۴ راهکار شگفت انگیز برای دارو دادن به کودکان | چطوری به بچه ام دارو بدم – سلام آگاهی – آموزش مهارت های فرزندپروری

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

۴ راهکار شگفت انگیز برای دارو دادن به کودکان | چطوری به بچه ام دارو بدم

سرفصل های اصلی این مطلب:

۴ راهکار شگفت انگیز برای دارو دادن به کودکان | چطوری به بچه ام دارو بدم

همه ما وقتی بچه هامون مریض میشن؛ یکی از دغدغه هامون دارو دادن به اونهاس، بعضی وقتا برخلاف میل باطنیمون از روشهای نادرست مثل ترسوندن و تهدید کردن استفاده میکنیم، یا ممکنه به زور بهشون دارو بدیم، دستو پاشون بگیریم، دهنشون رو باز کنیم و دارو رو بریزیم تو دهنشون. 

تو تمام این روش ها و روش های دیگه ای که زور درش دخیله، ما به نوعی داریم استقلال و حق انتخاب رو از کودکمون میگیریم. حالا سوال اینجاست چیکار کنیم که بتونیم بدون کمترین آسیبی این کار رو انجام بدیم؟ تو این مقاله، چند راهکار مفید و موثر برای دارو دادن به کودکان معرفی می کنیم، پس با ما همراه باشید.

بزور دارو دادن به بچه ها

فرض کنید خودتون تب شدید دارید و دکتر دست و پاتون رو بگیره و بزور بهتون آمپول بزنه یا شیاف وارد بدنتون کنه. در چنین شرایطی چه حسی خواهید داشت؟ یا رمانی که دوست ندارید دارویی رو بخورید و دکترتون یا همسرتون به زور دارو بهتون میده. در این شرایط چه حسی خواهید داشت؟

قطعا حس خیلی بد و منفی خواهید داشت و متاسفانه این حس، دقیقا حسیه که فرزند ماهم در این شرایط تجربه میکنه ….
وقتی کودکمون این احساسات رو تجربه میکنه باعث میشه لجبازی و پرخاشگریش بیشتر بشه و یا باعث میشه بپذیره در مورد بدنش اختیاری نداره.

درک کودکان از دارو

طبق تحقیقات کاترین هامین و همکاران، کودکان آگاهی سطحی و منفی ای نسبت به دارو دارند و درک کاملی از اطلاعات پزشکی ندارن. از سن پایین دارو و پزشک برای کودکان تداعی کننده درد و خطر بوده و به همین دلیل کودکان ما به شدت نیاز به آموزش های مناسب دارند تا با دارو خوردن ارتباط برقرار کنن. این آموزش ها باید از سن پایین و متناسب با سن فرزندمون باشه تا بتونه در دارو خوردن همراهمون باشه و مقاومت نکنه. هم چنین در کشورهای پیشرفته جهان از سنین پایین و در مدرسه آموزش های بهداشتی و پزشکی لازم به کوکان داده میشه.

اگه دوست داری پادکست صوتی این مقاله رو بشنوی رو دکمه زیر کلیک کن …

پادکست صوتی 

 

۴ راهکار موثر برای دارو دادن به کودکان

خودمون از دارو بچشیم

این باعث میشه خودمون نسبت به طعمش آشنایی داشته باشیم. در این صورت میتونیم با فرزندمون همدلی کنیم و دیگه بهش نگیم بخور خوشمزس یا زودی مزش میره و … بعضی از داروها مخصوصا داروهای اهن ممکنه مزش چندین ساعت توی دهن حس بشه و هر غذایی میخوریم این طعم تو دهنمون از بین نره.

از معجزه ی داستان، نقاشی و انیمیشن

کودک ما دارو رو نمیخوره چون نمی دونه دقیقا فایدش چیه و چرا باید دارو بخوره. ما با نقاشی کردن، نشون دادن انیمیشن و تعریف کردن داستان بهش توضیح میدیم که بعد از دارو خوردن چه اتفاقی توی بدنمون میوفته.

تجربه شخصی: من همیشه برای کودکم داستان تعریف میکردم و میگفتم گلبول های سفید، سربازهای بدن هستن و با مریضی ها میجنگن. زمانی که تعداد سربازهای بدنمون کم بشه ما مریض میشیم برای همین دارو میخوریم که براشون نیروی کمکی بفرستیم.

هم چنین سعی کنین در روزمرگی به این داستان ها اشاره کنیم. مثلا آرتین مامانی نگاه کن خرسه تو کارتونه مریضه، الان باید دارو بخوره تا سربازهای بدنش زیاد بشن و یا زمانی که خودمون دارو میخوریم بگیم: هوراااا من دارم دارو میخورم با اینکه تلخه ولی دارم به سربازهای بدنم کمک میکنم. (حتما بگیم که مزش دوست داشتنی نیست تا کودکمون بدونه که احساساتشون رو انکار نمی کنیم).

توجه به شکل دارو

بعضی از داروها مثل استامینوفن به شکل های طعم دار وجود دارن که خوردن اونها میتونه برای کودکمون قابل تحمل تر باشه و یا اینکه بعضی از داروهای تلخ رو میتونیم به شکل قرص تهیه کنیم تا فرزندمون مجبور نشه تلخیه شربت رو‌ تحمل کنه. می دونم که خوردن دارو ضرورتاً و هیچ جوره نباید از زیرش در رفت. اما میتونیم به فرزندمون حق انتخاب بدیم. مثلا : آرتین، مامانی دوست داری داروتو با آب بخوری یا آب میوه؟ دوست داری بعدش برات شربت درست کنم؟ خودت داروتو میخوری یا دوست داری من بهت دارورو بدم ؟

رفتارش رو تحسین کنیم

مثلا : هورااااا، افرین چه کار خوبی کردی که دارو خوردی. الان کلی به گلبول های بدنت کمک کردی و سربازهای بدنتو قوی کردی، یادمون باشه میتونیم این داستان هارو با توجه به روحیه فرزندمون تغییر بدیم تا تاثیر بیشتری داشته باشه.
اگر کودکمون از آمپول میترسه، از همون اول بهش نگیم قراره بریم آمپول بزنی. بهش بگیم: اول میریم پیش دکتر ببینیم چه تشخیصی میدن و اگر کودکمون باید آمپول بزنه و میترسید، بهش زمان بدیم و باهاش همدلی کنیم.

خیلی وقتا کودکمون موقع آمپول زدن از ما زمان میخواد و مثلا میگه مامان تروخدا یه لحظه. توی این شرایط بهش زمان بدیم و باهاش همدلی کنیم و از احساساتمون بگیم: منم وقتی آمپول میزنم دردم میگیره، اما برای کمک به سربازهای بدنم میزنم، اونا نیاز به نیروهای کمکی دارن. دوست داری دستای مامان رو بگیری یا مامان کنارت بشینه، …؟ یعنی با پیشنهاد وضعیت های مخنلف بچمون خودش هم یاد بگیره برای حل یه مسئله ای و مدیریت ناراحتیش بتونه روی ما حساب کنه و از ما کمک بگیره.

چطور آمپول، شیاف و داروهایی که مصرفشون سخته رو‌ عادی سازی کنیم؟

برای این موضوع، سعی کنیم تو خوب حالی فرزندمون ازش سوال بپرسیم، مثلا: مهدی مامانی، بنظرت چرا باید یسری داروها قرص باشن یسری ها مثل آمپول باشن. چرا اصن باید آمپول بزنیم یا شیاف وارد بدنمون بشه؟ چرا همیشه قرص نمیخوریم که اذیت نشیم؟

و زمانی که کودکمون درگیر سوال شد بهش میگیم: مامانی بعضی وقتا گلبول های ما توی شرایط خیلی سختی قرار دارن و نیاز دارن سریع بهشون نیروی کمکی برسه. ما اگر قرص بخوریم، کلی طول میکشه تا سربازها به کمک گلبول هامون بیان . قرصا اول باید برن توی معدمون، هضم بشن، بعدش برن توی روده هامون و بعدشم کلییی راه برن تا برسن به خونمون و با میکروبا بجنگن.

برای مریضی هایی که خیلی سنگین نیست و اذیت نمیکنه و گلبول ها میتونن منتظر بمونن، ما قرص میخوریم. ولی یسری وقت ها مثل وقتی که تب داریم، دیگه گلبول ها نمیتونن منتظر بمونن و آژیر قرمز بدنمون روشن میشه.

بخاطر همینم هست که صورتمون قرمز و داغ میشه و بدنمون حسابی به کمک ما احتیاج داره. اینجور موقع ها ما باید داروهایی که سریع تر به خونمون میرسن رو مصرف کنید مثل آمپول یا شیاف.
حواسمون باشه همه ی این اطلاعات رو بصورت یکجا به بچمون ندیم و در طول زمان و یا کم کم این داستان ها رو تعریف کنیم و این اطلاعات رو به فرزندمون بدیم.

راستی اگه دوست داری پادکست صوتی این مقاله رو از زبان استاد شریفی بشنوی و کلی آموزش رایگان دیگه ببینی حتما به اپلیکیشنمون سر بزنید.

پادکست صوتی دارو دادن به کودک 

 

Hidden
نظرات شما

2 دیدگاه دربارهٔ «۴ راهکار شگفت انگیز برای دارو دادن به کودکان | چطوری به بچه ام دارو بدم»

  1. سلام خیلی ممنون از مطالب مفیدتون
    مشکل منه مادر که کودک دو ساله دارم و نمی شه انتظار داشت حرفای منو قبول کنه که درمورد حفظ سلامتیش مجبورم بهش دارو بدم و اون مقاومت می کنه و اصلا دارو نمی خوره و واقعا موندم چه کنم

    1. مریم عزیز سلام وقت تون بخیر باشه
      مریم جان دغدغه مادرانه تونن رو درک می کنم
      عزیز محتوای آموزشی مون رو در پیج دیدید؟
      ممنون میشم به این شماره در واتساپ یا تلگرام بهمون پیام بدید تا من براتون لینک رو بفرستم
      09203113146

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array