آرایش کردن کودکان - سلام آگاهی - آموزش مهارت های فرزندپروری

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

آرایش کردن کودکان

سرفصل های اصلی این مطلب:

تا حالا شده برید تو اتاقتون و ببینید دختر یا پسرکوچولوتون رفته سراغ کیف لوازم آرایشتون و همه رو به سر و صورتش زده؟ یا اینکه دارید آرایش میکنید بچتون بیاد و خواهش کنه برای اونم رژ لب بزنید؟ یا دختر 7، 8 سالتون از شما بخواد براش رژ بخرید؟ شما در این شرایط چه واکنسی نشون دادید؟ گفتید بابا ببینه دعوا میکنه یا اینکه گفتید اینا فقط برای ماماناس؟ یا نه وقتی دیدید همه لوازم آرایشتون رو خراب کرده شروع کردید به سرزنش و دعوا کردن فرزندتون؟ تو این مقاله همراه ما باشید تا درباره‌ی آرایش کردن کودکان بیشتر یاد بگیریم و یا اینکه اگه تو همچین شرایطی قرار گرفتیم چه عکس العملی نشون بدیم…

قبل از وارد شدن به بحث باید به این نکته توجه کرد که بحث آرایش کردن بچه ها، در جوامع و فرهنگ‌های مختلف قوانین مخصوص به خودش رو داره. اما مهم ترین نکته که باید توجه کرد اینه که همه ی فرهنگ ها آرایش  کردن رو برای کودکان منع می کنن.

 

اما چرا؟

چون به شدت روی اعتماد بنفس و عزت نفس بچه ها تاثیر منفی داره. استفاده از این لوازم در کودکی و تعریف و تشویق بزرگترها از زیبایی کودک، این تصویر رو در ذهن اون ایجاد میکنه که من بدون آرایش زیبا نیستم و باعث کاهش عزت نفس و اعتماد بنفسش میشه. 

چرا بچه ها آرایش کردن رو دوست دارن؟

لوازم ارایشی به دلیل رنگ های جذاب و بسته بندی های متنوع، باعث جلب توجه کودک میشه. مخصوصا وقتی کودک می بینه مادر یا خواهر بزرگترش از لوازم ارایش استفاده میکنه، اونم دوست داره امتحان کنه. البته تاثیر تلویزیون، کارتون و انیمیشن هایی که مبینن و… رو هم نباید نادیده گرفت.

برای بچه های حدود دو تا چهار ساله این علاقه میتونه به دلیل جذابیت های لوازم آرایش باشه و اونها به چشم سرگرمی مثل نقاشی کردن یا رنگ آمیزی نگاه میکنن و یا حتی از سر کنجکاوی دوست دارن از این لوازم استفاده کنن.

در سنین بالاتر بچه ها متوجه زیبایی میشن. میدونن مامانشون الان که داره آرایش میکنه قشنگتر از قبل شده پس دوست دارن اونم قشنگ تر بشه، البته برای این سنین، بحث الگوبرداری و تقلید نیز مطرح میشه.

الگوبرداری یا تقلید یعنی کودک با مشاهده‌ و بررسی رفتار و عمل دیگران، رفتاری رو یاد میگیره. مثلا دختر شما میبینه با ارایش کردن زیباتر شدین، در نهایت این رفتار رو الگوبرداری میکنه و این باعث میشه که بخواد برای اون هم از این لوازم بزنید. یا پسر شما میخواد که برای اون لاک بزنید.

 

ما به عنوان بزرگتر چه کارهایی رو نباید انجام بدیم؟

  1. لوازم آرایشی رو جلوی چشم کودک قرار ندیم.
  2. جلوی چشم کودکمون آرایش نکنیم.

لوازم آرایشی را نباید جلوی چشم و در دسترس کودک قرار بدیم. بهتره لوازم ارایشی رو تو کیف و یا کشو بزاریم که کمتر جلب توجه کنه. نباید این گونه وسایل آزادانه در دسترس بچه ها باشه در این زمینه میتونیم بحث حریم خصوصی بزرگترها و والدین رو بهشون آموزش بدیم.

آرایش کردن بهتره جلوی چشم کودک انجام نشه. یعنی بچه نباید فرایند آرایش کردن رو ببینه. دیدن نتیجه هیچ ایرادی نداره ولی دیدن مراحل آرایش کردن چون با حس خوب انجام میشه بچه رفتار مارو الگو برداری میکنه و دوست داره که اونم انجام بده. یا سعی کنید بچه هارو همراه خودتون به آرایشگاه نبرید، یا کمتر اتفاق بیوفته.

عوارض آرایش کودکان و دختربچه ها:

  • آسیب های پوستی: آرایش کردن کودکان باعث بسته شدن منافذ پوستیشون میشه و به پوستشون آسیب میزنه.
  •  بلوغ زودرس: یکی دیگه از عوارض آرایش کردن کودکان بلوغ زودرسه 
  • بحران هویت: یکی از عوارض روانی آرایش کردن بحرانه هویته که به روان کودک آسیب میزنه 
  • کمبود اعتماد به نفس: زمانی که کودکمون آرایش میکنه و ما ازش تعریف میکنیم فکر میکنه که خودش به خودی خود زیبا نیست. 
  • مسمومیت: بعضی از وسایل آرایش دارای باکتری هایی هستند که اگر وارد بدن کودک بشن ایجاد مسمویت میکنه.

اگر آرایش کرد عکس العمل مناسب ما چی باید باشه؟

اگر به دفعات کم آرایش کرد یا سراغ وسایل ما رفت، بهتره عکس العملی نشون ندیم.

ولی اگر به دفعات زیاد این کار رو انجام داد باید آگاهانه رفتار کنیم:

  1. قربون صدقه کودک نریم.
  2. دعواش نکنیم.
  3. به روی خودمون نیاریم.

اولین نکته که باید توجه کرد اینه که وقتی بچه آرایش کرد یا وقتی حواسمون نبود سراغ لوازم آرایشی رفت و استفاده کرد اصلا نباید دعواش کنیم چون نشون دادن هرگونه رفتار منفی از جانب ما باعث تقویت اون رفتار میشه. بعضی اوقات بابا‌ها این رفتارها رو دوست ندارن و واکنش منفی نشون میدن، که باید این رفتارها رو کنترل کرد چون ممکنه بچه برای انجام این کارها حریص تر بشه. یا باعث ترس کودک و دوری از پدر یا مادر میشه و در نتیجه ممکنه سراغ مخفی کاری بره.

و یا اصلا نباید قربون صدقه رفت.بعضی وقتها مامانا وقتی قیافه ی فرزشون رو می بینن که رژ و رژگونه ها رو به صورتشون زدن نمیتونن جلوی خودشون رو بگیرن و قربون صدقه فرزندشون میرن یا میگن خوشگل شدی ولی باید توجه کرد این رفتارها باعث میشه کودک فکر کنه که کار خوبی انجام داده و رفتارش تقویت میشه.

 

بهترین عکس العمل اینه که اصلا به روی خودمون نیاریم

آرایش کردن برای بچه ها جدابیت های خاص خودش رو داره فرقی هم به جنسیت و سن اونها نداره، از لاک زدن تا زدن رژو. آموزش و قانع کردن بچه ها باید آگاهانه صورت بگیره طوری که حرف ما رو بپذیره. مامان باباها باید از زیبایی و سادگی چهره ی بچه ها در موقعیت های مختلف تعریف کنن. تا اونها به این باور برسن که بدون استفاده از لوازم ارایشی هم زیبا هستن. مخصوصا دختر های 8، 9 ساله وقتی دخترهای بزرگتر از خودشون رو میبینن که آرایش کردن، خوششون میاد و دوست دارن زودتر بزرگ بشن تا بتونن از این لوازم آرایشی جذاب استفاده کنن.

نکته ی بعدی اینه که بهشون بگیم آرایش کردن مناسب سن خانم های بزرگه چون با بالا رفتن سن نشاط پوست کمتر میشه از لوازم آرایشی استفاده میکنن تا شاداب تر بشن.

و همچنین میتونید از ضرر و زیان هایی که مواد آرایشی برای پوست و صورت بچه ها داره آگاهشون کنید. اینکه با استفاده از لوازم آرایشی ممکنه پوست صورتشون قرمز بشه و یا دچار حساسیت بشه.

 

رفتار جایگزین بجای آرایش کردن کودکان معرفی کنیم

اگر بچه ها تمایل زیادی برای آرایش کردن نشون میدن، اول بهش تاکید میکنیم که تو همینجوری و بدون ارایش هم خیلی خوشگی، منم بچه بودم دوست داشتم از لوازم ارایش استفاده کنم، اما لوازم ارایش برای وقتیه که بزرگتر بشی، ولی  میتونیم جایگزین به کودک معرفی کنیم:

  1. اجازه بدیم خودمون یا عروسکهاش رو  آرایش کنه.
  2. صورت بچه رو خودمون نقاشی کنیم(میتونید خودتون تمرین کنید و روی صورت فرزندتون عکس خرگوش، گربه یا پروانه بکشید)
  3. لوازم ارایشی مناسب سن کودک تهیه کنیم.

این کارها به مرور زمان علاقه و اشتیاقشون را نسبت به لوازم آرایش و آرایش کردن کمتر میکنه. ولی اگر ما رفتار جایگزین معرفی نکنیم یا بخوایم اونهارو را منع کنیم بچه ها مشتاق تر میشن.

بهتره…

برای بچه هامون از کودکی کرم ضد افتاب، کرم مرطوب کننده که مخصوص بچه ها هستن، لاک یا حتی بالم لب مناسب سنشون تهیه کنیم و نحوه ی استفاده از اونها رو یادشون بدیم و اجازه بدیم استفاده کنن.

تو این مقاله یاد گرفتیم:

با ارایش کردن کوذکان چطور برخورد کنیم و در موقعیت های این چنینی چه عکس العملی نشون بدیم. یا حتی تو ذهنمون این موقعیت رو تجسم کنیم و رفتار و عکس العمل مناسب رو تمرین و اجرا کنیم.

پس بیاید وقتی فرزندمون رفت سراغ کیف لوازم ارایشمون دعوا یا سرزنشش نکنیم و آگاهانه تر رفتار کنیم. اول سکوت کنیم و بعد رفتار مناسب رو نشان بدیم. در نهایت باید بدونیم رفتار شتابزده‌ی ما ممکنه اثرات جبران ناپذیری روی رابطه ی ما و فرزندمون داشته باشه.

 

برای دیدن پست مربوط به این مقاله ی اینجا کلیک کنید

 

Hidden
نظرات شما

22 دیدگاه دربارهٔ «آرایش کردن کودکان»

    1. فریبا جان سلام😊 خوندن مقاله میتونه بهتون کمک کنه تا در موقعیت های مختلف عکس العمل درستی از خودتون نشون بدین 👌😊

    1. ترانه جان سلام😍 نکته اول اینکه جلوی فرزندتون آرایش کنید و تفاوت های بین دو جنس رو بهشون یاد بدین و با مثال بهش بگید (مثلا بابا رو ببین …) و سعی کنید حساسیت نشون ندید تا حساس نشه مثلا اگر کاری مثل لاک زدن رو دوست داشت انجام بده بهش اجازه بدین چون برای بچه ها جذاب هستش😊✨

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

با تر بیت فرزندت چالش داری؟

فکر می‌کنی والد خوبی نیستی؟

نه! تو بهترین والد دنیایی ❤

اگر فقط آموزش ببینی!

من بهت یاد می‌دم بهترین رفیق و والد برای فرزندت باشی.

.