دارو دادن به کودک بد دارو؛12 راهکار عالی برای دارو دادن به بچه‌ها

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

دارو دادن به کودک بد دارو؛ چگونه به فرزندمان داروی تلخ بدهیم؟

دارو دادن به کودک بد دارو را چگونه انجام دهیم؟ نقل است که قدیم‌ها عملیات دارو دادن به بچه‌ها به این شکل بود که یک نفر دست و پای کودک بینوا را محکم می‌گرفت و دیگری دو طرف صورت او را کمی فشار میداد که تکان نخورد و کمی دهانش باز بماند، شربت را داخل حلق بچه می‌ریخت و یک فوت محکم می‌کرد که از پایین رفتن دارو خیالش راحت شود! اما حالا به جای این شیوه‌ی غلط، به راهکار جدید شربت دادن به بچه ها می‌پردازیم و بهترین روش دارو دادن به کودکان را با هم آموزش می‌بینیم. 

برخی از راهکارها به طور خلاصه عبارتند از:

  • با کودک همدلی کنید و احساسات ناخوشایند او را به رسمیت بشناسید.
  • با استفاده از داستان یا نقاشی، دلیل خوردن دارو را توضیح دهید.
  • سردی زبان، میزان قدرت چشایی را کاهش می‌دهد. می‌توانید شربت را داخل یخچال بگذارید تا سردتر باشد یا قبل از مصرف دارو به کودک خوراکی‌های سرد بدهید. (به عنوان مثال یک آب‌میوه‌ی خنک)
  • قرص‌ را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید تا قورت دادن دارو برای کودک راحت‌تر باشد.
  • خوش‌رو باشید؛ اخم کردن یا مضطرب بودن، دارو دادن به کودک بد دارو را دشوار‌تر خواهد کرد.
  • در صورت امکان و پس از مشورت با پزشک، دارو را با مواد غذایی یا نوشیدنی‌های دیگر ترکیب کنید.
  • برای خوردن دارو زمان مشخص کنید و به کودک بگویید با شمردن تا شماره‌ی ۳ دارو را قورت دهد.
  • در مورد احساسات ناخوشایند خودتان برای دارو خوردن صحبت کنید؛ این کار همدلی با کودک را افزایش می‌دهد.

سرفصل‌های این مطلب

چرا کودکان دارو نمی‌خورند؟چرا کودکان دارو نمی‌خورند

معمولا کسی از دارو خوردن خوشش نمی‌آید، مخصوصا کودکان که حتی در برابر خوردن بعضی از غذاهای خوشمزه هم مقاومت می‌کنند! دلایل متعددی برای علاقه نداشتن به دارو وجود دارد که با دانستن آن‌ها درک بهتری از احساسات کودکان به دست می‌آوریم تا بتوانیم همراهی بهتر و کارآمدتری با او داشته باشیم:

  • قورت دادن بعضی از قرص‌های بزرگ برای کودکان سخت است.
  • مزه تلخ بعضی از قرص و شربت‌ها کودک را اذیت می‌کند.
  • حس بدی که کودکان به طور کلی نسبت به دارو دارند.
  • یا دردی که کودکان به دنبال آمپول زدن تجربه می‌کنند.
  • بوی بعضی از داروها ناخوشایند است.
  • ممکن است ترس از بلعیدن قرص یا شربت وجود داشته باشد.
  • هنگام بیماری، کودکان مقاومت بیشتری در برابر خوردن دارو دارند.
  • بافت بعضی از داروها مثل قرص‌هایی که گچی هستند باعث می‌شود طعم تلخ بیشتری را احساس کنند.
  • جدیتی که والدین هنگام دارو دادن به کودک دارند، باعث مقاومت بیشتر می‌شود.

دارو دادن به کودک بد دارو؛ چطور به کودکان دارو بدهیم؟

چطور به کودکان دارو بدهیم؟ راهکار توضیح
انتخاب زمان مناسب دادن دارو در زمانی که کودک آرام است انتخاب زمانی که کودک در حالت آرام و راحت است، مثل بعد از غذا یا هنگام خواب، می‌تواند مصرف دارو را راحت‌تر کند.
ایجاد یک روتین ثابت دادن دارو در یک زمان مشخص هر روز با تعیین زمان مشخص برای دادن دارو، کودک به این کار عادت کرده و مقاومت کمتری نشان می‌دهد.
تشویق و پاداش تعیین جایزه کوچک پس از مصرف دارو دادن یک پاداش کوچک مانند برچسب یا اسباب‌بازی می‌تواند کودک را به مصرف دارو تشویق کند.
استفاده از طعم‌دهنده‌ها اضافه کردن طعم‌دهنده به دارو طعم‌دهنده‌های دارویی می‌توانند طعم ناخوشایند دارو را تغییر دهند و کودک را به مصرف دارو تشویق کنند.
مخلوط کردن با غذاهای خوشمزه افزودن دارو به غذا یا نوشیدنی مورد علاقه مخلوط کردن دارو با غذا یا نوشیدنی می‌تواند طعم آن را پوشش دهد و پذیرش کودک را افزایش دهد.
دادن حق انتخاب پرسیدن از کودک که چطور دارو را دوست دارد دادن حق انتخاب به کودک درباره چگونگی مصرف دارو، حس کنترل به او می‌دهد و باعث همکاری بیشتر او می‌شود.
استفاده از ابزارهای مناسب استفاده از سرنگ بدون سوزن یا قطره‌چکان ابزارهای مناسب مانند سرنگ می‌توانند کمک کنند که دارو به شکل دقیق و آسان به کودک داده شود.
ایجاد فضای دوستانه مصرف دارو با همراهی و بازی با ایجاد فضای دوستانه و سرگرم‌کننده، مصرف دارو برای کودک جذاب‌تر می‌شود.
توضیح دادن به کودک توضیح درباره اهمیت دارو به زبان ساده با توضیح ساده و قابل فهم به کودک، می‌توان او را ترغیب کرد که دارو را با میل بیشتری مصرف کند.
صبوری و حمایت صبوری و تشویق کودک در زمان مصرف دارو صبور بودن و دادن زمان به کودک برای مصرف دارو می‌تواند به او کمک کند که راحت‌تر با این موضوع کنار بیاید.
  رفتارهای جنسی خطرناک در کودکان و نوجوانان

 

دارو دادن به بچه ها از جمله معضلاتی است که تلاش و زحمت والدین را برای بهبود فرزندشان دشوارتر می‌کند. و هر چقدر این پروسه را با اجبار و زور انجام دهیم برای دفعات بعدی، کودک مقاومت بیشتری نشان می‌دهد. اما با کمی تمرین و صبوری می‌توان این موضوع را هم برطرف کرد.

1_ طعم و نوع دارو را قابل تحمل کنید

بعضی از داروها مثل استامینوفن برای کودکان هم تولید شده است که طعم خوشایندتری دارند. یا می‌توان آن را به صورت شربت برای کودکان تهیه کرد که بتوانند راحت و سریع‌تر این دارو را استفاده کنند. پس اگر برای داروها جایگزینی مثل شربت‌های طعم دار وجود داشت، از آن‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:

2_ اندازه بعضی از قرص‌ها را کوچک کنیدکوچک کردن اندازه قرص برای کودکان از راهکارهای دارو دادن به کودک بد دارو

اندازه بعضی از قرص‌ها بزرگ است و کودک نمی‌تواند به راحتی آن را قورت دهد؛ به وسیله دستگاه قرص نصف کن یا یک کارد به راحتی می‌توانید قرص را کوچک‌تر کنید تا سریع‌تر بتواند آن را قورت بدهد که در گلویش گیر نکند (گیر کردن قرص در گلوی کودک باعث می‌شود دچار ترس شود و طعم تلخ و مزه قرص را شدیدتر احساس کند). البته تا جای امکان بهتر است که قرص را کامل و با آب فراوان قورت بدهد. مگر قرص‌هایی که وسط آن‌ها یک خط برای نصف کردن وجود داشته باشد.

3_ در مورد خوردن کپسول به او اطلاعات بدهید

در پاسخ به سوال «با کودک بد دارو چه کنیم؟» باید بگوییم اگر قرص به شکل کپسول بود، از کودک بخواهید با آب میوه یا یک لیوان آب فراوان آن را قورت دهد. حتی می‌توانید در مورد محتویات کپسول برای او توضیح دهید که: “تو این کپسول کلی سرباز کنار هم و فشرده نشستن تا بتونن خیلی سریع‌تر به جنگ میکروب‌ها و ویروس‌ها برن مثل یه موشک!” جالب است بدانید که پوشش کپسول یک ماده ژلاتینی است که در بدن قابل حل است. حتی به عنوان یک موضوع خنده دار برای خوردن قرص های کپسولی که مثل ژله هستند می‌توانید بگویید این قرص ویتامین D یک پاستیل بوده که درس خونده و رفته دانشگاه! (خنده دار کردن مطالب، کودکان را همراه‌تر می‌کند.)

4_ یک نوشیدنی شیرین بعد از خوردن دارو در نظر بگیرید

اگر کودک در برابر خوردن دارو به خاطر طعم آن مقاومت نشان داد، به او پیشنهاد بدهید که قرص را به همراه آبمیوه میل کند تا متوجه مزه دارو نشود.

5_ خوردن شربت را ساده‌تر کنید

به جای قاشق، از سرنگ برای شربت دادن استفاده کنید تا در کمترین زمان و با کمترین چالش شربت را بخورد. سپس سریعا به کودک یک نوشیدنی شیرین یا حتی آب بدهید که کمتر اذیت شود. اگر شربت با طعم‌های بهتر مثل پرتقال یا توت فرنگی موجود بود، از آن‌ها استفاده کنید.

6_ برای نوزادان شربت را با شیر ترکیب کنید

اخیرا شربت‌هایی برای نوزادان تولید شده است که در ترکیب با شیر، طعم و خاصیت آن تغییر نمی‌کند که والدین به راحتی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. البته در مورد انتخاب این نوع داروها حتما با پزشک مشورت داشته باشید.

7_ برای دارو دادن به بچه ها داستان جالبی برای خوردن دارو بسازید و تعریف کنید

ما باید دلیل انجام بعضی از کارها را برای کودکان به زبانی ساده و داستان گونه توضیح دهیم تا با ما همکاری بیشتری داشته باشند. مثلا: “آدما گاهی وقتا مریض میشن و برای اینکه بدن بتونه او بیماری رو از بین ببره، نیاز داره که یک سری نیروی کمکی بیان تا به سربازهای بدن کمک کنن تا سریع‌تر ویروس و میکروب‌ها رو از بین ببرن. یک سری از این نیروهای کمکی تو این شربت/قرص هست که منتظرن تو اونا رو به کمک سربازهای بدن ببری تا بتونن با ویروس‌ها بجنگن و تو زود خوب بشی”.

  تست فرزندپروری رایگان، آزمون فرزندپروری بامریند

8_ احساسات منفی او را نسبت به دارو، انکار نکنید

گاهی اوقات وقتی کودک می‌گوید فلان شربت بد مزه است و نمی‌خورم؛ پدر و مادر انکار می‌کنند که نه بدمزه نیست. به جای این کار خودتان کمی از دارو را بخورید تا بتوانید طعمی که دارد و حسی که ایجاد می‌کند را درک کنید؛ سپس برای او توضیح دهید که: “درست میگی عزیزم این دارو بوی تندی داره، یه کوچولو تلخه و وقتی قورتش میدی زبونت یه جوری میشه. اما به هر حال باید این دارو رو بخوری تا خوب بشی، دوست داری بعدش آب میوه بخوری یا ژله؟” در این مثال هم حس کودک را درک کرده‌ایم، هم مطرح کرد‌ه‌ایم که به هر حال باید دارو را بخورد و هم یک خوراکی خوشمزه به او پیشنهاد داد‌ه‌ایم.

بیشتر بخوانید:

9_ برای خوردن دارو، زمان مشخص کنید

با کودک هماهنگ کنید که من تا 3 می‌شمارم و تو سریع دارو رو قورت بده. این کار باعث می‌شود کودک متوجه شود که قرار است فقط در عرض 3 ثانیه یا حتی کمتر دارو خوردن طول بکشد؛ در نتیجه با آمادگی و سرعت عمل بیشتری این کار را انجام می‌دهد.

10_ خاطرات کودکی خودتان در مورد دارو خوردن را تعریف کنیدبازگو کردن خاطرات کودکی خود یکی از راهکارهای دارو دادن به بچه ها است.

دارو دادن به کودک بد دارو با دشواری زیادی همراه است. می‌توانید با تعریف کردن دارو خوردن خودتان و حسی که به دنبال آن داشتید، با فرزندتان حس همزاد پنداری ایجاد کنید تا او درک کند که این احساسات منفی فقط مختص به او نیست.

11_ از عروسک‌ها و اسباب بازی‌ها کمک بگیرید

برای داشتن بهترین روش دارو دادن به کودکان می‌توانید یک نمایش عروسکی راه بیندازید و به جای یک عروسک ادای یک بیمار را در بیاورید؛ سپس با کمک فرزندتان به آن دارو بدهید تا خوب شود. حس خوبی که بعد از بهبودی به عروسک دست می‌دهد را بازی کنید تا کودک ترغیب شود با شما همکاری کند.

بیشتر بخوانید:

12_ حل كردن قرص در آب برای کودکان

یکی دیگر از راهکارهای اثربخش برای بچه ای که دارو نمیخوره، این است که قرص مورد نظر را در آب حل کنید. نکته مهمی که اینجا وجود دارد این است مطمئن شوید قرص به طور کامل در آب حل شده است. چراکه مخصوصا اگر کودک شما سن کمی داشته باشد، ممکن است قرص کوچک شده در گلوی او گیر کند. بنابراین از حل شدن کاملش در آب مطمئن شوید.

اشتباهات والدین در دارو دادن به کودکان

اشتباهات والدین در دارو دادن به کودکان اشتباه توضیح
استفاده از قاشق خانگی به جای قاشق دارو قاشق خانگی برای اندازه‌گیری دقیق نیست استفاده از قاشق خانگی به جای قاشق مخصوص دارو می‌تواند منجر به مصرف بیش از حد یا کمتر از مقدار توصیه شده دارو شود.
نادیده گرفتن دستور پزشک دستور مصرف دارو رعایت نمی‌شود برخی والدین ممکن است دارو را زودتر از موعد مقرر قطع کنند که می‌تواند به عدم اثربخشی دارو منجر شود.
مخلوط کردن دارو با غذاهای نامناسب دارو را با هر غذایی ترکیب می‌کنند برخی غذاها ممکن است با دارو تداخل داشته باشند و اثربخشی آن را کاهش دهند، پس باید از غذاهای مناسب استفاده شود.
نگهداری نادرست دارو نگهداری دارو در دمای نامناسب بعضی داروها نیاز به نگهداری در یخچال دارند و نگهداری نادرست می‌تواند باعث فساد آن‌ها شود.
افزایش یا کاهش خودسرانه دوز دارو تغییر دوز بدون مشورت با پزشک افزایش یا کاهش دوز دارو ممکن است به سلامتی کودک آسیب بزند و اثرات دارو را تغییر دهد.
استفاده از داروی بزرگسالان برای کودکان دادن داروی بزرگسال به کودک داروهای بزرگسالان دارای دوزهای بالاتری هستند و می‌توانند برای کودکان خطرناک باشند.
تشویق کودک با وعده‌های نامناسب استفاده از خوراکی‌های مضر به‌عنوان جایزه تشویق کودک با خوراکی‌های شیرین یا ناسالم می‌تواند عادت‌های غذایی ناسالم را در او تقویت کند.
عدم توجه به تاریخ انقضای دارو مصرف داروی منقضی شده مصرف داروهای تاریخ گذشته می‌تواند به سلامتی کودک آسیب برساند و اثربخشی خود را از دست داده باشند.
عدم توجه به عوارض جانبی نادیده گرفتن واکنش‌های بدن کودک در صورت بروز عوارض جانبی، والدین باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند، اما برخی این موضوع را نادیده می‌گیرند.
دادن دارو بدون تجویز پزشک استفاده خودسرانه از دارو استفاده از دارو بدون تجویز پزشک می‌تواند به عوارض جانبی جدی منجر شود، حتی اگر دارو برای دیگر اعضای خانواده تجویز شده باشد.
  نکات ضروری برای تربیت کودک دو ساله

 

معمولا به قدر کافی بچه‌ها از دارو خوردن فراری هستند! در این شرایط کافی است که ما یک سری اشتباه هم برای دارو دادن داشته باشیم تا اوضاع نور علی نور شود! پس بهتر است اشتباهات اساسی را بشناسیم تا در این مورد دغدغه کمتری داشته باشیم.

1_ هنگام دارو دادن از تهدید و ایجاد ترس استفاده می‌کنید

برای اینکه کودک دارو را مصرف کند، برخی از والدین تهدید می‌کنند که مثلا: “اگر شربتت را نخوری میگم لولو بیاد! یا اگر قطره رو نخوری از خوراکی خبری نیست.” “اگر این شربت رو نخوری عفونت تو بدنت پخش میشه و مجبوریم بریم پیش دکتر تا آمپول بزنه”. باید بدانید که برای دارو دادن به کودک بد دارو، این تهدیدها نه‌تنها کمکی به حل مشکل نمی‌کند، بلکه برای دفعات بعدی با دشواری بیش‌تری رو به رو خواهید شد.

بیشتر بخوانید:

2_ این کار را با جدیت و بدون هیچ انعطافی انجام می‌دهید

درست است که کودک باید دارویش را بخورد تا سلامتی‌اش حفظ شود، اما اگر کمی در دارو دادن انعطاف داشته باشیم و به او زمان بدهیم تا با آمادگی بیشتری دارو بخورد، قطعا موفق‌تر خواهیم بود. مثلا: “عزیزم دوست داری قبل از بازی شربتت رو بخوری یا بعد از بازی؟”

3_ او را گول می‌زنید و واقعیت را نمی‌گویید

بچه‌ها وقتی نسبت به یک دارو حس خوبی ندارند، آن را مطرح می‌کنند. مثلا می‌گویند: “من این شربت رو نمی‌خورم چون خیلی بد مزه‌ست!” سپس برای اینکه والد او را به خوردن دارو ترغیب کند شروع می‌کند که: “نه اشتباه میکنی، این دارو شیرینه یه کم که بخوری بهش عادت میکنی، تو فکر میکنی که بد مزه‌ست!” در صورتی که اگر واقعیت را تایید کنیم و با او همدلی داشته باشیم بیشتر به حرف ما گوش می‌کند؛ چون متوجه است که ما احساساتش را به رسمیت می‌شناسیم و او را درک می‌کنیم.

4_ زیاد از دارو استفاده می‌کنید

درست است که یک سری از ویتامین‌ها و داروها لازمه‌ی حفظ سلامت کودک است و باید از آن‌ها استفاده کرد؛ اما استفاده افراطی از ویتامین‌ها و داروها و به طور کلی تاکید افراطی بر دارو دادن به کودکان باعث می‌شود که بچه‌ها از انجام این کار فراری شوند یا بدنشان به داروها عادت کند، یا حتی با عوارض استفاده از آن‌ها مواجه شوند. پس میزان استفاده از دارو را حتما تحت نظر پزشک کنترل کنید.

نکته: اگر کودک در برابر داروهایی مثل آمپول یا شیاف مقاومت کرد، حتما دلیل استفاده از این داروها را برایش توضیح دهید. مثلا: “برای مریضی هایی که خیلی سنگین نیست و اذیت نمیکنه و گلبول ها میتونن منتظر بمونن، ما قرص می‌خوریم. ولی یسری وقت‌ها مثل وقتی که تب داریم، دیگه گلبول‌ها نمی‌تونن منتظر بمونن و آژیر قرمز بدنمون روشن میشه. بخاطر همینم هست که صورتمون قرمز و داغ میشه و بدنمون حسابی به کمک ما احتیاج داره. اینجور موقع‌ها ما باید داروهایی که سریع‌تر به خون‌مون میرسن رو مصرف کنیم مثل آمپول یا شیاف.”

دارو دادن به نوزادانبهترین روش برای دارو دادن به نوزادان

قطعا دارو دادن به نوزادان نسبت به کودکان متفاوت است. پس برای اینکه این موضوع را بدون استرس بتوانیم مدیریت کنیم، باید نکات زیر را در نظر بگیریم.

  • نوزاد را در بغل بگیرید جوری که دست و پایش تکان نخورد و فرد دیگری به آرامی چانه نوزاد را پایین بگیرد و دارو را از گوشه لپ او بریزد تا بتواند با کمترین حس از تلخی دارو، آن را قورت دهد.
  • اگر تنها هستید، نوزاد را روی سطح صاف قرار دهید تا بتوانید کنترل بیشتری بر او داشته باشید، سپس دارو را وارد دهان نوزاد کنید.
  • حتما طبق تجویز پزشک اطفال برای نوزاد خود دارو تهیه کنید.
  • به تاریخ انقضای دارو دقت کنید.
  • نحوه استفاده از دارو که روی بروشور یا جعبه نوشته شده است را با دقت مطالعه کنید و طبق آن عمل کنید (مثلا قبل از مصرف، شربت را تکان دهید).
  • اگر برای نحوه مصرف داروها ابهامی دارید حتما از پزشک سوال بپرسید.
  • دارو را در یک شیشه شیر کامل نریزید؛ چون ممکن است نوزاد تمام شیر را نخورد و دوز کامل را دریافت نکند.
  • به حساسیت‌ها و تداخل‌های دارویی دقت کنید.
  • دارو را در دسترس نوزاد قرار ندهید.
  • از طریق قطره چکان‌های درجه داری که درون جعبه شربت قرار دارد، به نوزاد قطره یا شربت بدهید.
  • بدون تجویز پزشک به نوزاد دارو ندهید.

عوامل افزایش ریسک حساسیت دارویی در کودکان

مصرف دارو برای کودکان به همان میزان که می‌تواند از بروز یا پیشرفت خیلی از بیماری‌ها جلوگیری کند، اگر به اندازه یا درست مصرف نشود، به همان اندازه هم می‌تواند منجر به حساسیت، مسمومیت و بیماری شود. پس به هیچ عنوان بدون مشورت و تجویز پزشک از داروها استفاده نکنید. برای دارو دادن به کودکان حتما عوامل حساسیت زا را مد نظر داشته باشید.

  • کودکانی که بیماری‌های زمینه ای یا حساسیت و آلرژی دارند، نسبت به دارو حساسیت بیشتری نشان می‌دهند.
  • هر چه کودک کم سن‌تر باشد، نسبت به داروهایی که برای او مصرف می‌شود باید حساس‌تر بود.
  • تداخل‌های دارویی را تحت نظر پزشک مد نظر داشته باشید.
  • دوزهای دارویی را بی دلیل کم و زیاد نکنید.
  • کم یا زیاد بودن وزن کودک در ایجاد حساسیت دارویی تاثیرگذار است.
  • داروهایی مثل پنی سیلین حساسیت‌هایی مثل کهیر و خارش ایجاد می‌کنند.
  • داروهای شیمی درمانی برای سرطان‌ها هم منجر به بروز حساسیت می‌شوند.
  •  علائم حساسیت‌ شامل مواردی مثل خواب آلودگی، تنگی نفس، قرمز شدن پوست، آبریزش بینی، تب و لرز، گرفتگی بینی و گلو، عطسه و … است.
  بهترین کتاب برای کودکان ۳ ساله ؛ معرفی ۱۰ کتاب برتر

توجه: اگر در منزل حیوانات خانگی دارید، ممکن است پر، مو یا ادرار این حیوانات منجر به حساسیت در کودکان شود.

توصیه‌ها در خصوص حساسیت دارویی در کودکان

طبیعی است که وقتی پدر و مادر یک ناراحتی یا بیماری در فرزند خود می‌بینند، بسیار نگران می‌شوند و آرامش خود را از دست می‌دهند؛ حال آنکه در این موارد باید یک اقدام کارآمد انجام دهند. برای اینکه بدانید در این مواقع چه اقدامی باید انجام دهید این چند توصیه ساده را در نظر داشته باشید:

1_ در ابتدا می‌دانید که پیشگیری بهتر از درمان است.

2_ اگر احساس کردید که کودک دچار حساسیت دارویی شده است، آرامش خود را حفظ کنید.

3_ دارویی که منجر به حساسیت شده است را قطع کنید.

4_ معمولا علائم حساسیت‌ بعد از قطع دارو کم کم برطرف می‌شوند.

5_ در صورت لزوم حتما مسئله پیش آمده را با پزشک مطرح کنید.

6_ مجددا دارویی که حساسیت داده است را برای کودک مصرف نکنید.

7_  اگر دچار خارش یا حساسیت پوستی شد، لباس نخی تن کودک کنید یا او را به حمام خنک ببرید یا کرم ضد التهاب از داروخانه تهیه کنید.

8_ مواد غذایی ای که به کودک می‌دهید را بیشتر کنترل کنید، مثلا هنگام خارش پوست از میوه‌های خنک استفاده کنید.

مصرف داروهای گیاهی در کودکان

مصرف داروهای گیاهی قطعا می‌توانند برای بهبود سیستم ایمنی کودکان موثر باشند و معمولا اگر به اندازه مصرف شوند هیچ عوارض و حساسیتی به دنبال نخواهند داشت. این داروهای گیاهی را به اشکال مختلف می‌توان مصرف کرد.

1_ از انواع روغن‌ها می‌توانید برای التیام دردهای عضلانی استفاده کنید مثل روغن زیتون.

2_ استفاده از دمنوش‌های گیاهی مثل پونه برای درمان سرما خوردگی یا دمنوش رازیانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید خواهد بود.

3_ استفاده از بخور گیاهان دارویی برای درمان گلو درد و التهاب می‌تواند موثر باشد.

4_ در کنار گیاهان حتما از میوه و سبزیجات هم استفاده کنید تا ویتامین مورد نیاز بدن کودک به صورت طبیعی برطرف شود.

5_ بهتر است از پزشک سنتی هم برای استفاده از داروهای گیاهی مشورت بگیرید.

6_ چای بابونه می‌تواند باعث ایجاد آرامش و تسکین معده شود. (منبع)

کلام آخر

به پایان مقاله‌ی «دارو دادن به کودک بد دارو» رسیدیم. تمام پدر و مادرها دوست دارند که فرزندی سالم و سرحال داشته باشند. برای سالم ماندن، پیشگیری و درمان بیماری‌ها راه‌های متفاوتی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها استفاده از دارو است؛ اما ممکن است کودک ما به راحتی دارو را مصرف نکند و ما را بابت روند بهبودی نگران‌تر کند. در این مقاله شیوه‌ها و نکات کاربردی‌ای مطرح شد که بتوانید با کم‌ترین دردسر از فرزند خود مراقبت کنید.

سوالات متداول درباره دارو دادن به کودکان

بله، مخلوط کردن دارو با غذا یا نوشیدنی مورد علاقه کودک می‌تواند طعم ناخوشایند دارو را پوشش دهد و مصرف آن را آسان‌تر کند. همینطور می‌توانید از طعم‌دهنده‌های دارویی که در داروخانه‌ها موجود است استفاده کنید تا طعم دارو برای کودک قابل تحمل‌تر شود.
در صورت امتناع کودک، استفاده از روش‌هایی مثل قاطی کردن با غذا، یا حواس‌پرتی از طریق بازی، می‌تواند به شما در این موقعیت کمک کند.
با زبانی ساده به کودک بگویید که دارو به بهتر شدن حالش کمک می‌کند و باعث می‌شود سریع‌تر احساس خوبی داشته باشد. دقت کنید که در این مسیر نباید دست به پرخاشگری بزنید.
دوره تربیت جنسی

Hidden
نظرات شما

82 دیدگاه دربارهٔ «دارو دادن به کودک بد دارو؛ چگونه به فرزندمان داروی تلخ بدهیم؟»

    1. سلام عزیزم وقت بخیر 🌱
      برای جایگزین کردن دارو ها باید از پزشک سوال کنین چون تخصص دارن و میتونن راهنمایی کنن اما مقاله ای برای دارو دادن به کودکان تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال میکنم حتما مطالعه کنین امیدوارم مفید واقع بشه 😇
      https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/

  1. شربت خوردن بچه‌ ها مخصوصاً توی شب واقعا مشکله! بچه‌ای که دارو نمیخوره رو چطور باید متقاعد کرد که نیاز به دارو داره؟

  2. دختر من وقتی که مریض می‌شه اصلاً حاضر نیست دارو بخوره و حتی شربت هم نمیخوره. چیکار کنم که راحت‌تر دارو رو بپذیره؟

  3. دخترم به دارو حساسه و اصلاً شربت رو نمی‌پذیره. همیشه می‌پرسیدم چطوری می‌تونم این موضوع رو مدیریت کنم. شما راه حل‌هایی پیشنهاد دادید که خیلی به درد بخور بودن

  4. مقاله فوق‌العاده بود. دارو دادن به کودک بد دارو همیشه برام یه معضل بود. نمی‌دونستم می‌شه با تغییر طعم یا مخفی کردن دارو توی غذا این مشکل رو حل کرد. این راهکارا خیلی مفید بود.

  5. سلام، پسر من دارو رو اصلاً قبول نمی‌کنه، مخصوصاً قرص‌ها رو. فکر می‌کنید حل کردن قرص در آب برای همه بچه‌ها جواب می‌ده یا ممکنه باعث بدتر شدن طعم بشه؟

      1. سلام آگاهی سلام آگاهی

        سلام عزیز دل🌱😊

        در یک رابطه امن و سالم احساسات و نیازهای فرزندمان را دقیق می بینیم و پاسخ نیاز و احساسش را بدهیم و با کمک تکنیک‌های همدلانه اقدامات مناسب را انجام می دهیم.
        🌱😊

    1. ساینای عزیز سلام✨ پیشنهاد میکنیم روی اصول ارتباطی با فرزندتون کار کنید و سعی کنید سم های ارتباطی رو حذف کنید( در دوره پدر و مادر حرفه ای به صورت کامل درباره این موضوعات صحبت شده) و تلاش کنید تا رابطه امنی ایجاد کنید در این صورت لجبازی و پرخاشگری بچه ها کمتر میشه 😊🌱

  6. سلام خیلی ممنون از مطالب مفیدتون
    مشکل منه مادر که کودک دو ساله دارم و نمی شه انتظار داشت حرفای منو قبول کنه که درمورد حفظ سلامتیش مجبورم بهش دارو بدم و اون مقاومت می کنه و اصلا دارو نمی خوره و واقعا موندم چه کنم

    1. مریم عزیز سلام وقت تون بخیر باشه
      مریم جان دغدغه مادرانه تونن رو درک می کنم
      عزیز محتوای آموزشی مون رو در پیج دیدید؟
      ممنون میشم به این شماره در واتساپ یا تلگرام بهمون پیام بدید تا من براتون لینک رو بفرستم
      09203113146

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

اطلاعات حساب موسسه

شماره حساب

8794813727

شماره کارت

6104337442149397

شماره شبا

IR390120000000008794813727

بانک ملت بنام درنا شریفی