سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارش میدهد که تعداد مرگومیر کودکان زیر 5 سال در سراسر جهان از 12.8 میلیون نفر در سال 1990 به 4.9 میلیون نفر در سال 2022 کاهش یافته است. بخشی بزرگ از آمار کاهش تلفات کودکان را مدیون پیشرفت صنعت پزشکی و دارویی هستیم. با وجود اینکه مصرف دارو برای کودکان ضرورت دارد و والدین باید دوره دارودرمانی را برای درمان بیماریهای آنها طی کنند، اما شاید برخی کودکان نسبت به دارو خوردن مقاومت داشته باشند. بیتردید در صورت کوتاه آمدن والدین، باید منتظر عواقب جدیتری بود؛ برای همین، باید نحوه دارو دادن به کودک بد دارو را بدانید. ما در این مقاله میخواهیم در این مورد صحبت کنیم.
دارو دادن به نوزاد (روش فوری)
قطعا دارو دادن به نوزادان نسبت به کودکان متفاوت است. پس برای اینکه این موضوع را بدون استرس بتوانیم مدیریت کنیم، باید نکات زیر را در نظر بگیریم.
- نوزاد را در بغل بگیرید جوری که دست و پایش تکان نخورد و فرد دیگری به آرامی چانه نوزاد را پایین بگیرد و دارو را از گوشه لپ او بریزد تا بتواند با کمترین حس از تلخی دارو، آن را قورت دهد.
- اگر تنها هستید، نوزاد را روی سطح صاف قرار دهید تا بتوانید کنترل بیشتری بر او داشته باشید، سپس دارو را وارد دهان نوزاد کنید.
- حتما طبق تجویز پزشک اطفال برای نوزاد خود دارو تهیه کنید.
- به تاریخ انقضای دارو دقت کنید.
- نحوه استفاده از دارو که روی بروشور یا جعبه نوشته شده است را با دقت مطالعه کنید و طبق آن عمل کنید (مثلا قبل از مصرف، شربت را تکان دهید).
- اگر برای نحوه مصرف داروها ابهامی دارید حتما از پزشک سوال بپرسید.
- دارو را در یک شیشه شیر کامل نریزید؛ چون ممکن است نوزاد تمام شیر را نخورد و دوز کامل را دریافت نکند.
- به حساسیتها و تداخلهای دارویی دقت کنید.
- دارو را در دسترس نوزاد قرار ندهید.
- از طریق قطره چکانهای درجه داری که درون جعبه شربت قرار دارد، به نوزاد قطره یا شربت بدهید.
- بدون تجویز پزشک به نوزاد دارو ندهید.
Hiding medicine in food can make kids feel tricked and add some mistrust or even some aversions around different foods.
ترجمه: ترکیب کردن دارو در غذای کودک و پنهان کردن موضوع از آنها، میتواند باعث شود بچهها احساس فریبخوردگی کنند و نسبت به غذاهای مختلف بیاعتماد شده و حس تنفر داشته باشند! Emily Glarum؛ متخصص کودک. منبع: chla
چرا کودکان دارو نمیخورند؟
معمولا کسی از دارو خوردن خوشش نمیآید، مخصوصا کودکان که حتی در برابر خوردن بعضی از غذاهای خوشمزه هم مقاومت میکنند! دلایل متعددی برای علاقه نداشتن به دارو وجود دارد که با دانستن آنها درک بهتری از احساسات کودکان به دست میآوریم تا بتوانیم همراهی بهتر و کارآمدتری با او داشته باشیم:
- قورت دادن بعضی از قرصهای بزرگ برای کودکان سخت است.
- مزه تلخ بعضی از قرص و شربتها کودک را اذیت میکند.
- حس بدی که کودکان به طور کلی نسبت به دارو دارند.
- یا دردی که کودکان به دنبال آمپول زدن تجربه میکنند.
- بوی بعضی از داروها ناخوشایند است.
- ممکن است ترس از بلعیدن قرص یا شربت وجود داشته باشد.
- هنگام بیماری، کودکان مقاومت بیشتری در برابر خوردن دارو دارند.
- بافت بعضی از داروها مثل قرصهایی که گچی هستند باعث میشود طعم تلخ بیشتری را احساس کنند.
- جدیتی که والدین هنگام دارو دادن به کودک دارند، باعث مقاومت بیشتر میشود.
لجبازی کودک نیز یکی از مهمترین دلایل است؛ در این زمان شاید بپرسید که با کودک لجباز خود چه کنم؟ ما در مقالهای در این مورد توضیح دادهایم.
ما یک مقاله با عنوان بچه هام خیلی اذیت میکنن، چیکار کنم؟ هم منتشر کردهایم که میتوانید از آن برای واکنش مناسب در برابر آزار و اذیتهای کودکان استفاده کنید.
راهکار فوری برای دارو دادن به کودک بد دارو: حل كردن قرص در آب برای کودکان
یکی دیگر از راهکارهای اثربخش برای بچه ای که دارو نمیخوره، این است که قرص مورد نظر را در آب حل کنید. نکته مهمی که اینجا وجود دارد این است مطمئن شوید قرص به طور کامل در آب حل شده است. چراکه مخصوصا اگر کودک شما سن کمی داشته باشد، ممکن است قرص کوچک شده در گلوی او گیر کند. بنابراین از حل شدن کاملش در آب مطمئن شوید. در ضمن مقدار زیادی آب را در لیوان نریزید. چراکه در درجه اول ممکن است کودک با خوردن آب زیاد دچار دلدرد شود. در درجه دوم اینکه کل لیوان آب را نخورده و عملا تمامی دوز دارو وارد بدنش نشود. پس آب را به اندازه کافی در لیوان بریزید.
دارو دادن به کودک بد دارو؛ چطور به کودکان دارو بدهیم؟
چطور به کودکان دارو بدهیم؟ | راهکار | توضیح |
---|---|---|
انتخاب زمان مناسب | دادن دارو در زمانی که کودک آرام است | انتخاب زمانی که کودک در حالت آرام و راحت است، مثل بعد از غذا یا هنگام خواب، میتواند مصرف دارو را راحتتر کند. |
ایجاد یک روتین ثابت | دادن دارو در یک زمان مشخص هر روز | با تعیین زمان مشخص برای دادن دارو، کودک به این کار عادت کرده و مقاومت کمتری نشان میدهد. |
تشویق و پاداش | تعیین جایزه کوچک پس از مصرف دارو | دادن یک پاداش کوچک مانند برچسب یا اسباببازی میتواند کودک را به مصرف دارو تشویق کند. |
استفاده از طعمدهندهها | اضافه کردن طعمدهنده به دارو | طعمدهندههای دارویی میتوانند طعم ناخوشایند دارو را تغییر دهند و کودک را به مصرف دارو تشویق کنند. |
مخلوط کردن با غذاهای خوشمزه | افزودن دارو به غذا یا نوشیدنی مورد علاقه | مخلوط کردن دارو با غذا یا نوشیدنی میتواند طعم آن را پوشش دهد و پذیرش کودک را افزایش دهد. |
دادن حق انتخاب | پرسیدن از کودک که چطور دارو را دوست دارد | دادن حق انتخاب به کودک درباره چگونگی مصرف دارو، حس کنترل به او میدهد و باعث همکاری بیشتر او میشود. |
استفاده از ابزارهای مناسب | استفاده از سرنگ بدون سوزن یا قطرهچکان | ابزارهای مناسب مانند سرنگ میتوانند کمک کنند که دارو به شکل دقیق و آسان به کودک داده شود. |
ایجاد فضای دوستانه | مصرف دارو با همراهی و بازی | با ایجاد فضای دوستانه و سرگرمکننده، مصرف دارو برای کودک جذابتر میشود. |
توضیح دادن به کودک | توضیح درباره اهمیت دارو به زبان ساده | با توضیح ساده و قابل فهم به کودک، میتوان او را ترغیب کرد که دارو را با میل بیشتری مصرف کند. |
صبوری و حمایت | صبوری و تشویق کودک در زمان مصرف دارو | صبور بودن و دادن زمان به کودک برای مصرف دارو میتواند به او کمک کند که راحتتر با این موضوع کنار بیاید. |
دارو دادن به بچه ها از جمله معضلاتی است که تلاش و زحمت والدین را برای بهبود فرزندشان دشوارتر میکند. و هر چقدر این پروسه را با اجبار و زور انجام دهیم برای دفعات بعدی، کودک مقاومت بیشتری نشان میدهد. اما با کمی تمرین و صبوری میتوان این موضوع را هم برطرف کرد.
1_ طعم و نوع دارو را قابل تحمل کنید
بعضی از داروها مثل استامینوفن برای کودکان هم تولید شده است که طعم خوشایندتری دارند. یا میتوان آن را به صورت شربت برای کودکان تهیه کرد که بتوانند راحت و سریعتر این دارو را استفاده کنند. پس اگر برای داروها جایگزینی مثل شربتهای طعم دار وجود داشت، از آنها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
2_ اندازه بعضی از قرصها را کوچک کنید
اندازه بعضی از قرصها بزرگ است و کودک نمیتواند به راحتی آن را قورت دهد؛ به وسیله دستگاه قرص نصف کن یا یک کارد به راحتی میتوانید قرص را کوچکتر کنید تا سریعتر بتواند آن را قورت بدهد که در گلویش گیر نکند (گیر کردن قرص در گلوی کودک باعث میشود دچار ترس شود و طعم تلخ و مزه قرص را شدیدتر احساس کند). البته تا جای امکان بهتر است که قرص را کامل و با آب فراوان قورت بدهد. مگر قرصهایی که وسط آنها یک خط برای نصف کردن وجود داشته باشد.
3_ در مورد خوردن کپسول به او اطلاعات بدهید
در پاسخ به سوال «با کودک بد دارو چه کنیم؟» باید بگوییم اگر قرص به شکل کپسول بود، از کودک بخواهید با آب میوه یا یک لیوان آب فراوان آن را قورت دهد. حتی میتوانید در مورد محتویات کپسول برای او توضیح دهید که: “تو این کپسول کلی سرباز کنار هم و فشرده نشستن تا بتونن خیلی سریعتر به جنگ میکروبها و ویروسها برن مثل یه موشک!” جالب است بدانید که پوشش کپسول یک ماده ژلاتینی است که در بدن قابل حل است. حتی به عنوان یک موضوع خنده دار برای خوردن قرص های کپسولی که مثل ژله هستند میتوانید بگویید این قرص ویتامین D یک پاستیل بوده که درس خونده و رفته دانشگاه! (خنده دار کردن مطالب، کودکان را همراهتر میکند.)
4_ یک نوشیدنی شیرین بعد از خوردن دارو در نظر بگیرید
اگر کودک در برابر خوردن دارو به خاطر طعم آن مقاومت نشان داد، به او پیشنهاد بدهید که قرص را به همراه آبمیوه میل کند تا متوجه مزه دارو نشود.
5_ خوردن شربت را سادهتر کنید
به جای قاشق، از سرنگ برای شربت دادن استفاده کنید تا در کمترین زمان و با کمترین چالش شربت را بخورد. سپس سریعا به کودک یک نوشیدنی شیرین یا حتی آب بدهید که کمتر اذیت شود. اگر شربت با طعمهای بهتر مثل پرتقال یا توت فرنگی موجود بود، از آنها استفاده کنید.
6_ برای نوزادان شربت را با شیر ترکیب کنید
تست فرزندپروری! (رایگان)
تست فرزندپروری بامريند (PSI)، نتیجه این تست به شما نشان میدهد که مدل فرزندپروری شما چیست؟! سهلگیرانه، مستبد یا بهترین مدل فرزندپروری یعنی مقتدرانه!
پرسشنامه سبكهای فرزندپروری بامريند (PSI)
از 30 سوالات تکمیل شده است .
پرسش و پاسخ:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
اطلاعات
عبارات را خوانده و پاسخ خود را با توجه به گزینه های موجود در زیر هر سوال علامت بزنید.
1. کاملا مخالفم
2. مخالفم
3. نه مخالفم و نه موافقم
4. موافقم
5. کاملا موافقم
در حال حاضر آزمون را تکمیل کرده اید . شما نمیتوانید دوباره شروع کنید.
آزمون در حال بارگذاری است
شما برای اجرای آزمون باید عضو شده باشید یا وارد پنل کاربری شوید
شما برای شروع این آزمون باید آزمون های مشخص شده را تکمیل نمائید :
” پرسشنامه سبكهای فرزندپروری بامريند (PSI) ” سپاس از اینکه تا پایان با ما همراه بودید
زمان سپری شده است
امتیاز نهایی شما :
تعداد سوالات صحیح : مورد و امتیاز دریافتی
تعداد سوالات غلط : مورد و امتیاز دریافتی
میانگین امتیاز |
|
امتیاز شما |
|
-
دسته بندی نشده
پاسخ های انتخابی :
تعداد سوالات صحیح: و امتیاز شما
تعداد سوالات غلط : و نمره منفی
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- پاسخ داده شده
- مرور
-
سوال 1 از 30
1. سوال
1. والدین باید به بچه های خود اجازه دهند تا هرآنچه را که می خواهند انجام دهند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 2 از 30
2. سوال
2. بچهها باید فقط از آنچه که والدینشان می گویند پیروی کنند و در غیر این صورت باید آنها را تنبیه کرد.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 3 از 30
3. سوال
3. اگر به مشکلات بچهها توجه شود این دردسر را به دنبال دارد که آنها گستاختر شده و انتظارات بیشتری از والدین خواهند داشت.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 4 از 30
4. سوال
4. هرگاه والدین تصمیمی برای بچهها بگیرند باید دلایل آن را به کودکان بگویند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 5 از 30
5. سوال
5. اگر بچهها نسبت به محدودیت ایجاد شده در خانواده اعتراض کردند والدین باید با صحبت کردن آنها را قانع کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 6 از 30
6. سوال
6. والدین نباید در کارهای مربوط به بچهها دخالت کنند چون بچهها بطور ذاتی راه خودشان را پیدا می کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 7 از 30
7. سوال
7. اگر بچهها کاملا مطابق میل والدین خود رفتار کنند، در آینده افراد موفقی خواهند شد.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 8 از 30
8. سوال
8. بچهها باید کاری را که والدین از آنها انتظار دارند انجام دهند اما اگر انتظارات والدین غیر قابل قبول است، باید بتوانند آن را آزادانه با والدین خود مطرح کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 9 از 30
9. سوال
9. وقتی والدین از بچهها می خواهند تا کاری را انجام دهند بچهها باید بدون چون و چرا آن را انجام دهند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 10 از 30
10. سوال
10. والدین نباید بچهها را در منزل محدود کنند بلکه باید آنها را آزاد بگذارند تا تمام لوازم اطراف خود را دست کاری کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 11 از 30
11. سوال
11. هرگاه بچهها بر خلاف میل والدین رفتار کردند والدین باید به جای تنبیه آنها را راهنمایی کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 12 از 30
12. سوال
12. والدین خیلی زود باید به بچهها بفهمانند که رئیس کیست.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 13 از 30
13. سوال
13. والدین باید در تصمیم گیری های مربوط به خانواده فقط آنچه را که خواست بچهها است انجام دهند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 14 از 30
14. سوال
14. اگر والدین رفتار و خواسته های بچهها را محدود نکنند، بیشتر مشکلات حل می شود.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 15 از 30
15. سوال
15. والدین باید هنگام تصمیم گیری در مورد مسائل و برنامه های خانواده نظر بچهها را دخالت دهند و از آنها نیز نظرخواهی کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 16 از 30
16. سوال
16. والدین باید با بچه هایی که با نظر آنها مخالفت می کنند،به شدت برخورد نمایند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 17 از 30
17. سوال
17. والدین باید به بچهها اجازه دهند تا در کارها خودشان تصمیم گیرنده باشند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 18 از 30
18. سوال
18. شوخی و بازی کردن بچهها در حضور والدین توهین به آنها است.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 19 از 30
19. سوال
19. بچهها به بازی و تفریح نیاز دارند برای این کار والدین باید به آنها اجازه دهند هر وقت که دلشان خواست از منزل خارج شوند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 20 از 30
20. سوال
20. باید به بچهها اجازه داده شود که اگر فکر می کنند نظرشان از نظرات والدین خود بهتر است آن را ابراز کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 21 از 30
21. سوال
21. وقتی بچهها مرتکب اشتباهی می شوند هیچگاه نباید آنها را سرزنش کرد.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 22 از 30
22. سوال
22. اگر والدین تصمیمی برخلاف میل بچهها گرفتند، در چنین مواردی باید با بچهها گفتگو کنند و حتی اگر اشتباه کرده بودند آن را بپذیرند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 23 از 30
23. سوال
23. گاهی اوقات والدین باید با بچهها سازش کنند، نه اینکه همیشه انتظار داشته باشند که بچهها گفتگو با آنها سازش کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 24 از 30
24. سوال
24. بچهها را باید آزاد گذاشت تا خودشان تجربه کنند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 25 از 30
25. سوال
25. بعضی از بچهها ذاتاً بد هستند و باید طوری تربیت شوند که از والدین خود بترسند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 26 از 30
26. سوال
26. بچهها وقتی بزرگ شوند، از سخت گیری های والدین خود سپاسگزاری خواهند کرد.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 27 از 30
27. سوال
27. وقتی بچه ها دچار مشکل و دردسری شوند (کار خطایی انجام می دهند) باید بدانند که با مطرح کردن آن مشکل برای والدین خود تنبیه نمی شوند.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 28 از 30
28. سوال
28. در مجالس و مهمانی ها باید بچهها را آزاد گذاشت تا محیط اطراف خود را دست کاری کنند تا حس کنجکاوی آنها ارضاء شود.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 29 از 30
29. سوال
29. بچهها جدی و کوشا نخواهند بود مگر اینکه درباره کارهای آنها سختگیری کنیم.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
-
سوال 30 از 30
30. سوال
30. اگرچه بچهها تجربه کمی دارند، اما گاهی اوقات نظر آنها بهتر از نظر والدین است.
صحیح
غلط
بدون تاثیر
اخیرا شربتهایی برای نوزادان تولید شده است که در ترکیب با شیر، طعم و خاصیت آن تغییر نمیکند که والدین به راحتی میتوانند از آنها استفاده کنند. البته در مورد انتخاب این نوع داروها حتما با پزشک مشورت داشته باشید.
7_ برای دارو دادن به بچه ها داستان جالبی برای خوردن دارو بسازید و تعریف کنید
ما باید دلیل انجام بعضی از کارها را برای کودکان به زبانی ساده و داستان گونه توضیح دهیم تا با ما همکاری بیشتری داشته باشند. مثلا: “آدما گاهی وقتا مریض میشن و برای اینکه بدن بتونه او بیماری رو از بین ببره، نیاز داره که یک سری نیروی کمکی بیان تا به سربازهای بدن کمک کنن تا سریعتر ویروس و میکروبها رو از بین ببرن. یک سری از این نیروهای کمکی تو این شربت/قرص هست که منتظرن تو اونا رو به کمک سربازهای بدن ببری تا بتونن با ویروسها بجنگن و تو زود خوب بشی”.
8_ احساسات منفی او را نسبت به دارو، انکار نکنید
گاهی اوقات وقتی کودک میگوید فلان شربت بد مزه است و نمیخورم؛ پدر و مادر انکار میکنند که نه بدمزه نیست. به جای این کار خودتان کمی از دارو را بخورید تا بتوانید طعمی که دارد و حسی که ایجاد میکند را درک کنید؛ سپس برای او توضیح دهید که: “درست میگی عزیزم این دارو بوی تندی داره، یه کوچولو تلخه و وقتی قورتش میدی زبونت یه جوری میشه. اما به هر حال باید این دارو رو بخوری تا خوب بشی، دوست داری بعدش آب میوه بخوری یا ژله؟” در این مثال هم حس کودک را درک کردهایم، هم مطرح کردهایم که به هر حال باید دارو را بخورد و هم یک خوراکی خوشمزه به او پیشنهاد دادهایم.
بیشتر بخوانید:
9_ برای خوردن دارو، زمان مشخص کنید
با کودک هماهنگ کنید که من تا 3 میشمارم و تو سریع دارو رو قورت بده. این کار باعث میشود کودک متوجه شود که قرار است فقط در عرض 3 ثانیه یا حتی کمتر دارو خوردن طول بکشد؛ در نتیجه با آمادگی و سرعت عمل بیشتری این کار را انجام میدهد.
10_ خاطرات کودکی خودتان در مورد دارو خوردن را تعریف کنید
دارو دادن به کودک بد دارو با دشواری زیادی همراه است. میتوانید با تعریف کردن دارو خوردن خودتان و حسی که به دنبال آن داشتید، با فرزندتان حس همزاد پنداری ایجاد کنید تا او درک کند که این احساسات منفی فقط مختص به او نیست.
11_ از عروسکها و اسباب بازیها کمک بگیرید
برای داشتن بهترین روش دارو دادن به کودکان میتوانید یک نمایش عروسکی راه بیندازید و به جای یک عروسک ادای یک بیمار را در بیاورید؛ سپس با کمک فرزندتان به آن دارو بدهید تا خوب شود. حس خوبی که بعد از بهبودی به عروسک دست میدهد را بازی کنید تا کودک ترغیب شود با شما همکاری کند.
بیشتر بخوانید:
اشتباهات والدین در دارو دادن به کودکان
اشتباهات والدین در دارو دادن به کودکان | اشتباه | توضیح |
---|---|---|
استفاده از قاشق خانگی به جای قاشق دارو | قاشق خانگی برای اندازهگیری دقیق نیست | استفاده از قاشق خانگی به جای قاشق مخصوص دارو میتواند منجر به مصرف بیش از حد یا کمتر از مقدار توصیه شده دارو شود. |
نادیده گرفتن دستور پزشک | دستور مصرف دارو رعایت نمیشود | برخی والدین ممکن است دارو را زودتر از موعد مقرر قطع کنند که میتواند به عدم اثربخشی دارو منجر شود. |
مخلوط کردن دارو با غذاهای نامناسب | دارو را با هر غذایی ترکیب میکنند | برخی غذاها ممکن است با دارو تداخل داشته باشند و اثربخشی آن را کاهش دهند، پس باید از غذاهای مناسب استفاده شود. |
نگهداری نادرست دارو | نگهداری دارو در دمای نامناسب | بعضی داروها نیاز به نگهداری در یخچال دارند و نگهداری نادرست میتواند باعث فساد آنها شود. |
افزایش یا کاهش خودسرانه دوز دارو | تغییر دوز بدون مشورت با پزشک | افزایش یا کاهش دوز دارو ممکن است به سلامتی کودک آسیب بزند و اثرات دارو را تغییر دهد. |
استفاده از داروی بزرگسالان برای کودکان | دادن داروی بزرگسال به کودک | داروهای بزرگسالان دارای دوزهای بالاتری هستند و میتوانند برای کودکان خطرناک باشند. |
تشویق کودک با وعدههای نامناسب | استفاده از خوراکیهای مضر بهعنوان جایزه | تشویق کودک با خوراکیهای شیرین یا ناسالم میتواند عادتهای غذایی ناسالم را در او تقویت کند. |
عدم توجه به تاریخ انقضای دارو | مصرف داروی منقضی شده | مصرف داروهای تاریخ گذشته میتواند به سلامتی کودک آسیب برساند و اثربخشی خود را از دست داده باشند. |
عدم توجه به عوارض جانبی | نادیده گرفتن واکنشهای بدن کودک | در صورت بروز عوارض جانبی، والدین باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند، اما برخی این موضوع را نادیده میگیرند. |
دادن دارو بدون تجویز پزشک | استفاده خودسرانه از دارو | استفاده از دارو بدون تجویز پزشک میتواند به عوارض جانبی جدی منجر شود، حتی اگر دارو برای دیگر اعضای خانواده تجویز شده باشد. |
معمولا به قدر کافی بچهها از دارو خوردن فراری هستند! در این شرایط کافی است که ما یک سری اشتباه هم برای دارو دادن داشته باشیم تا اوضاع نور علی نور شود! پس بهتر است اشتباهات اساسی را بشناسیم تا در این مورد دغدغه کمتری داشته باشیم.
1_ استفاده از تهدید و ایجاد ترس برای دارو دادن به کودک
برای اینکه کودک دارو را مصرف کند، برخی از والدین تهدید میکنند که مثلا: “اگر شربتت را نخوری میگم لولو بیاد! یا اگر قطره رو نخوری از خوراکی خبری نیست.” “اگر این شربت رو نخوری عفونت تو بدنت پخش میشه و مجبوریم بریم پیش دکتر تا آمپول بزنه”. باید بدانید که برای دارو دادن به کودک بد دارو، این تهدیدها نهتنها کمکی به حل مشکل نمیکند، بلکه برای دفعات بعدی با دشواری بیشتری رو به رو خواهید شد.
لجبازی کودک در خوردن دارو ممکن است شما را مجاب به کتک زدن او کند؛ اما عوارض کتک زدن بچه زیاد هستند؛ بنابراین پیشنهاد میدهیم این کار را انجام ندهید.
بیشتر بخوانید:
2_ دارو دادن به کودک با جدیت و هیچ انعطافی
درست است که کودک باید دارویش را بخورد تا سلامتیاش حفظ شود، اما اگر کمی در دارو دادن انعطاف داشته باشیم و به او زمان بدهیم تا با آمادگی بیشتری دارو بخورد، قطعا موفقتر خواهیم بود. مثلا: “عزیزم دوست داری قبل از بازی شربتت رو بخوری یا بعد از بازی؟”
دارو دادن میتواند یکی از دلایل زود عصبانی شدن مادران باشد؛ هر چند شما باید جدی باشید، اما عصبانی نشوید و با لحن و رفتاری مناسب با کودک برخورد کنید.
3_ گول زدن کودک و واقعیت را نگفتن
بچهها وقتی نسبت به یک دارو حس خوبی ندارند، آن را مطرح میکنند. مثلا میگویند: “من این شربت رو نمیخورم چون خیلی بد مزهست!” سپس برای اینکه والد او را به خوردن دارو ترغیب کند شروع میکند که: “نه اشتباه میکنی، این دارو شیرینه یه کم که بخوری بهش عادت میکنی، تو فکر میکنی که بد مزهست!” در صورتی که اگر واقعیت را تایید کنیم و با او همدلی داشته باشیم بیشتر به حرف ما گوش میکند؛ چون متوجه است که ما احساساتش را به رسمیت میشناسیم و او را درک میکنیم.
4_ استفاده زیاد از دارو
درست است که یک سری از ویتامینها و داروها لازمهی حفظ سلامت کودک است و باید از آنها استفاده کرد؛ اما استفاده افراطی از ویتامینها و داروها و به طور کلی تاکید افراطی بر دارو دادن به کودکان باعث میشود که بچهها از انجام این کار فراری شوند یا بدنشان به داروها عادت کند، یا حتی با عوارض استفاده از آنها مواجه شوند. پس میزان استفاده از دارو را حتما تحت نظر پزشک کنترل کنید.
نکته: اگر کودک در برابر داروهایی مثل آمپول یا شیاف مقاومت کرد، حتما دلیل استفاده از این داروها را برایش توضیح دهید. مثلا: “برای مریضی هایی که خیلی سنگین نیست و اذیت نمیکنه و گلبول ها میتونن منتظر بمونن، ما قرص میخوریم. ولی یسری وقتها مثل وقتی که تب داریم، دیگه گلبولها نمیتونن منتظر بمونن و آژیر قرمز بدنمون روشن میشه. بخاطر همینم هست که صورتمون قرمز و داغ میشه و بدنمون حسابی به کمک ما احتیاج داره. اینجور موقعها ما باید داروهایی که سریعتر به خونمون میرسن رو مصرف کنیم مثل آمپول یا شیاف.”
5_ دارو دادن به کودک در خواب
بهتر است از دارو دادن به کودک بد دارو در حین خواب بپرهیزید، چون احتمال ایجاد خاطره بد از خوردن دارو و اجتناب او از انجام این کار در آینده افزایش مییابد. در اینجا عیبهای دیگر انجام این کار را میگوییم:
- ممکن است کودک نتواند به درستی دارو را در خواب بلع کند؛ در این صورت خطر خفگی وجود دارد.
- برخی داروها برای تأثیرگذاری باید در زمان بیداری و هوشیاری مصرف شوند؛ بنابراین شاید در خواب دارو به خوبی جذب نشود.
- در صورت مصرف دارو توسط کودک در خواب، شاید نتوانید عوارض جانبی را شناسایی کنید و سریعاً جلوی آنها را بگیرید.
- برای دارو دادن به کودک در خواب، حتماً از قبل با پزشک مشورت کنید تا در این زمینه راهنماییهای کاملی به شما ارائه دهد.
عوامل افزایش ریسک حساسیت دارویی در کودکان
مصرف دارو برای کودکان به همان میزان که میتواند از بروز یا پیشرفت خیلی از بیماریها جلوگیری کند، اگر به اندازه یا درست مصرف نشود، به همان اندازه هم میتواند منجر به حساسیت، مسمومیت و بیماری شود. پس به هیچ عنوان بدون مشورت و تجویز پزشک از داروها استفاده نکنید. برای دارو دادن به کودکان حتما عوامل حساسیت زا را مد نظر داشته باشید.
- کودکانی که بیماریهای زمینه ای یا حساسیت و آلرژی دارند، نسبت به دارو حساسیت بیشتری نشان میدهند.
- هر چه کودک کم سنتر باشد، نسبت به داروهایی که برای او مصرف میشود باید حساستر بود.
- تداخلهای دارویی را تحت نظر پزشک مد نظر داشته باشید.
- دوزهای دارویی را بی دلیل کم و زیاد نکنید.
- کم یا زیاد بودن وزن کودک در ایجاد حساسیت دارویی تاثیرگذار است.
- داروهایی مثل پنی سیلین حساسیتهایی مثل کهیر و خارش ایجاد میکنند.
- داروهای شیمی درمانی برای سرطانها هم منجر به بروز حساسیت میشوند.
- علائم حساسیت شامل مواردی مثل خواب آلودگی، تنگی نفس، قرمز شدن پوست، آبریزش بینی، تب و لرز، گرفتگی بینی و گلو، عطسه و … است.
توجه: اگر در منزل حیوانات خانگی دارید، ممکن است پر، مو یا ادرار این حیوانات منجر به حساسیت در کودکان شود.
توصیهها در خصوص حساسیت دارویی در کودکان
طبیعی است که وقتی پدر و مادر یک ناراحتی یا بیماری در فرزند خود میبینند، بسیار نگران میشوند و آرامش خود را از دست میدهند؛ حال آنکه در این موارد باید یک اقدام کارآمد انجام دهند. برای اینکه بدانید در این مواقع چه اقدامی باید انجام دهید این چند توصیه ساده را در نظر داشته باشید:
1_ در ابتدا میدانید که پیشگیری بهتر از درمان است.
2_ اگر احساس کردید که کودک دچار حساسیت دارویی شده است، آرامش خود را حفظ کنید.
3_ دارویی را که منجر به حساسیت شده است، قطع کنید.
4_ معمولا علائم حساسیت بعد از قطع دارو کم کم برطرف میشوند.
5_ در صورت لزوم حتما مسئله پیش آمده را با پزشک مطرح کنید.
6_ مجددا دارویی که حساسیت داده است را برای کودک مصرف نکنید.
7_ اگر دچار خارش یا حساسیت پوستی شد، لباس نخی تن کودک کنید یا او را به حمام خنک ببرید یا کرم ضد التهاب از داروخانه تهیه کنید.
8_ مواد غذایی ای که به کودک میدهید را بیشتر کنترل کنید، مثلا هنگام خارش پوست از میوههای خنک استفاده کنید.
مصرف داروهای گیاهی در کودکان
مصرف داروهای گیاهی قطعا میتوانند برای بهبود سیستم ایمنی کودکان موثر باشند و معمولا اگر به اندازه مصرف شوند، هیچ عوارض و حساسیتی بهدنبال نخواهند داشت. این داروهای گیاهی را به اشکال مختلف میتوان مصرف کرد.
نام روش درمانی | کاربرد |
روغنها | از انواع روغنها میتوانید برای التیام دردهای عضلانی استفاده کنید مثل روغن زیتون. |
دمنوشها | استفاده از دمنوشهای گیاهی مثل پونه برای درمان سرما خوردگی یا دمنوش رازیانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید خواهد بود. |
بخور گیاهان دارویی | استفاده از بخور گیاهان دارویی برای درمان گلو درد و التهاب میتواند موثر باشد. |
میوه و سبزیجات | در کنار گیاهان حتما از میوه و سبزیجات هم استفاده کنید تا ویتامین مورد نیاز بدن کودک به صورت طبیعی برطرف شود. |
نکته: بهتر است از پزشک سنتی برای استفاده از داروهای گیاهی مشورت بگیرید.
ریختن قطره چشم در چشم کودک
ریختن قطره چشم در چشم کودک، یکی از مهمترین چالشهای والدینی است که شاید هنوز امکان انجام این کار را ندارند. در اینجا، مراحل ریختن قطره چشم در چشم کودک را توضیح میدهیم:
- در مرحله اول، دستهای خود را با آب و صابون بشویید تا جلوی انتقال میکروبها را بگیرید.
- قبل از مصرف، قطره چشم را در صورت لزوم از یخچال بیرون بیاورید و به دمای اتاق برسانید. انجام این کار، احساس ناراحتی کودک در زمان ریختن قطره در چشم او را کاهش میدهد.
- کودک را در جایی نرم و راحت بنشانید یا از او بخواهید دراز بکشد. اگر کودک کوچک است، او را روی زانوهای خود گذاشته و بهسراغ مرحله بعد بروید.
- در این مرحله، باید با یک دست سر کودک را آرام نگه دارید تا مبادا حین ریختن قطره تکان بخورد. شما میتوانید از یک بالش نرم برای حمایت از سر کودک استفاده کنید.
- با انگشت شست یا اشاره دست دیگر خود، پلک پایین کودک را باز کنید.
- بطری قطره را بهصورت عمودی نگه دارید و بر اساس دستور پزشک، در چشم او قطره بریزید. قطره بهتر است در مرکز چشم و فضای بین پلک و چشم (کیسه ملتحمه) ریخته شود.
- حالا به کودک بگویید که چشمهای خود را ببندد و چند ثانیه صبر کند.
- در صورت خارج شدن قطره اضافه از چشم کودک، آن را با دستمال تمیز و نرم پاک کنید.
- دوباره دستهای خود را بشویید.
نکته 1: مطمئن شوید که تاریخ انقضای قطره تمام نشده است.
نکته 2: به هیچ عنوان نباید نوک بطری قطره با چشم یا پوست کودک در تماس باشد تا مبادا آلودگی منتقل شود.
نکته 3: در صورت بروز عوارض جانبی، سریعاً این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
ریختن قطره در گوش کودک
برای ریختن قطره در گوش کودک نیز کافی است طبق این مراحل پیش بروید:
- ابتدا دستها را با آب و صابون بشویید.
- دمای قطره را برای راحتی بیشتر کودک، به دمای اتاق برسانید.
- کودک را در جای مناسب مثلاً روی زانوهای خود بنشانید یا بخوابانید.
- با یک دست، سر کودک را بهآرامی نگه دارید تا مبادا ناگهان تکان بخورد.
- قطره را بهصورت عمودی، در مقدار مشخص شده، در گوش کودک بریزید. قطره بهتر است در سمت دیواره داخلی گوش ریخته شود.
- از کودک بخواهید که سر خود را در جهت قطرهای که در گوش ریختید، نگه دارد تا قطره بهتر جذب شود.
- اضافات قطره را با دستمال مناسب پاک کنید.
- دستهای خود را بشویید.
کلام آخر
به پایان مقالهی «دارو دادن به کودک بد دارو» رسیدیم. تمام پدر و مادرها دوست دارند که فرزندی سالم و سرحال داشته باشند. برای سالم ماندن، پیشگیری و درمان بیماریها راههای متفاوتی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها استفاده از دارو است؛ اما ممکن است کودک ما به راحتی دارو را مصرف نکند و ما را بابت روند بهبودی نگرانتر کند. در این مقاله شیوهها و نکات کاربردیای مطرح شد که بتوانید با کمترین دردسر از فرزند خود مراقبت کنید.
92 دیدگاه دربارهٔ «دارو دادن به کودک بد دارو؛ چگونه به فرزندمان داروی تلخ بدهیم؟»
بچه من دوسالشه اصن متوجه نیس ک ارتباط باهاش برقرار کنم تو دارو خوردن واقعا مشکل دارم تمام راهکاراتونم انجام دادم نشد بزور متوسل شدم اما بازم تف میکنه اینقد اعصابم خورده همشم مریضه چرک گلوش خوب نمیشه دارم دیوومه میشم
سلام آوای عزیز وقتتون بخیر
درک میکنم که بیماری فرزندتون و همکاری نکردنش اذیتتون میکنه و خسته شدین 🌱
ولی نیازه این راهکارها رو با صبوری و حوصله و آرامش انجام بدید، در واقع با یکبار انجام دادن به نتیجه مطلوب نمیرسیم و نیازه مداومت داشته باشیم تا به نتیجه برسیم😊🌱
واقعا خیلی کاربردی بود! من همیشه استرس میگیرم موقع دارو دادن به بچهام و اونم جیغ و داد میکنه. ولی پیشنهاداتی که دادین، مخصوصاً همراه کردن دارو با بازی، خیلی جالب و عملی به نظر میاد. ممنون بابت این مقاله ارزشمند. 🌸
خدا خیرت بده با این مقاله! دارو دادن به بچه واقعاً یه معضله، اما نکتههایی که درباره آرامش و صبر گفتین خیلی خوبه. باید حتماً امتحان کنم. مرسی از وقتی که گذاشتین. 👌
خیلی ممنون از نکات کاربردی و مفیدی که ارائه دادید. همیشه برای دارو دادن به بچهام کلی مشکل داشتم، اما توضیحاتی مثل استفاده از سرنگ یا بازی کردن باهاشون خیلی به نظر جذاب میاد. امیدوارم این روشها کمک کنه!
خیلی ممنون از نکات کاربردی و مفیدی که ارائه دادید. همیشه برای دارو دادن به بچهام کلی مشکل داشتم، اما توضیحاتی مثل استفاده از سرنگ یا بازی کردن باهاشون خیلی به نظر جذاب میاد. امیدوارم این روشها کمک کنه!
وای خیلی جالب بود! همیشه فکر میکردم فقط بچه خودم با دارو خوردن مشکل داره. نکتههایی که گفتین مثل قاطی کردن دارو با خوراکی، حتماً امتحان میکنم. ممنون از مطالب مفیدتون
وای خیلی جالب بود! همیشه فکر میکردم فقط بچه خودم با دارو خوردن مشکل داره. نکتههایی که گفتین مثل قاطی کردن دارو با خوراکی، حتماً امتحان میکنم. ممنون از مطالب مفیدتون
وای خیلی جالب بود! همیشه فکر میکردم فقط بچه خودم با دارو خوردن مشکل داره. نکتههایی که گفتین مثل قاطی کردن دارو با خوراکی، حتماً امتحان میکنم. ممنون از مطالب مفیدتون
دخترم اصلا شربت نمیخوره، به نظرتون باید از داروهای جایگزین استفاده کنم؟ مقاله شما خیلی اطلاعات خوبی داشت.
سلام عزیزم وقت بخیر 🌱
برای جایگزین کردن دارو ها باید از پزشک سوال کنین چون تخصص دارن و میتونن راهنمایی کنن اما مقاله ای برای دارو دادن به کودکان تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال میکنم حتما مطالعه کنین امیدوارم مفید واقع بشه 😇
https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/
دارو دادن به کودک بد دارو همیشه برای من سخت بود ولی راهکارهایی که گفتید خیلی خوب بود.
خواهش می کنم عزیزم 🙂
خداروشکر که موثر بوده ، قدردان همراهیتون هستیم 🌱
خداروشکر که مفید و موثر بوده😇
بچه ای که دارو نمیخوره رو چطور میشه قانع کرد؟ من این چالش رو همیشه با پسرم دارم.
سلام عزیزم وقت بخیر 😇🌱
در مورد دارو دادن به کودکان مقاله ای تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال کردم، حتما مطالعه کنین ، امیدوارم مفید واقع بشه 🌱
https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/
حل کردن قرص در آب برای کودکان راهکار خوبیه ولی آیا تاثیر دارو کم نمیشه؟ مقاله شما خیلی نکات کاربردی داشت.
بچه ام شربت نمیخوره چیکار کنم؟ همیشه این سوال برام بود و مقاله شما جواب خیلی خوبی برای این مشکل داد.
سلام دوست عزیز وقت بخیر 🌱
خوشحالیم که مقاله براتون مفید و موثر بوده 😇
دخترم اصلا شربت نمیخوره و خیلی اذیت میشم. راهکارهایی که توی مقاله گفتید واقعا کمکم کرد. ممنون از توضیحات خوبتون.
سلام زهراجان وقت بخیر ، خداروشکر که براتون مفید و موثر بوده 😇
شربت خوردن بچه ها مخصوصاً توی شب واقعا مشکله! بچهای که دارو نمیخوره رو چطور باید متقاعد کرد که نیاز به دارو داره؟
سلام عزیزم وقت بخیر 😇🌱
در مورد دارو دادن به کودکان مقاله ای تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال کردم، حتما مطالعه کنین ، امیدوارم مفید واقع بشه 🌱
https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/
دختر من وقتی که مریض میشه اصلاً حاضر نیست دارو بخوره و حتی شربت هم نمیخوره. چیکار کنم که راحتتر دارو رو بپذیره؟
سلام عزیزم وقت بخیر 😇🌱
در مورد دارو دادن به کودکان مقاله ای تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال کردم، حتما مطالعه کنین ، امیدوارم مفید واقع بشه 🌱
https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/
دارو دادن به کودک دو ساله خیلی چالشبرانگیزه. از چه سنی میشه دارو رو توی نوشیدنیها حل کرد که بدون مشکل بخوره؟
سلام عزیزم وقت بخیر 😇🌱
در مورد دارو دادن به کودکان مقاله ای تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال کردم، حتما مطالعه کنین ، امیدوارم مفید واقع بشه 🌱
https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/
دخترم به دارو حساسه و اصلاً شربت رو نمیپذیره. همیشه میپرسیدم چطوری میتونم این موضوع رو مدیریت کنم. شما راه حلهایی پیشنهاد دادید که خیلی به درد بخور بودن
اگاهی گوارای وجودتون 🌱
مقاله فوقالعاده بود. دارو دادن به کودک بد دارو همیشه برام یه معضل بود. نمیدونستم میشه با تغییر طعم یا مخفی کردن دارو توی غذا این مشکل رو حل کرد. این راهکارا خیلی مفید بود.
سلام پروانه جان وقت بخیر 🌱
ممنون که در مسیر رشد و اگاهی همراه ما هستی 😇
خداروشکر که براتون مفید بوده🙂🌱
سلام، پسر من دارو رو اصلاً قبول نمیکنه، مخصوصاً قرصها رو. فکر میکنید حل کردن قرص در آب برای همه بچهها جواب میده یا ممکنه باعث بدتر شدن طعم بشه؟
سلام ساراجان وقت بخیر🌱
میتونین امتحان کنین عزیزم ، امیدوارم که نتیجه خوبی داشته باشه 😇
حل کردن قرص در آب برای کودکان یه ایده جالبه!
سلام فریده جان، وقت بخیر 😇
بله ایده خیلی کاربردی و مفیدی هست🙂🌱
بچهام شربت نمیخوره چیکار کنم؟
سلام عزیزم وقت بخیر 😇🌱
در مورد دارو دادن به کودکان مقاله ای تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال کردم، حتما مطالعه کنین ، امیدوارم مفید واقع بشه 🌱
https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/
با کودک بد دارو چه کنیم؟ من هرچی سعی میکنم دارو دادن به کودک رو آسون کنم، نمیشه!
سلام عزیزم وقت بخیر 😇🌱
در مورد دارو دادن به کودکان مقاله ای تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال کردم، حتما مطالعه کنین ، امیدوارم مفید واقع بشه 🌱
https://dornasharifi.com/4-amazing-ways-to-give-medicine-to-children/
دارو خوردن بچه ها یکی از بزرگترین مشکلات والدینه. این مقاله روش های خوبی ارائه داده بود، ممنونم.
سلام دوست عزیز وقت بخیر 🌱
قدردان همراهیتون هستیم، خداروشکر که براتون مفید بوده🙂
دخترم اصلا شربت نمیخوره، هر کاری هم میکنم جواب نمیده. این روشهای شما رو امتحان میکنم، امیدوارم مفید باشه.
سلام مهساجان، وقت بخیر 🌱
حتما از روش هایی که اموزش داده شده استفاده کنین ، نتایج بسیار خوبی میگیرید 👌
سلام عزیزم ، به پزشک مراجعه کنین🙂
خیلی مفید و کاربردی بود
خسته نباشید
ممنون حنانه جان 🌱
ممنون از تیم خوبتون
لذت بردم
ممنون از پیام ارزشمندتون🌱
بینظیری
من پسرم سر دارو خوردم چنان گریه میکنههههه
نعیمه جان امیدوارم مقاله کمکتون کنه تا بخشی از دغدغتون رو برطرف کنید 😊
به زور بهش میدم میدید ؟
سلام عزیز دل🌱😊
در یک رابطه امن و سالم احساسات و نیازهای فرزندمان را دقیق می بینیم و پاسخ نیاز و احساسش را بدهیم و با کمک تکنیکهای همدلانه اقدامات مناسب را انجام می دهیم.
🌱😊
درنای عزیزم مقاله ی عالی ای بود برای دارو دادن به کودک بد دارو
سپاسگزارم
فاطمه جان ممنون از همراهیتون 🌱😊
والدینی که کودک بد دارو دارن باید راهکار هایی برای جذب کودکان به دارو پیدا کنن
که این مقاله به طور کامل توضیح داده بود
سپاس 😊😊
یکی از بزرگترین دغدغه های من که اغلب سر همین موضوع دعوا میشه تو خونه دارو دادن به بچه هست
خیلی مطالبتون کاربردی بود
حسنا جان خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده😊🌱
درود بر شما
من برای دخترم ظرف مخصوص قرص تهیه کردم
علاوه بر اون روی جعبه ها برچسب میزنم
خوشبختانه زیاد اذیت نمیکنه
عالیه نهال جان 🌱😊
سلام وقت بخیر
من دخترم خیلی بد داروعه
و همیشه با هم به مشکل میخوریم
امیدوارم موثر باشه راهکار ها تشکر
صنا جان امیدواریم بهترین نتیجه رو بگیرید 😊😊
بسیار بسیار مفید بود
خسته نباشید
😊😊
راهکار جدید دارو دادن به بچه ها عالییییی بود
ممنون از شما خانم شریفی
مهرناز جان سپاس از همراهیتون 😊
وقتتون بخیر
خانم شریفی پسر من یکم لجباز و غده
هر چی که بهش میگیم دقیقا میخاد عکسشو انجام بده
سر دارو خوردن هم همینطور
ساینای عزیز سلام✨ پیشنهاد میکنیم روی اصول ارتباطی با فرزندتون کار کنید و سعی کنید سم های ارتباطی رو حذف کنید( در دوره پدر و مادر حرفه ای به صورت کامل درباره این موضوعات صحبت شده) و تلاش کنید تا رابطه امنی ایجاد کنید در این صورت لجبازی و پرخاشگری بچه ها کمتر میشه 😊🌱
نکنه به زور بهش دارو میدید؟
سلام
تشکر بابت مقاله خوبتون
جمیله ی عزیز🌱🌱
درود بر شما خانم شریفی
خیلی مطالب کاربردی بود
راهکار هایی که پیشنهاد شد موثر بود
😊😊
مقاله خیلی خوبی بود
نکات جدید و مفیدی یاد گرفتم ازش
نسترن عزیز خوشحالیم که براتون مفید بوده😊
سلام
من همچبن مواقعی که پسرم دارو نمیخوره و گریه میکنه
باهاش سعی میکنم درددل کنم
تاثیر مثبت داشته و انگار با مشکل دارو خوردنش کنار میاد
خیلی عالیه😊
وقتتون بخیر
مطالب عالی و کاربردی
برای دارو دادن به کودک بددارو
تشکر
🌱🌱
جالبه بدونید دختر من قرصو باید براش نصف کنیم تا بوخوره هر چقدرم که کوچیک باشه سایزش
مقاله مفیدی بود
مریم جان سپاس از نظر باارزش شما 😊
وقت بخیر
مقاله مفیدی برای نحوه دارو دادن به کودکان بود
نکات جدید زیادی رو یاد گرفتم
😊😊
درود بر شما
بسیار مقاله کامل و جامعی بود
ممنونم ازتون
سارا جان خوشحالیم که براتون مفید بوده😊
سلام
عالی بود دارو دادن به دختر من سختترین کار ممکنه
همیشه سر خوردن داروهاش اذیت میکنه
سحر جان امیدواریم این مقاله بتونه بهتون کمک کنه 😊😊
سلام
عالی بود دارو دادن به دختر من سختترین کار ممکنه
همیشه سر خوردن داروهاش اذیت میکنه
امیدواریم این مقاله بتونه دغدغتون رو تا حدودی کمتر کنه 😊😊
به زور بهش میدی؟
سلام خیلی ممنون از مطالب مفیدتون
مشکل منه مادر که کودک دو ساله دارم و نمی شه انتظار داشت حرفای منو قبول کنه که درمورد حفظ سلامتیش مجبورم بهش دارو بدم و اون مقاومت می کنه و اصلا دارو نمی خوره و واقعا موندم چه کنم
مریم عزیز سلام وقت تون بخیر باشه
مریم جان دغدغه مادرانه تونن رو درک می کنم
عزیز محتوای آموزشی مون رو در پیج دیدید؟
ممنون میشم به این شماره در واتساپ یا تلگرام بهمون پیام بدید تا من براتون لینک رو بفرستم
09203113146