9 برخورد صحیح با آرایش کردن کودکان | وبلاگ سایت سلام آگاهی

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

9 روش برخورد با آرایش کردن کودکان

برخورد با آرایش کردن کودکان

به نقل از وب‌سایت health.harvard، محقق‌ها در سال‌های 2002 تا 2016 تحقیقاتی روی کودکان کمتر از 5 سال انجام دادند. آنها متوجه شدند که تقریباً 65000 کودک به‌دلیل آسیب ناشی از لوازم آرایشی به بخش اورژانس مراجعه کردند. این مقدار کمی بیشتر از 4000 نفر در طی سال است.

طی این تحقیق 60 درصد از کودکان مجروح کمتر از 2 سال و 40 درصد از آنها بین 2 تا 4 سال سن داشتند؛ البته خوشبختانه اغلب این کودکان آسیب‌های جزئی دیده بودند و فقط 6.4 درصد از آنها باید در بیمارستان بستری می‌شدند. (بیشترین آمار بستری مربوط به کودکان زیر 2 سال بود.) خوشبختانه آماری برای تلفات وجود نداشت، اما این از خطر لوازم آرایشی برای کودکان نمی‌کاهد.

در دنیای رنگارنگ امروز، لوازم آرایشی مختص به بزرگسالان نیست و کودکان نیز درگیر آن شده‌اند. والدین با چالش‌های مراقبت از کودکان در برابر لوازم آرایشی روبرو هستند. در این مقاله قصد داریم آثار منفی آرایش کردن کودک، دلایل علاقه‌مندی آن‌ها و روش‌های کارآمد والدین را بررسی کنیم. خلاصه‌ای از این مطلب را در اینجا بخوانید:

پیامدهای منفی آرایش کودکان:

  • آسیب‌پذیری پوست کودکان در برابر مواد مضر
  • بروز حساسیت، خارش و بیماری کودک
  • احساس ناامنی و ناکافی بودن کودک
  • افزایش روند پیری پوست
  • از دست دادن خودشناسی و کاهش اعتماد به نفس کودک

روش‌های برخورد والدین با آرایش کودک:

  • صحبت با کودک
  • تشویق کودک به زیبایی
  • ایجاد محدودیت‌های آرایشی
  • نظارت بر آرایش کردن و لوازم آرایشی کودک
  • تهیه لوازم آرایشی ایمن

والدین می‌توانند با ارائه الگوی صحیح، تشویق به خودباوری و قبول خود، تاکید بر ارزش زیبایی طبیعی، به کودکان خود کمک کنند تا به خود و ظاهر خود مطلوب و برتری بر اساس ویژگی‌های شخصیتی‌شان ارزش بدهند.

آثار منفی آرایش کردن کودکان چیست؟

دلایل آرایش کردن کودکان توضیح
تقلید از بزرگترها کودکان معمولاً تمایل دارند از رفتار و ظاهر بزرگترها، خصوصاً والدین یا افراد محبوب خود، تقلید کنند که این می‌تواند شامل آرایش کردن هم باشد.
تاثیر رسانه‌ها و تبلیغات رسانه‌ها و تبلیغات محصولات زیبایی برای کودکان جذابیت ایجاد می‌کنند و ممکن است کودکان را به سمت استفاده از این محصولات سوق دهند.
جلب توجه و تایید برخی کودکان از آرایش به عنوان راهی برای جلب توجه و تایید از سوی دیگران، به خصوص همسالان یا والدین، استفاده می‌کنند.
بازی و سرگرمی برای بسیاری از کودکان، آرایش کردن می‌تواند به عنوان نوعی بازی و سرگرمی تلقی شود و حس خلاقیت آن‌ها را تحریک کند.
فشار اجتماعی در برخی محیط‌ها، کودکان به دلیل فشار همسالان یا جامعه ممکن است احساس کنند که برای مقبولیت باید آرایش کنند.
  چطور فرزند قدردان داشته باشیم ؟ | آموزش قدرشناسی به بچه ها

 

آرایش کودکان و مضرات آن برای پوست و رشد سالم آنها

آرایش کردن کودکان پیامدهای منفی بسیاری برای آن‌ها دارد و نباید سنین پایین از محصولات آرایشی استفاده کنند. والدین باید به آثار منفی آرایش کردن کودکان آگاه باشند. استفاده از لوازم آرایشی خطرات روانی و فیزیولوژیکی جدی برای کودکان دارد. در این‌جا به دلایلی که نباید آرایش کردن بچه ها را نادیده گرفت توجه کنید:

1_ کودکان در برابر مواد سمی آسیب پذیر هستند

مطالعات و تحقیقات بر میزان جذب مواد آرایشی در کودکان نشان داده است که متابولیسم کودکان در مقایسه با بزرگ‌سالان 10 درصد بیشتر است. زمانی که کودک یک رژ لب با مواد شیمیایی سمی را به لب‌های خود بزند، پوست او بلافاصله مواد آن را جذب کرده و تاثیرات منفی در پی خواهد داشت. بنابراین، استفاده از لوازم آرایشی می‌تواند پوست کودک را آسیب‌پذیر کند.

2_ بروز خارش و خشکی پوست با مصرف لوازم آرایشی

استفاده مداوم و روزمره از محصولات آرایشی می‌تواند باعث خشکی، خارش، قرمزی و تحریک پوست شود. این لوازم به قدری برای کودکان خطرناک هستند که می‌توانند پوست را حتی به آب نیز حساس کنند. در نوجوانی نیز پوست فرد دچار آکنه و مسدودی منافذ می‌شود. مشکلات دیگری از جمله اختلال غدد درون‌ریز و سرطان نیز از عوارض استفاده مواد شیمیایی روی پوست است.

بیشتر بخوانید: تربیت بچه ای که حرف زشت میزنه

3_ احساس ناامنی و ناکافی بودن کودک نسبت به خود

استفاده از لوازم آرایشی نه تنها آسیب جسمی، بلکه باعث آسیب روحی به کودک می‌شود. این لوازم باعث می‌شود که کودک نسبت به خود احساس ناامنی کند، زیرا صورت کودکان نیازی به لوازم آرایشی ندارد. آن‌ها با دیدن بزرگ‌سالان شروع به آرایش کردن می‌کنند که این یک اشتباه بزرگ است. آرایش باعث می‌شود که کودک خود را تغییر دهد و به این باور برسد که خود واقعی‌اش جذاب و زیبا نیست.

4_ افزایش روند پیری پوست کودک

استفاده کودکان از لوازم آرایشی بزرگ‌ترها و عادات آرایشی آن‌ها می‌تواند روند پیری پوست کودک را افزایش دهد. این لوازم برای کودکان خطرناک هستند. همان‌طور که گفتیم، پوست کودک نیازی به لوازم آرایش ندارد و حساسیت بسیاری نسبت به این لوازم نشان می‌دهد. مواد موجود در لوازم آرایشی می‌تواند باعث حساسیت پوستی و پیری زودرس پوست شود.

5_ از دست دادن خودشناسی کودک

دوران کودکی زمانی است که کودکان باید جنبه‌های حیاتی مانند کاوش، خلاقیت و خودشناسی را آغاز کنند. زمانی که کودک از بزرگ‌سالان تقلید و از لوازم آرایشی آن‌ها استفاده می‌کند، شکل‌گیری و تقویت هویت خود را از دست می‌دهد. زمانی که والدین به فرزندان خود اجازه آرایش کردن می‌دهند، احساس هویت کودکان را به خطر می‌اندازید. از دست دادن خودشناسی می‌تواند باعث عدم اطمینان و اضطراب در کودک شود. لذا حمایت و راهنمایی والدین در این مسیر بسیار ارزشمند است.

  اهمیت بازی با کودک و تاثیر آن بر تربیت بچه ها

6_ کاهش اعتماد به نفس با آرایش کردن کودکان

یکی دیگر از پیامدهای استفاده از لوازم آرایشی، کوتاه شدن دوران کودکی فرد است. زمانی که کودک بزرگ‌تر می‌شود، دچار مشکلاتی از جمله عدم اعتماد به نفس، ناراحتی، غم و اندوه خواهد شد.

 

 

چرا کودکان به آرایش کردن علاقه‌مند می‌شوند؟

آرایش کردن کودکان در برخی موارد مسئله جدی نیست و جنبه سرگرمی و تفریح دارد.

معمولا دختر بچه‌ها به آرایش کردن و استفاده از لوازم مادران خود علاقه‌مند هستند. والدین باید دلیل علاقه فرزند خود به آرایش کردن و استفاده از لوازم پوستی را بررسی کنند تا بتوانند بهترین واکنش را نسبت به آن انجام دهند. در اینجا دلایل علاقه کودکان به آرایش را بررسی خواهیم کرد.

1_ کنجکاوی و بازی: نخستین واکنش کودکان به لوازم آرایشی و بهداشتی، از روی  کنجکاوی و بازی است. کودک با لوازم آرایشی بازی می‌کند و استفاده از آن‌ها برای او یک تفریح به شمار می‌رود. کودک از رنگ‌های لوازم آرایشی لذت می‌برد و تمایل پیدا می‌کند تا خود را آرایش کند.

2_ تغییر چهره و پنهان کردن احساسات منفی: ممکن است کودک دارای مشکلات پوستی و یا لکه روی صورت خود باشد و تمایل داشته باشد برای تغییر چهره و پوشاندن نقص‌های خود، آرایش کند. بنابراین، آرایش کردن کودکان یکی از راه‌های تغییر در چهره و ظاهر آن‌ها است.

3_ تقلید و تظاهر: کودکان به طور طبیعی حرکات و کارهای والدین را تقلید می‌کنند. ممکن است کودک آرایش کردن مادر، خواهر و یا بزرگ‌ترهای خود را دیده باشد و از آن‌ها تقلید کند.

4_ تاثیرات اجتماعی: شبکه‌های اجتماعی و مجازی، تلویزیون و سایر رسانه‌ها در استفاده کودکان از لوازم آرایشی تاثیرگذار هستند. کودک با دیدن فیلم‌ها و تصاویر افراد معروف و زنانی که آرایش دارند، ترغیب می‌شود تا از لوازم مادرش برای آرایش کردن خود استفاده کند. کودک این کار را انجام می‌دهد تا خود را با دیگران هماهنگ و یکسان کند.

5_ فعالیت‌های اجتماعی کودک و والدین: مهمانی‌ها، قرارهای بازی و جشن‌ها باعث شده‌اند که تقاضای کودکان برای تهیه و خرید لوازم آرایشی افزایش پیدا کند. این مهمانی‌ها لوازم آرایشی را به لوازم ضروری برای تمام مناسبت‌ها تبدیل کرده است.

6_ احساس بزرگ شدن: کودک می‌داند که آرایش کردن کار بزرگ‌ترها و مادرش است. گاهی کودک احساس می‌کند که با آرایش کردن می‌تواند بزرگ شود. او آرایش می‌کند تا نمادی از بزرگسالی را در خود ایجاد کند. این کار باعث می‌شود که او احساس بزرگی کند.

به عنوان والدین، مهم است که به کودکان خود پیام دهید که زیبایی اصلی از درون آن‌ها است و باید به قدرت و شخصیتشان اعتماد داشته باشند. اعتماد،ارزش‌های انسانیتی، و تربیت روحی و روانی از اهمیت بالایی برخوردارند تا کودکان به ارزش‌های اصیل و معتبر انسانیت و انسان‌شناختی دست پیدا کنند.

راه حل آرایش کردن کودکان چیست؟

والدین باید هنگام آرایش کردن بچه ها راه‌حل کارآمدی را در نظر بگیرند تا این مشکل را رفع کنند. آن‌ها باید به فرزند خود کمک کنند و اجازه ندهند که لوازم آرایشی روی روحیه و ظاهر کودک تاثیر بگذارد. کودک نمی‌داند که این کار اشتباه است و والدین به عنوان راهنما باید مراقب سلامت پوست آن‌ها باشند. راهکارهای زیر می‌تواند به والدین برای جلوگیری از آرایش کردن کودکان کمک کند.

  علت لجبازی در کودکان 7 ساله چیست؟ + راهکارها

1_ صحبت با کودک

درک نظر کودکان درباره آرایش کمک زیادی به انتخاب بهترین روش برخورد با این مسئله میکند.

والدین باید پیش از اینکه کودک به زیبایی اشاره کند، در مورد آن صحبت کنند. سعی کنید از عروسک‌ها و شخصیت‌های تلویزیونی و کتاب‌ها استفاده کنید. سپس، از او بپرسید که چه چیزی را در مورد شخصیت او دوست دارد؟ از کودک بپرسید که آرایش برای او چه معنی دارد و چرا آرایش کردن را دوست دارد؟

2_ تشویق کودک به زیبایی

والدین باید کودک خود را تشویق کنند که او زیبا است و اگر نقصی نیز دارد، نقص خود را بپذیرد. از انتقاد کردن خودداری کنید و برای او ارزش قائل شوید.

3_ ایجاد محدودیت آرایش کردن برای کودک

والدین می‌توانند قوانینی را برای آرایش کودکان در نظر بگیرند. به عنوان مثال، به کودک خود بگویید که آرایش کردن مانند لباس پوشیدن است. او فقط در خانه می‌تواند لباس‌های خود را عوض کند. آرایش کردن نیز همین‌طور است. او فقط می‌تواند در خانه آرایش کند و در مدرسه و مکان‌های اجتماعی این کار ممنوع است.

4_ نظارت بر آرایش کردن کودک

رژ لب‌ها و خط چشم‌ها دارای سطوحی از سرب هستند که برای کودک مضر است. سعی کنید همیشه لوازمی که کودک استفاده می‌کند را تحت نظر داشته باشید و اجازه ندهید که از لوازم مضر استفاده کند.

5_ جلوگیری از آرایش سنگین کودک

لوازم آرایشی که قرار است کودک از آن‌ها استفاده کند را تعیین کنید. به عنوان مثال، یک برق لب یا بالم لب برای او کافی است. اجازه ندهید که از لوازم آرایشی سنگین استفاده کند تا از آسیب به پوست او جلوگیری کنید. در صورت هرگونه آرایش کودک، آن را بشویید و از تمیزی پوست او اطمینان حاصل کنید.

6_ تهیه لوازم آرایشی ایمن و سبک

اگر تمایل کودک برای آرایش کردن زیاد است، سعی کنید محصولات شیمیایی و مضر برای او تهیه نکنید. لوازمی را خریداری کنید که از مواد ملایم‌تر و گیاهی تشکیل شده‌اند. این لوازم را با رنگ‌های شاد و روشن انتخاب کنید تا علاقه آرایش کردن کودکان را برآورده سازید.

7_ توجه به زیبایی طبیعی

سعی کنید به جای لوازم آرایشی، کودک را به مراقبت‌های پوستی و مسواک زدن تشویق کنید. از روتین‌های پوستی سبک که محافظ پوست کودکان هستند کمک بگیرید تا کودک به جای آرایش کردن، زیبایی طبیعی خود را تقویت کند. مرطوب و هیدراته نگه داشتن پوست را به کودکان خود آموزش دهید.

8_ الگوسازی دیگران از علل آرایش کردن کودکان

یکی از روش‌های جلوگیری از آرایش کردن بچه ها، استفاده از الگوهای واقعی است. افراد موفقی که از لوازم آرایشی استفاده نمی‌کنند را پیدا کنید و به او نشان دهید که بدون این لوازم نیز می‌توان به موفقیت رسید.

9_ انجام بازی‌های خلاقانه

معمولا کودکان دوست دارند صورت خود را رنگی کنند و از رنگ‌های شاد لذت می‌برد. والدین می‌توانند با رنگ‌های طبیعی مانند چغندر یک رژگونه درست کرده و به کودک بدهند. با این کار، او با لوازم ایمنی آرایش می‌کند و مواد شیمیایی وارد پوست نمی‌شود.

  چطور کودکتان را برای کلاس اول آماده کنید؟ با این 10 روش!

10_ آرایش‌نکردن جلوی کودک

زمانی که جلوی کودکان از لوازم آرایشی استفاده می‌کنید، آنها ترغیب به استفاده از این وسایل می‌شوند. اغلب لوازم آرایشی ظاهری پرزرق‌وبرق دارند، برای همین توجه کودکان را به خود جلب می‌کنند.

اگر فردی هستید که به‌طور مداوم آرایش می‌کنید و جایی به جزء خانه برای آرایش‌کردن ندارید، پیشنهاد می‌دهیم که از لوازم آرایشی ساده و معمولی در خانه و از لوازم آرایشی رنگی مثل رژ لب، سایه چشم یا رژگونه بعداً استفاده کنید. در واقع لوازم آرایش ساده زر‌ و‌برقی ندارند، برای همین کودکان هم توجه زیادی به آنها نمی‌کنند.

 

به عنوان یک والد در مقابل آرایش کردن بچه ها چه عکس العملی داشته باشیم؟

برخورد اصولی والدین با آرایش کردن کودکان با عزت نفس و احساس ارزشمندی آنها و ذهنیت آنها نسبت به آرایش ارتباط مستقیم داردو

شما به عنوان والدین باید آرایش کردن کودک را به عنوان مرحله‌ای از دوران کودکی او در نظر بگیرید. واکنش‌های سریع و شدید والدین می‌تواند وابستگی کودک به لوازم آرایشی را به طور ناخودآگاه بیشتر کند و این یک اشتباه است.

  • احساس شرم و کاهش عزت نفس را با کودک به اشتراک بگذارید.
  • به آرایش به عنوان سرگرمی کودک نگاه کنید.
  • با کودک خود در مورد علاقه‌مندی به لوازم آرایش صحبت کنید.
  • از لوازم آرایشی مناسب با سن کودک و قابل شست و شو استفاده کنید.
  • تکنیک‌های پاک کردن و شست و شوی صورت و آرایش را به فرزند خود آموزش دهید.
  • کودک را هدایت کنید تا استفاده از لوازم آرایشی را به حداقل برساند.
  • صورت کودک را رنگ‌آمیزی کنید؛ شکل‌های خرگوش و پروانه پرطرفدار هستند.

 کلام آخر

آرایش کردن کودکان یکی از چالش‌های والدین است که نمی‌دانند چگونه آن را به طور درستی هدایت کنند. والدین باید هوشیارانه رفتار کنند تا از سلامت کودکان حفاظت کرده و در عین‌حال، از سرگرمی و شادی آن‌ها جلوگیری نکنند. در این مقاله، دلایل علاقه کودکان به لوازم آرایشی و راهکارهای مناسب برای والدین را بررسی کردیم. والدین باید محصولات آرایشی و بهداشتی را با دقت بسیاری تهیه کنند و راه‌های خلاقانه‌ای را در نظر بگیرند تا کودکان را از پیامدهای خطرناک لوازم آرایشی محافظت کنند.

منابع:

سوالات متداول درباره آرایش کردن برای کودکان

بله، استفاده از محصولات آرایشی برای کودکان می‌تواند به پوست آنها آسیب بزند و در مواردی حساسیت یا آلرژی ایجاد کند.

اگر نیاز به آرایش کودک وجود داره، بهتره از محصولات مخصوص کودکان و با مواد طبیعی و غیر سمی استفاده بشه که احتمال آسیب کمتری داشته باشن.

 

توصیه می‌شه که تا جایی که ممکنه، از آرایش کودکان زیر سنین نوجوانی خودداری بشه؛ زیرا پوست کودکان حساس‌تر از بزرگسالانه.

برخی والدین به دلیل مد، عکاسی یا تقلید از فرهنگ‌های دیگر ممکنه به آرایش کودکان تمایل داشته باشن، اما آگاهی از تاثیرات منفی این کار بسیار مهمه.

دوره تربیت جنسی

Hidden
نظرات شما

22 دیدگاه دربارهٔ «9 روش برخورد با آرایش کردن کودکان»

    1. فریبا جان سلام😊 خوندن مقاله میتونه بهتون کمک کنه تا در موقعیت های مختلف عکس العمل درستی از خودتون نشون بدین 👌😊

    1. ترانه جان سلام😍 نکته اول اینکه جلوی فرزندتون آرایش کنید و تفاوت های بین دو جنس رو بهشون یاد بدین و با مثال بهش بگید (مثلا بابا رو ببین …) و سعی کنید حساسیت نشون ندید تا حساس نشه مثلا اگر کاری مثل لاک زدن رو دوست داشت انجام بده بهش اجازه بدین چون برای بچه ها جذاب هستش😊✨

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

اطلاعات حساب موسسه

شماره حساب

8794813727

شماره کارت

6104337442149397

شماره شبا

IR390120000000008794813727

بانک ملت بنام درنا شریفی