تربیت فرزند دختر مهم است که بعد از هر خرابکاری سریع وارد عمل نشوید و شرایط را به حالت عادی باز نگردانید! به کودک فرصت اشتباه‌کردن، خراب‌کردن و تعمیر کردن بدهید. وقتی والدین مسئولیت همه‌چیز را بر عهده می‌گیرند، مهارت‌های مهمی در دختران که برای مدیریت بحران لازم است، توسعه پیدا نمی‌کند. 

حتی گاهی از دخترتان بخواهید چند راه‌حل مختلف را که ممکن است برای مقابله با یک موقعیت استفاده کند در نظر بگیرد و سپس از او دربارۀ نتایج احتمالی بپرسید. حتی اگر با انتخاب او مخالف باشید، به دخترتان حس کنترل زندگی خود را می‌دهید و به او نشان می‌دهید که او مسئول تصمیم‌هایش است. به‌علاوه، او یاد می‌گیرد که مسئول کارهایش باشد و از اشتباهات فرار نکند.

3ـ بگذارید با شما مخالفت کند یا از دستتان عصبانی شود

تربیت یک دختر قدرتمند یعنی زندگی‌کردن با یک دختر قدرتمند! رابرت وایت (روانشناس آمریکایی) می‌گوید: «او باید بتواند در مقابل شما بایستد و صدایش شنیده شود؛ سپس می‌تواند همین کار را با همکلاسی‌ها، معلم‌ها، شریک عاطفی یا رئیس‌های آینده انجام دهد.» البته همۀ دختران نمی‌خواهند این کار را انجام دهند، به خصوص دختران خجالتی؛ اما شما می‌توانید به آن‌ها کمک کنید تا مهارت‌های خود را تقویت کنند.

4ـ به صحبت‌های او گوش کنید

به‌صورت منظم و مداوم، به صحبت‌های دخترتان گوش فرا دهید. مثلاً موقع سوارشدن به ماشین، پیاده‌روی، بازی‌کردن یا حتی وقتی کنارش نشسته‌اید، گفتگو کنید و حرف‌هایش را بشنوید تا در نهایت به دنیای درونی او راه پیدا کنید. اجازه دهید فرزندتان شما را نقطۀ امنی ببیند که می‌تواند در حضورتان شرایط ذهنی‌اش را بازگو کند و به‌دنبال راهکار بگردد.

5ـ به دخترتان اجازۀ انتخاب بدهید و تشویقش کنید

تبعیض نگذاشتن بین دختر و پسر

همانطور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، لزومی ندارد که دخترتان حتماً به رنگ صورتی یا میکاپ‌کردن و کارهایی که عموماً دخترانه تلقی می‌شوند علاقه نشان دهد. او می‌تواند از فوتبال، دوچرخه‌سواری، آشپزی و برنامه‌نویسی و هر فعالیت سالم دیگری لذت ببرد.

ریچل سیمونز، نویسنده کتاب «Odd Girl Out» می‌گوید: «درگیری کامل دخترتان با فعالیتی که دوست دارد، به او فرصت می‌دهد تا خودش را به چالش بکشد و در نتیجۀ آن، عزت‌نفس و انعطاف‌پذیری بیشتری کسب کند. این‌طوری به‌جای غرق‌شدن در دراماهای آنلاین، هنری یاد می‌گیرد یا اشتیاق اصلی‌اش را پیدا می‌کند.»

6ـ در مورد مسائل جنسی و تعیین مرزهای سالم گفتگو کنید

یادتان باشد که از کودکی یک سری چارچوب‌ها را برای فرزندتان تعیین کنید؛ مثلاً دربارۀ اینکه چه کسانی اجازه ندارند او را لمس کنند و چرا نباید به غریبه‌ها اعتماد کند با او صحبت کنید. وقتی دخترتان به اندازۀ کافی بزرگ شد و به سنین نوجوانی رسید، می‌توانید صحبت دربارۀ یک رابطه بالغ، سالم و عاشقانه – که رابطه جنسی بخشی از آن است – را شروع کنید. همچنین، او را از خطرات آزار جنسی آگاه کنید و به او یاد بدهید که در صورت مواجه‌شدن با چنین شرایطی چه‌کار باید بکند. 

7ـ بین فرزندان پسر و دختر تبعیض قائل نشوید

اگر در خانه‌تان هم فرزند پسر دارید و هم فرزند دختر، طوری رفتار نکنید که انگار ارزش‌های آن‌ها با هم متفاوت است. مثلاً اگر پسرتان در کارهای خانه کمک می‌کند، نباید بیشتر از دخترتان تشویق شود. یا به دخترتان نگویید که حق ندارد از رنگ آبی استفاده کند، شلوار جین بپوشد، ماشین اسباب‌بازی داشته باشد و فوتبال بازی کند. به هر دوی آن‌ها اجازۀ تجربه‌کردن بدهید و بر اساس جنسیت محدودشان نکنید.

بیشتر بخوانید:

 8ـ نحوه صحیح استفاده از فضای مجازی را به او بیاموزید

وقتی دخترتان کودک یا نوجوان است، قرار گرفتن در معرض رسانه‌ها و فرهنگ عامه را محدود کنید. این کار به او زمان بیشتری می‌دهد تا ایده‌ها، خلاقیت و تخیل خودش را از طریق تجربۀ مستقیم -نه تحت تاثیر رسانه‌ها- توسعه دهد. همچنین دربارۀ خطرات دنیای آنلاین، مرزهای سالم و ناسالم آن، به اشتراک گذاشتن اطلاعاتش و… به او آموزش دهید.

خیلی مهم است که کودک دخترتان، قبل از عضو شدن در شبکه‌های اجتماعی راجع‎‌به آن‌ها اطلاعات داشته باشد و بتواند از خودش و اطلاعاتش محافظت کند.

9ـ در تعریف‌کردن از او صریح و سخاوتمند باشید

نکات مهم در تربیت فرزند دختر

اولاً که فقط وقتی در چیزی کامل است از او تعریف نکنید. مثلاً وقتی نمرۀ 17 گرفته است از او نپرسید چه کسی 20 شد؛ او را برای همان نمرۀ 17 تشویق کنید و ارزش تلاشش را بفهمید.

ثانیاً، وقتی به دخترتان می‌گویید چقدر باهوش است، اگر از مثال‌‎های عینی هم استفاده کنید، معنای بسیار بیشتری برایش دارد. برای مثال به او بگویید: «تو واقعاً حافظه خوبی داری» یا «چقدر خوب رنگ‌ها را می‌شناسی» یا «چقدر خوب انگلیسی را تلفظ می‌کنی».

10ـ تمجید خود را با واقعیت تطبیق دهید

نیازی نیست که مدام به او بگویید بی‌نقص است و با همۀ دنیا فرق می‌کند؛ چرا که همین کار ممکن است فشار مضاعفی را در تلاش برای کامل‌بودن به او وارد کند و نتواند دربارۀ کاستی‌هایش با شما صحبت کند. مثلاً یک دانش آموز کلاس سوم می‌داند که او یک نابغه موسیقی یا بهترین هنرمند روی کره زمین نیست؛ اما اگر از یک ماه تا ماه دیگر متوجه پیشرفت او شوید، از شما ممنون خواهد بود.

 

 

11ـ دربارۀ ارزش سلامتی با او صحبت کنید

دخترتان مدام از شما می‌پرسد که «آیا من زیبا هستم؟»

حتماً با اشتیاق به او بله بگویید و ظاهرش را تحسین کنید؛ اما فراموش نکنید که به جنبه‌های دیگر او مانند موفقیت در فعالیت‌های ورزشی و هنری، یا حتی تلاش او در هر زمینه‌ای توجه ویژه‌ای نشان دهید. مثلاً به او بگویید که «امروز روی صحنه چشمانت می‌درخشید»، «امروز توی بسکتبال خیلی عالی به‌نظر می‌رسیدی».

در کنار این موارد، به دختر نوجوان‌تان یادآوری کنید که عکس‌هایی که از مدل‌ها یا سلبریتی‌ها در مجلات و سوشال مدیا می‌بینید، همیشه واقعی نیستند و با ویرایش‌های بسیار، معمولاً لاغرتر و بی‌عیب‌تر از آنچه که هستند به‌نظر می‌رسند.

12ـ او را برای مواجه با تبعیض جنسیتی آماده کنید

حتماً شنیده‌اید که می‌گویند فلان کار فقط برای پسرها ساخته شده یا دختر نمی‌تواند و نباید خیلی از کارهای پسرها را انجام دهد. اگر متوجه شدید که دخترتان در حال تماشای برنامه‌های تلویزیونی یا فیلم‌هایی است که در آن دختران در پس‌زمینه می‌مانند و این پسرانند که دارند دنیا را نجات می‌دهند، به موضوع اشاره کرده و با او در مورد تفاوت‌ها در دنیای واقعی صحبت کنید.

تربیت فرزند دختر برای مواجه‌شدن با محدودیت‌ها و نحوۀ از میان برداشتن چنین چالش‌هایی، می‌تواند از قدم‌های کوچکی مانند معرفی‌کردن الگوهای زن موفق شروع شود.

بیشتر بخوانید:

13ـ او را با زنان موفق آشنا کنید

شما الگوی مهمی در تربیت فرزند دخترتان هستید

موقع تماشای اخبار، چرخ‌زدن در شبکه‌های اجتماعی، خواندن مجلات یا هر فرصت دیگری، به دخترتان نشان دهید که زنان می‌توانند سیاست‌مدار، پزشک، ورزشکار، نقاش، معلم، فضانورد، نویسنده و یا هر نقش موفق دیگری باشند. 

در تربیت کودک دختر، خواندن کتاب‌هایی که شخصیت‌های زن قوی را معرفی می‌کنند، یکی از بهترین راه‌های نشان دادن ایده و الگو -آن هم بدون سخنرانی‌کردن- است. 

14ـ خودتان هم الگوی خوبی برای فرزندتان باشید

چه بخواهید و چه نخواهید، شما مهم‌ترین الگوی فرزندتان هستید! کسی که وعده‌های غذایی سالم می‌خورد، ورزش می‌کند، مطالعه می‌کند و انتخاب‌های سالمی دارد، یک الگوی قوی برای فرزندش است. همچنین والدینی که به هم احترام می‌گذارند، فضای سالم و امنی برای رشد فرزندشان فراهم می‌کنند. در کل هر انتظاری که از فرزندتان دارید، آن را در خودتان هم تقویت کنید.

تا اینجا کنار هم 14 اصل مهم را مرور کردیم؛ حالا می‌خواهیم به چند نکته یا نباید مهم در ارتباط با تربیت کودک دختر اشاره کنیم.

نبایدهای رفتار با فرزند دختر چه چیزهایی هستند؟

اغلب نبایدهایی که در این بخش یادآور می‌شویم، ریشه در فرهنگ و تصورات سنتی ما دارند؛ اما علم روز این گفته‌ها را نقض می‌کند.

1ـ تمرکز بیش‌ازحد روی آراستگی ظاهر

رسانه‌ها و جامعه، دختران را تشویق می‌کنند که حتماً به خودشان برسند، لاغر شوند، آرایش کنند و در کل بی‌نقص باشند. اما شما به‌عنوان والدین دخترتان باید چه رویکردی داشته باشید؟

برای ایجاد عزت نفس در دخترتان، روی ظاهر فیزیکی و لباسی که می پوشد تمرکز نکنید. در حالی که اطمینان از وزن سالم و تغذیه مناسب او مهم است، گفتن مداوم «تو چاقی» یا «نیاز به رژیم گرفتن داری» می تواند واقعاً مضر باشد.

وقتی این کار را انجام می‌دهید، نشان می‌دهید که ارزش او اساساً به ظاهرش بستگی دارد. این کار شما، او را در معرض اختلالات خوردن، مانند پرخوری عصبی یا بی‌اشتهایی قرار می‌دهد.

2ـ گره‌زدن حس ارزشمندی او با دستاوردهایش

ارسال این پیام به دخترتان که «همانطور که هست، با ارزش و لایق خواهد بود.» مهم است.

یادتان باشد که نباید ارزش دخترتان را با کارنامۀ تحصیلی، اول شدن در یک رشتۀ ورزشی، خانه‌داری و … گره بزنید و او را با همسالانش مقایسه کنید. 

به جای این‌ها، دربارۀ نقاط قوت ظاهری و شخصیتی بیشتر صحبت کنید تا به‌جای مقایسۀ خودش با دیگران، روی بهبود توانمندی‌هایش تمرکز کند.

3ـ نادیده گرفتن چالش‌های او

نقش پدر در رشد عزت نفس دختر

جودیت هریس (محقق آمریکایی روان‌شناسی) می‌گوید: «بر خلاف پسران که عصبانیت و اضطرابشان بیشتر دیده می‌شود، دختران نوجوان واقعاً در پنهان کردن استرس‌های خود پشت پوششی از جنس مقاومت خوب هستند.»

او پیشنهاد می‌کند به‌جای اینکه فرض کنید همه‌چیز همیشه خوب است، از دخترتان بپرسید که چگونه برنامه‌های خود را مدیریت می‌کند و با فشار مدرسه، جمع دوستان یا سایر مشکلات کنار می‌آید. مطمئن شوید دخترتان احساساتش را سرکوب نمی‌کند و می‌توانند آن‌ها مدیریت کند.

اهمیت نقش مادر در تربیت کودک دختر چیست؟

مادران به مدت نه ماه جنین را در وجود خودشان حمل می‌کنند و پرورش می‌دهند؛ بنابراین اولین موجودی که کودک با آن ارتباط می‌گیرد و به او اعتماد می‌کند، مادر است. پس تاثیری که مادران -به خصوص در سال‌های اولیه زندگی- روی فرزندشان دارند، به شدت مهم و انکارناپذیر است. این تاثیرات، بعدها در مهارت‌های عاطفی و اجتماعی کودک نمود پیدا می‌کند.

مادران آگاه و بااعتمادبنفس، می‌توانند الگوی خوبی برای فرزندان دخترشان باشند. به‌عنوان یک مادر، هرگز جلوی دخترتان از بدن و ظاهر خودتان یا بقیه ایراد نگیرید، مطالعه کنید، ورزش کنید، تغذیه سالم داشته باشید و فضای امنی را برای شنیدن دغدغه‌های دخترتان فراهم کنید.

نقش پدر در تربیت فرزند دختر را جدی بگیرید!

پدرها فقط مسئول تامین نیازهای مادی فرزندان‌شان نیستند! حضور و مشارکت فعال آن‌ها در تربیت فرزند دختر، نقش و تاثیر پررنگی در رشد جسمی، عاطفی و شناختی او دارد.

مثال می‌زنیم:

1ـ ایجاد حس امنیت و اعتمادبه‌نفس

بخش بزرگی از عزت‌نفس و احساس امنیت در دخترها، به رابطه‌شان با پدرها برمی‌گردد. پدرانی که بی قید و شرط دوست‌داشتنی و ارزشمند بودن دخترشان را مدام به او یادآوری می‌کنند،‌ برای انجام کارهای مثبت از آن‌ها قدردانی، تشویق و تایید و حمایت‌شان می‌کنند و به‌طور فعالانه در زندگی دخترشان حضور و مشارکت دارند، دختران با‌اعتمادبه‌‌نفس‌تری تربیت می‌کنند.

2ـ پیشرفت تحصیلی

نتایج برخی تحقیقات نشان داده که مشارکت پدران در امر تحصیل دختران‌شان، در عملکرد تحصیلی بهتر آن‌‌ها تاثیر دارد. پدرانی که در زمینه‌های تحصیلی از دختران‌‌شان حمایت و آن‌ها را راهنمایی و تشویق می‌کنند و شرایط خوبی را برای درس خواندن برای آن‌ها فراهم می‌کنند، دختران باانگیزه‌تری برای درس‌ خواندن و پیشرفت تحصیلی دارند.

3ـ شکل‌گیری هویت جنسی

نقش پدر در شکل ‌گیری هویت جنسی در تربیت کودک دختر

یکی از نقش‌های اصلی پدران در تربیت کودک دختر، کمک به درک بهتر نقش‌های جنسیتی است. پدرانی که خودشان نگرش‌ها و باورهای درست و مثبتی درباره برابری جنسیتی دارند، می‌توانند دخترشان را از کلیشه‌های جنسیتی منفی دور کنند و به او آزادی لازم برای رسیدن به علایق و آرزوهایش را بدون در نظر گرفتن جنسیت، فراهم کنند.

بیشتر بخوانید:

4ـ موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای

پدرانی که از دختران خود در رسیدن به اهداف، آرزوها و علایق شخصی و حرفه‌ای‌شان حمایت می‌کنند، به توانایی‌های دخترشان اعتماد می‌کنند (نه فقط در حرف، بلکه در عمل)، در هنگام مواجهه با مشکلات، از او حمایت می‌کنند، از کمک مادی و معنوی برای تحقق خواسته‌های دخترشان دریغ نمی‌کنند، تأثیر زیادی در موفقیت آن‌ها در زندگی فردی و اجتماعی‌شان دارند.

5ـ الگویی برای ساخت روابط عاطفی در آینده

پدرها می‌توانند الگویی مناسب به‌عنوان یک شریک عاطفی باشند و به دختران‌شان نشان دهند که باید دنبال چه ارزش‌ها و رفتارهایی در روابط عاطفی‌شان باشند.

پدرانی که با شریک زندگی خود با احترام و عشق و محبت رفتار می‌کنند، پدرانی که فرزند دخترشان را برای ایجاد یک رابطه عاطفی قوی، حمایت می‌کنند، زمینه را برای احترام متقابل، اعتماد و ارتباط باز فراهم می‌کنند، می‌توانند الگوی خوبی برای دخترها در روابط عاطفی‌شان باشند.

6ـ رشد عاطفی کودک دختر

نمی‌خواهیم وارد کلیشه‌های جنسیتی شویم، ولی اگر دقت کرده باشید، نحوه محبت کردن و نشان دادن عواطف و احساسات اغلب مردان با زنان متفاوت است. مثلاً پدرها بازی‌های خشن‌تری را انتخاب می‌کنند، بیشتر اهل ریسک کردن هستند، از استقلال بچه‌ها حمایت می‌کنند و همه این‌ها می‌تواند به رشد عاطفی کودکان دختر کمک کند.

در کل جنس بیان عاطفی پدرها با مادرها فرق می‌کند و همین موضوع باعث می‌شود پدرها محیط امن‌تری را برای کشف و بیان احساسات دخترها فراهم کنند. این به دختران در به دست آوردن استحکام عاطفی و احساس امنیت در روابط بسیار کمک می‌کند.

نکاتی برای ایجاد ارتباط سالم و با‌کیفیت بین والد و کودک

نقش پدر در تربیت فرزند دختر از بدو تولد

در کل، رعایت تمام نکاتی که تا اینجا گفتیم، همگی باعث ایجاد و بهبود روابط امن و سالم‌تری بین والد و فرزند می‌شود؛ ولی اگر بخواهیم مهم‌ترین نکات و لب کلام را گلچین و یک بار دیگر یادآوری کنیم، به این موارد می‌رسیم:

✔ اگر والد پدر هستید، از رابطه خود با دخترتان غافل نشوید.

✔ او را تشویق و حمایتش کنید که علایقش را دنبال کند؛ حتی اگر علایقش باب میل شما و اصطلاحاً «دخترانه» نباشد.

✔ به او یاد دهید که چطور از خودش دفاع کند و هر وقت لازم است چطور صدایش را به گوش برساند.

✔ برای ایجاد یک رابطه محکم و سالم با دخترتان حتماً وقت بگذارید و حتی اگر شاغلید، آخر هفته‌ها یا بعد از تایم کار زمانی را به وقت گذراندن با او اختصاص دهید.

✔ به دخترتان یاد بدهید که احساساتش را بیان کند؛ حتی اگر صحبت کردن درباره آن‌ها برایش خوشایند نیست.

کلام آخر

اگر پا به پای ما تا انتهای مقاله آمدید و تمام نکات را به‌دقت مطالعه کردید، خسته نباشید! امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد و بتواند راهنمای خوبی برای تربیت کودک دختر باشد.

اگر سوالی ذهن‌تان را درگیر کرده که در این مقاله پاسخش را پیدا نکردید، حتماً از بخش نظرات با ما مطرح کنید تا در اولین فرصت پاسخ‌تان را بدهیم؛ اگر سوالی ندارید، ما از شما می‌پرسیم!

اگر فرزند دختری دارید، برایمان از چالش‌هایی که در تربیت او داشتید و تجربه‌هایی که کسب کردید بنویسید؛ بی‌صبرانه منتظر خواندن‌شان هستیم!

منابع:

Hidden
نظرات شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array