لجبازی کودک؛ از علل تا درمان لجبازی کودک | علمی + (ویدیو)

لجبازی کودک؛ از علل تا درمان علمی لجبازی کودک

تکنیک های مقابله با لجبازی کودک

وب‌سایت INC گزارش می‌دهد که یک مطالعه به‌مدت چندین دهه روی 700 کودک از سن 9 سالگی تا 40 سالگی انجام شد. محقق‌ها طی این مطالعه ویژگی‌های مختلف کودکان از جمله وجدان کاری، درس خواندن یا تمایل به نافرمانی و لجبازی کودکان را بررسی کردند. حالا دانشمندان به‌دنبال این بودند تا بفهمند کدام ویژگی‌ها باعث موفقیت حرفه‌ای در آینده کودکان می‌شوند؟ حدس بزنید در نهایت کدام گروه بیشترین حقوق را دریافت می‌کردند؟ کودکانی که قوانین را نادیده می‌گرفتند! هر چند این مطالعه لجبازی کودک را یکی از عوامل موفقیت او در آینده می‌داند، اما لجاجت‌های بیش‌از‌اندازه، هر والدینی را کلافه می‌کند. حالا نکته اینجاست که چطور با لجبازی کودک برخورد کنیم تا هم مانع پیشرفت او نشویم و هم نظم خانه را از بین نبریم؟! این سوالی است که می‌خواهیم در این مقاله پاسخ دهیم.

 

لجبازی کودک

لجبازی کودک تا چه سنی طبیعی است؟

سن طبیعی لجبازی کودک

بسیاری از اوقات والدین با شنیدن اولین «نه!» از طرف کودک تحمل خود را از دست می‌دهند و فرزند خود را یک بچه‌ی لجباز می‌خوانند. اما باید یادآوری کنیم که لجبازی تا حدی برای کودک ضروری است و نشان‌ می‌دهد که فرزند شما دارد مستقل می‌شود.

در حقیقت، لجبازی کودک یک مرحله طبیعی است که اکثر کودکان بین ۱۸ ماهگی تا ۳ سالگی آن را پشت سر می‌گذارند. این مرحله به نام “Terrible twos” نیز شناخته می‌شود و به سال‌هایی از زندگی کودکان اشاره دارد که به هیچ صراطی مستقیم نیستند! به عقیده روانشناسان، دلیل لجبازی‌ها و مخالفت‌های کودکان در این دوره سنی، مواجه شدن آن‌ها با سیل عظیمی از تغییرات، چه هیجانی و چه جسمی، است(منبع).

از ۱۸ ماهگی، کودک متوجه می‌شود که یک شخص جدا از والدین خود است و دوست دارد استقلالی که تازه کشف کرده را آزمایش کند. در واقع، در این سن چیزی که والدین تصور می‌کنند لجبازی است، تلاش کودک برای این است که بداند چه کارهایی را می‌تواند انجام دهد و چه کارهایی را نمی‌تواند.

با این حال، کودکان متوجه نمی‌شوند که فاقد مهارت های فیزیکی و شناختی برای انجام کارهای موردنظرشان هستند. بنابراین زمانی که مجبور هستید به کاری که فرزندتان می‌خواهد انجام دهد نه بگویید، احتمال زیادی وجود دارد که او مقاومت کند.

بدین ترتیب، کودکان وقتی یاد می‌گیرند که می‌توانند درخواست‌های والدین مانند پوشیدن لباس، حمام کردن یا رفتن به رختخواب را رد کنند، لجبازی نشان می‌دهند. در این مرحله کودکان قدرت خود را کشف می‌کنند و سعی می‌کنند بفهمند چه کسی مسئول است.

صوت روانشناسی کودکان: درمان لجبازی کودکان!

سخنران: درنا شریفی، روانشناس کودک 

لجبازی کودک؛ از علل تا درمان علمی لجبازی کودک

بیشتر بخوانید:

علت و دلایل لجبازی کودکان

چرا کودک لجبازی میکند

ضرب‌المثل انگلیسی: Children should be seen, not heard!
ترجمه: کودکان را باید دید، نه اینکه شنید! (کودکان نیاز به دیده شدن دارند.) به نظر شما چه مقدار از لجبازی کودک شما به خاطر دیده نشدن است؟! منبع: montessoriparenting

برای والدین، اغلب درک علت لجبازی کودکان دشوار است. اما پیدا کردن دلایل لجبازی در کودکان علاوه بر این که می‌تواند به حل کردن آن کمک کند، باعث می‌شود تا والدین بتوانند پیش از آغاز این رفتارها آن‌ها را پیش‌بینی کنند.

به طور کلی، برای لجبازی کودکان دلایل مختلفی می‌تواند وجود داشته باشد:

1_ رشد طبیعی و ژنتیک

همانطور که خواندید، ۱۸ ماهگی تا ۳ سالگی سن طبیعی لجبازی در کودکان است. بنابراین، در این دوره سنی لجبازی تا حد زیادی طبیعی و حتی ضروری خواهد بود. علاوه بر دوره طبیعی لجبازی، برخی از کودکان به طور ژنتیکی نیاز به استقلال و اختیار بیشتری دارند؛ از این رو ممکن است نسبت به برخی موقعیت‌ها سرسخت‌تر باشند.

2_ ترس از تغییر

تغییر برای کودکان ترسناک است و بسیاری از آن‌ها اغلب به لجبازی به عنوان اولین شیوه‌ی ذفاعی خود روی می‌آورند. برخی از کودکان ممکن است وقتی به مکان جدیدی نقل مکان می‌کنند یا به مدرسه جدیدی می‌روند لجبازی کنند.

  اهمیت بازی با کودک و تاثیر آن بر تربیت بچه ها

حتی آمدن خواهر و برادر نیز می‌تواند آن‌ها را بترساند؛ زیرا کودکان فکر می‌کنند والدینشان اکنون توجه و محبت خود را به فرزند جدید می‌دهند و دیگر آن‌ها را دوست ندارند. چنین موقعیت‌هایی باعث می‌شود که کودکان احساس غرق شدن و استرس کنند و به لجبازی روی بیاورند.

3_ نیاز به آزادی و اختیار

The stubborn child exhibits a great need to assert herself. She wants to influence her environment, to have control over her own body and activities, to have her voice be heard. She wants to make choices and have those choices be respected.

کودک لجباز نیاز زیادی به ابراز وجود دارد. او می‌خواهد بر محیط اطرافش تأثیر بگذارد، بر بدن و فعالیت‌های خود کنترل داشته باشد و صدایش شنیده شود. او همچنین می‌خواهد انتخاب‌هایی داشته باشد و این انتخاب‌ها مورد احترام قرار گیرند. Montessoriparenting

نیاز به آزادی و داشتن کنترل، به خصوص در سنین پیش‌دبستانی و مدرسه، یکی دیگر از دلایل رایج افزایش لجبازی در کودکان است. وقتی کودکان احساس می‌کنند هیچ کنترلی بر زندگی خود ندارند، رفتارهای لجبازانه از خود نشان می‌دهند.

وقتی شما به کودک دستور می‌دهید تکالیف درسی را انجام دهد، به رختخواب برود یا کارهایی از این قبیل را انجام دهد، او حرف زیادی برای گفتن ندارد و احساس می‌کند کنترل کمی بر زندگی خود دارد. بنابراین تلاش می‌کند کمی از احساس تحت کنترل بودن رها شود و سرسخت و قاطع باشد.

4_ جلب توجه

بچه‌ها عاشق توجه هستند و عادت دارند برای جلب توجه به روش خاصی رفتار کنند. به خصوص زمانی که احساس می‌کنند مورد غفلت قرار گرفته‌اند و توجه چندانی به آن‌ها نمی‌شود. بدین ترتیب، اگر فرزندانتان احساس کنند که نادیده گرفته شده‌اند یا اهمیتی ندارند، برای جلب توجه شما شروع به لجبازی می‌کنند.

این اتفاق به خصوص در خانه‌هایی که چند فرزند دارند بسیار رایج است.

5_ ارتباط نادرست والدین با فرزندان

گاهی لجبازی کودک به دلیل مشکلاتی است که در سبک فرزند پروری والدین وجود دارد. برای مثال، والدینی که سبک فرزند پروری مستبدانه را پیش می‌گیرند و دائم به بچه‌ها امر و نهی می‌کنند، باید انتظار لجبازی بیشتری را نیز داشته باشند.

تنبیه و سرزنش دائمی، نه گفتن‌های همیشگی و امر و نهی کردن بدون ارائه هیچ توضیحی باعث می‌شود لجبازی بچه‌ها به مرور زمان بیشتر شود.

بیشتر بخوانید:

6_ مشکلات یادگیری و شاید هم ODD!

اما به جز دلایل محیطی که گفتیم، لجبازی می‌تواند به دلایل روانشناختی نیز در کودکان رخ دهد. در واقع، گاهی اوقات لجبازی نشان‌دهنده این است که مشکلی جدی‌تر وجود دارد. مشکلات یادگیری، ADHD و شاید هم ODD می‌توانند دلایلی باشند که موجب لجبازی و سرسختی کودکتان شده‌اند.

ODD یا اختلال لجبازی، مشکلی روانشناختی است که در آن کودک رفتارهای شدید لجبازی و نافرمانی دارد و به شدت پرخاشگر و عصبانی است. این مشکل در صورت برطرف نشدن می‌تواند در بزرگسالی اختلالات جدی ایجاد کند.

طبق گفته CDC، اختلال ODD یک رفتار مخرب است که در کودکان و نوجوانان تشخیص داده می‌شود. این اختلال معمولا در سنین ۸ سالگی و حداکثر تا ۱۲ سالگی شروع می شود. همچنین اختلال ODD در کودکی در صورت درمان نشدن می‌تواند به اختلال شخصیت ضد اجتماعی در بزرگسالی تبدیل شود. (منبع: cdc.gov)

چه رفتارهایی منجر به لجبازی کودک می‌شود؟

رفتارهای نادرست زیادی وجود دارد که باعث تربیت کودک لجباز و عصبی می‌شوند. در این جدول برخی از این رفتارها را بررسی می‌کنیم:

رفتار نادرست توضیحات
عدم توجه به نیازها و خواسته‌های کودک یکی از دلایل لجبازی در کودکان، بی‌توجهی والدین به خواسته‌ها و نیازهای آن‌ها است که موجب می‌شود کودک برای جلب توجه و ابراز وجود، لجبازی کند.
تنبیه‌های مکرر برخی از تنبیه‌های سخت و مکرر، باعث سرکشی بیشتر کودک می‌شوند؛ در واقع کودک احساس می‌کند برای دفاع از خود و خواسته‌هایش، باید لجبازی کند.
عدم ثبات در قوانین والدینی که به‌طور مداوم قوانین را تغییر می‌دهند، باید انتظار لجبازی کودک به‌دلیل احساس سردرگمی یا ابراز ناراحتی خود، بابت این موضوع را داشته باشند.
مدل‌سازی رفتاری در صورت بروز رفتارهای لجبازانه از طرف والدین، کودک نیز این رفتارها را تقلید می‌کند.
احساس ناکامی اگر کودک نتواند به خواسته‌ها و نیازهایش پاسخ دهد، ممکن است برای ابراز نارضایتی، لجبازی کند.
فشارهای اجتماعی قرار گرفتن کودک در محیط اجتماعی نادرست یا تأثیر رفتارهای ناسالم هم‌سن و سال‌ها، یکی از دلایل لجبازی او است.

راهکارهای مقابله و درمان لجبازی کودکان

راهکارهای مقابله با لجبازی کودک

راهکار درمان لجبازی کودک راهکار توضیح
گوش دادن به کودک وقت گذاشتن برای شنیدن حرف‌های کودک با گوش دادن فعال به حرف‌ها و احساسات کودک، او احساس می‌کند که به خواسته‌هایش احترام گذاشته می‌شود و تمایل به لجبازی کمتری دارد.
ایجاد فضای انتخاب دادن گزینه‌های مختلف به کودک با دادن چند گزینه به کودک، حس کنترل و استقلال او تقویت می‌شود و رفتارهای لجبازانه کاهش می‌یابد.
ثبات در قوانین پایبندی به قوانین مشخص داشتن قوانین ثابت و پایبندی به آن‌ها باعث می‌شود کودک بداند که رفتارهای خاصی پذیرفته نیستند و کمتر لجبازی کند.
تحسین رفتار مثبت تشویق کودک در صورت رفتار درست تشویق کودک به رفتارهای مثبت و توجه به رفتارهای خوبش باعث می‌شود او انگیزه‌ای برای ترک رفتارهای لجبازانه پیدا کند.
صبوری و آرامش حفظ آرامش در مواجهه با لجبازی صبوری و کنترل خشم در برخورد با کودک به او نشان می‌دهد که رفتارهای منفی تأثیر زیادی بر شما ندارد و کمتر لجبازی می‌کند.
الگوی رفتاری مناسب بودن نمایش رفتارهای مثبت کودکان از والدین خود الگو می‌گیرند؛ با نشان دادن رفتارهای مثبت، کودک نیز یاد می‌گیرد که کمتر رفتارهای لجبازانه از خود نشان دهد.
مشخص کردن پیامدهای رفتار آگاهی کودک از پیامدهای لجبازی با توضیح پیامدهای لجبازی، کودک درک بهتری از نتیجه رفتار خود پیدا می‌کند و سعی می‌کند آن را کنترل کند.
استفاده از بازی برای آموزش آموزش رفتارهای مثبت از طریق بازی بازی می‌تواند راهی جذاب برای آموزش رفتارهای مثبت به کودک باشد و رفتارهای لجبازانه را کاهش دهد.
  ویژگی های پرستار کودک خوب (40 ویژگی پرستار حرفه ای کودک)

لجبازی می‌تواند در هر سنی رخ دهد. کودک نوپا ممکن است از غذا خوردن خودداری و قاشق خود را پرت کند یا کودک هفت ساله ممکن است از نوشتن تکالیفش خودداری کند. اما بدرفتاری کودک حتی اگر طبیعی باشد، باید به طور کامل شناسایی و به کمک راهکارهایی با رفتارهای مناسب‌تر جایگزین شود.

در ادامه با هم راهکارهایی برای درمان لجبازی کودک را بررسی می‌کنیم.

1_ به کودک حق انتخاب بدهید

بهترین راهکار برای کودکانی که به دلیل نداشتن کنترل و آزادی لجبازی می‌کنند، ارائه انتخاب‌های متعدد است. در واقع، برای این که مانع لجبازی کودک شوید، می‌توانید با ارائه انتخاب‌های ساده و محدودی میان دو یا سه گزینه، به او اجازه دهید تا انتخاب کند. مثلا، به کودک بگویید دوست داری امشب کدام کتاب را بخوانیم؟ جوراب آبی را می‌پوشی یا قرمز؟ و گزینه‌هایی از این قبیل.

البته به یاد داشته باشید حق انتخاب دادن همیشه هم خوب نیست. مثلا، درباره بستن کمربند صندلی، کودک انتخابی ندارد و این یک قانون است. حتی ساعت خواب نیز می‌تواند یک قانون باشد. اما با این وجود، در این موارد نیز به جای گفتن این کار را انجام بده با لحن دستوری، می‌توانید بگویید «متاسفم اما الان باید به تخت خواب بروی».

2_ دلایل کاری که باید انجام شود را توضیح دهید

کودکان سرسخت گاهی نیاز دارند تا چرایی پشت درخواست‌ها، تصمیم‌ها یا مرزهایی که والدین ایجاد می‌کنند را بدانند. بنابراین وقت گذاشتن برای توضیح استدلال خود می‌تواند تا حدی کودک را قانع کند.

البته در مواردی که کودک در حال جیغ کشیدن است، قطعا حاضر به شنیدن چیزی نیست. اگر می‌خواهید کودک به حرف شما گوش کند ابتدا تلاش کنید هم قد او بنشینید، او را آرام کنید و سپس دلیل خود را توضیح دهید. (حتی می‌توانید بعداً و در زمانی که کودک آرام است، درباره‌ی برخی از قوانین یا دلایل کارها با او صحبت کنید.)

3_ سعی کنید آرام بمانید

“Parenting is hard, especially trying to be patient with little versions of impatient you.”
ترجمه‌: والدگری سخت است، مخصوصا در تلاش برای صبور بودن با نسخه‌های کوچک خودتان که بی‌حوصله هم هستند. منبع: houstonfamilymagazine

فریاد زدن بر سر کودکی که در حال جیغ زدن است، دستاوردی ندارد و تنها یک مسابقه فریاد را ایجاد می‌کند. فرزند شما ممکن است پاسخ خشمگینانه شما را یک دعوت به جنگ تلقی کند و بیش از پیش داد بزند.

بنابراین، به یاد داشته باشید که عصبانی شدن، کتک زدن یا فریاد زدن بر سر کودک چیزی به او یاد نمی‌دهد. پس آرام بمانید و سعی کنید کنترل اوضاع را به دست بگیرید.

4_ هنگام تغییر فعالیت‌ها به کودک زمان دهید

اگر فرزند شما سرگرم انجام کاری است و باید به فعالیت دیگری بپردازد، به او زمان بدهید. برای مثال، اگر با نزدیک شدن به شام، فرزندتان با کامیون بازی می‌کند، به او اخطار دهید تا ۵ دقیقه دیگر باید بازی را متوقف کند. برای این کار می‌توانید از تایمرها مثل تایمر آشپزخانه استفاده کنید که به کودک کمک می‌کند تا تغییر را بهتر بپذیرد.

بیشتر بخوانید:

5_ محرک های لجبازی کودک را بشناسیدلجبازی کودک؛ از علل تا درمان علمی لجبازی کودک

لجبازی کودکان اغلب به دلایلی خاص آغاز می‌شود. مثلا، اگر همیشه برای رفتن به تخت‌خواب با کودک مشکل دارید، می‌توانید با روش‌هایی مثل سرگرمی و بازی برای موقعیت آماده شوید. همچنین می‌توانید برخی از چیزهایی که کودک دوست دارد را نیز به او پیشنهاد دهید. برای مثال، می‌توانید بگویید اگر به تخت‌خواب بروی، برایت کتاب مورد علاقه‌ات را می‌خوانم.

6_ به حرف های کودک گوش دهید

ارتباط یک خیابان دو طرفه است. بنابراین اگر می‌خواهید فرزندتان به حرف‌های شما گوش کند، ابتدا باید به حرف‌های او گوش دهید. کودکان لجباز ممکن است دلایل خود را برای کارهایشان داشته باشند و بخواهند که شما آن‌ها را گوش کنید (منبع).

  نحوه مصاحبه با پرستار کودک + سوالات کلیدی

این کودکان اگر احساس کنند که شنیده نمی‌شوند، ممکن است سرکشی کنند. اغلب اوقات، زمانی که فرزندتان اصرار دارد کاری را انجام دهد یا انجام ندهد، گوش دادن به صحبت‌های او و گفت‌وگوی آزاد در مورد آنچه که او را آزار می‌دهد می‌تواند به حل مؤثر مشکل کمک کند.

گوش دادن فعالانه در واقع یکی از اصول فرزند پروری موفق است. ما در مقاله‌ای دیگر درباره سایر اصول صحبت کرده‌ایم که به تربیت درست فرزند کمک می‌کنند؛ برای اطلاعات بیشتر می‌توانید این مقاله را بخوانید.

7_ از جایزه به روش مناسب استفاده کنید

پاداش‌ها گاهی اوقات می‌توانند در تربیت کودک تاثیر بدی داشته باشند، اما می‌توان از آن‌ها به طور موثر برای تقویت رفتارهایی استفاده کرد که می‌خواهید بیشتر آن‌ها را ببینید. پاداش یا تقویت مثبت حتما نباید چیزهای مادی باشد و گاهی حتی می‌تواند انجام دادن کارهایی باشد که کودک دوست دارد.

مثلا، به کودک بگویید اگر اتاق را مرتب کنی می‌توانی برای نیم ساعت بازی کامپیوتری انجام دهی. حتی کلمات نیز می‌توانند گاهی پاداش باشند. تشویق و تحسین کودک زمانی که در حال انجام یک کار درست است، می‌تواند بسیار مفید باشد و تفاوت کار درست و غلط را به کودک آموزش دهد.

8_ تسلیم نشوید!

در نهایت، مهم‌ترین راهکاری که در برابر لجبازی کودکان باید در نظر داشته باشید این است که تسلیم نشوید! تسلیم شدن در برابر فریاد زدن کودک، حتی اگر در ملاعام باشد، این پیام را می‌رساند که کودک می‌تواند با لجبازی شما را شکست بدهد و به چیزی که می‌خواهد برسد. در چنین مواقعی اگر در مکان عمومی بودید، فرزندتان را به جایی ببرید که مزاحم دیگران نشود و صبر کنید تا آرام شود.

9_ خانه را تبدیل به فضایی لذت‌بخش کنید

کودکان رفتار‌های والدین را تقلید می‌کنند؛ بنابراین زمانی که دائماً در خانه با همسر خود یا دیگران مشاجره و بحث دارید، آنها به‌مرور این رفتار‌ها را تقلید می‌کنند و لجباز می‌شوند. در واقع مشکلات بین والدین محیط خانه را استرس‌زا می‌کند و روی پرخاشگری کودک تأثیر می‌گذارد.

برای درمان لجبازی کودک با انجام این راهکار‌ها خانه را تبدیل به محیطی لذت‌بخش کنید:

  • از بحث و مشاجره بپرهیزید یا حداقل این کار را دور از چشم کودکان انجام دهید.
  • فضایی گرم و صمیمی ایجاد کنید و هر روز زمانی را برای بازی با کودکان یا شنیدن صحبت‌های آنها اختصاص دهید.
  • تفریحاتی را برای کودکان در خانه مثل کنسول‌های بازی یا دستگاه پخش ویدیو تدارک ببینید.
  • در ازای رفتار‌های خوب یا کار‌های شایسته به فرزند خود پاداش دهید. (پاداش می‌تواند غذای موردعلاقه او، خوراکی یا هر اقدامی شبیه به این موارد باشد.)

در این زمینه می‌توانید مقاله ایده بازی با کودک در خانه را بخوانید. در این مقاله چندین ایده برای سرگرمی کودکان در خانه آورده‌ایم.

بیشتر بخوانید:

چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم؟

لجبازی کودک می‌تواند در موارد شدید و پیاپی، کلافه‌کننده باشد و والدین را خسته کند. به طور کلی، کمک گرفتن از روانشناس حتی زمانی که لجبازی در حد طبیعی باشد می‌تواند به شما کمک کند تا رفتارهای مثبت را در کودک ایجاد کنید و لجبازی کودک را تا حد امکان کاهش دهید.

اما اگر کودک شما علائمی مانند:

  • فوران‌های خشم
  • انعطاف‌ناپذیری در رفتارها
  • مشکلات در مدرسه
  • مشکل در روابط
  • کینه‌توزی و آسیب رساندن به دیگران
  • زودرنجی و حساس بودن بیش از حد

را نشان می‌دهد، پیشنهاد می‌کنیم به کمک جدی از روانشناس فکر کنید. این موارد می‌توانند علائم اختلال ODD باشند که در صورت درمان نشدن می‌توانند به مشکلات جدی اجتماعی در بزرگسالی تبدیل شوند.

شرکت در دوره فرزندپروری؛ پدر و مادر حرفه ای نیز می‌تواند به شما کمک کند تا فرزند خود را به‌شیوه درستی تربیت کنید و احتمال لجبازی و بروز رفتارهای نادرست را در او به حداقل برساند.

نشانه های لجبازی؛ تفاوت استقلال‌طلبی با لجبازی کودک

علت لجبازی کودک علت توضیح
نیاز به استقلال کودک می‌خواهد خود تصمیم‌گیری کند کودکان در سنین خاصی نیاز به استقلال پیدا می‌کنند و می‌خواهند خودشان کارهایشان را انجام دهند و در برابر کنترل مقاومت می‌کنند.
جلب توجه کودک به توجه نیاز دارد کودکانی که احساس می‌کنند به اندازه کافی توجه نمی‌گیرند، ممکن است با لجبازی این نیاز خود را نشان دهند.
حسادت به خواهر یا برادر رقابت با خواهر و برادر کودک ممکن است به دلیل توجه بیشتری که به خواهر یا برادرش می‌شود، لجبازانه رفتار کند تا توجه والدین را جلب کند.
خستگی و گرسنگی کودک خسته یا گرسنه است خستگی و گرسنگی می‌تواند باعث شود کودک بیشتر لجبازی کند و کمتر به حرف والدین گوش دهد.
احساس عدم کنترل نیاز به کنترل در زندگی کودکانی که احساس می‌کنند هیچ کنترلی بر روی زندگی خود ندارند، با لجبازی سعی در بازپس‌گیری کنترل دارند.
تجربه استرس کودک تحت فشار است عواملی مانند مشکلات خانوادگی، تغییرات محیطی یا فشار تحصیلی می‌تواند باعث بروز رفتارهای لجبازانه در کودک شود.
  آلرژی به حیوانات در کودکان (از علت تا راهکارهای پیشگیری و درمان)

علائم لجبازی کودک

لجبازی کودک یکی از رفتارهای رایجی است که چندان برای والدین خوشایند نیست و گاهی در محیط‌های عمومی باعث خجالت آن‌ها می‌شود. اما تشخیص این که رفتارهای لجبازانه کودک از روی رشد و استقلال طلبی طبیعی است یا واقعا مشکل جدی وجود دارد، کار چندان ساده‌ای نیست.

در واقع، خیلی از مواردی که والدین آن‌ها را لجبازی کودک می‌پندارند، تنها تمایل طبیعی کودک به آزادی و داشتن اختیار است. پس چطور باید بفهمیم کودک ما لجباز است؟ برخی از نشانه‌های لجبازی کودک عبارتند از:

  • مقاومت در برابر خواسته‌ها و دستورات: کودکان لجباز به طور مداوم و طولانی مدت در برابر خواسته‌های والدین، معلمان و سایر بزرگسالان مقاومت می‌کنند؛ حتی اگر این خواسته ها منطقی و معقول باشند.
  • عصبانیت و تحریک‌پذیری: این کودکان به راحتی عصبانی و تحریک‌پذیر می‌شوند و ممکن است کنترل خود را از دست بدهند.
  • نیاز به توجه: کودکان لجباز نیاز شدیدی به تایید و شنیده شدن دارند و همه توجه والدین را برای خود می‌خواهند.
  • بحث و جدل: کودکان لجباز به طور مداوم با بزرگسالان بحث و جدل می‌کنند و ممکن است از لحنی پرخاشگرانه یا طلبکارانه استفاده کنند.
  • سختی و مقاومت: این کودکان در برابر تغییر و انعطاف‌پذیری مقاومت می‌کنند و ممکن است به شدت به روال و برنامه‌های خود پایبند باشند.

بیشتر بخوانید:

تشخیص لجبازی در کودکان

علاوه بر نشانه‌های لجبازی که گفتیم، برای این که بتوانید نام رفتارهای کودک خود را لجبازی بگذارید، باید این رفتارها را از لحاظ تداوم، شدت و تاثیر رفتارها بر روابط کودک نیز بررسی کنید. این یعنی:

  1. لجبازی زمانی به عنوان یک مشکل تلقی می‌شود که به طور مداوم و در موقعیت‌های مختلف رخ دهد.
  2. اگر رفتارهای لجبازی شدید باشند و به طور قابل توجهی زندگی روزمره کودک یا خانواده را مختل کنند، ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر باشند.
  3. لجبازی می‌تواند روابط کودک با والدین، معلمان، همسالان و سایر افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

کودک لجباز چه ویژگی‌هایی دارد؟لجبازی کودک؛ از علل تا درمان علمی لجبازی کودک

 

این که یک کودک لجباز شود، می‌تواند هم از عوامل ژنتیکی و هم عوامل محیطی ریشه بگیرد. در روانشناسی، لجبازی به معنای «امتناع از تغییر افکار، رفتارها یا اعمال خود بدون توجه به فشار بیرونی برای انجام غیر آن معنی می‌شود.» بنابراین، اولین و اصلی‌ترین ویژگی کودک لجباز تغییرناپذیر بودن او است.

1_ کودک انعطاف‌پذیری ندارد

کودکی که لجباز است، در برابر اکثر خواسته‌های والدین و معلمان مقاومت می‌کند و اغلب می‌خواهد کاری خلاف آنچه گفته شده را انجام دهد. او همچنین اصرار دارد کاری که می‌خواهد را انجام دهد، حتی اگر اشتباه باشد.

2_ زود عصبانی می‌ شود و از کوره در می رود

این کودکان همچنین اغلب در برابر کسانی که با آن‌ها مخالفت می‌کنند، موضع پرخاشگرانه می‌گیرند و حالتی طلبکارانه دارند. کودکان لجباز زودتر از سایر کودکان عصبانی می‌شوند و در برابر کوچکترین ناامیدی، ممکن است به شدت عصبانی شوند و جیغ بکشند.

پیشنهاد می‌کنیم در این زمینه مقاله کنترل خشم کودک را بخوانید.

3_ دوست ندارد با دیگران همکاری کند

ویژگی‌های دیگر که در لجبازی کودک دیده می‌شود، این است که آن‌ها اغلب علاقه‌‌ای به همکاری با دیگران و شرکت در فعالیت‌های دسته‌جمعی ندارند. این کودکان ممکن است از انجام تکالیف مدرسه، مرتب کردن اتاق خود یا کمک در کارهای خانه خودداری کنند و نسبت به فعالیت‌هایی که از آن‌ها خواسته می‌شود مقاومت داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

کلام آخر

هر دوره سنی کودک چالش‌های مختلفی را به همراه دارد و لجبازی، احتمالا یکی از دشوارترین آن‌ها است. لجبازی کودک می‌تواند به دلایل مختلفی مثل جلب توجه، نداشتن احساس آزادی یا دلایل دیگر رخ دهد اما والدین می‌توانند با کمک گرفتن از یک فرد متخصص با دلایل این رفتار آشنا شوند و آن را به حداقل برسانند.

سوالات متداول درباره لجبازی کودکان

لجبازی در کودکان می‌تواند به دلیل نیاز به استقلال، جلب توجه، حسادت، یا تجربه استرس باشد. این رفتار به کودک کمک می‌کند احساس کنترل بیشتری بر محیط خود داشته باشد.

برخورد با آرامش، دادن گزینه‌های انتخابی، و تشویق رفتارهای مثبت می‌تواند به کاهش لجبازی کودک کمک کند. همینطور دادن احساس استقلال به او و قرار دادن چند گزینه در مقابلش، لجبازی کودکان را کاهش می‌دهد.

تقویت ارتباط صمیمانه، ایجاد الگوی رفتاری مناسب، و احترام به نیازهای کودک از روش‌هایی هستند که به کاهش لجبازی کمک می‌کنند. پس تلاش‌تان را به بهبود رابطه با او معطوف کنید.

دوره تربیت جنسی

Hidden
نظرات شما

72 دیدگاه دربارهٔ «لجبازی کودک؛ از علل تا درمان علمی لجبازی کودک»

  1. سلام و خسته نباشید. ممنون از مطالب خوبتون. من یه دختر چهار ساله دارم که خیلی لجبازه و اصلا حرف گوش نمیکنه. واقعا نمیدونم با کودک لجباز خود چه کنیم؟ هر چی بهش میگم یه کار دیگه میکنه و خیلی کلافه ام کرده. آیا راهکار عملی برای برخورد با این وضعیت دارید؟

    1. درود و احترام، مریم جان. در پاسخ به سوال شما در مورد اینکه با کودک لجباز خود چه کنیم، توصیه میشود مقاله ای با همین عنوان،با کودک لجباز خود چه کنیم، را در وب سایت ما مطالعه فرمایید. در این مقاله به طور مفصل به دلایل لجبازی در کودکان و راهکارهای موثر برای برخورد با این رفتار پرداخته شده است و میتواند راهنمایی های کاربردی را در اختیار شما قرار دهد.

  2. با سلام و تشکر فراوان از مقاله بسیار مفیدتون در مورد لجبازی کودک. من به عنوان یه مادر که با این مسئله درگیر بودم، واقعا از راهکارهایی که ارائه دادین استفاده کردم و خیلی هم نتیجه گرفتم. به نظر من مهمترین نکته اینه که بدونیم چطور با این رفتار بچه ها همدلی کنیم و بهشون نشون بدیم که درکشون میکنیم. این کار باعث میشه که بچه ها احساس امنیت بیشتری بکنن و کمتر لجبازی کنن.

    1. عرض سلام و ادب، لیلا گرامی. بسیار خرسندیم که راهکارهای ارائه شده در مقاله برای شما مفید بوده است. تاکید شما بر اهمیت همدلی و درک احساسات کودکان در مواجهه با لجبازی، نکته ای بسیار کلیدی و مورد تایید متخصصان است. آنها معتقدند که وقتی کودکان احساس میکنند که درک میشوند و به نیازهایشان توجه میشود، احتمال بروز رفتارهای چالش برانگیز در آنها کاهش می یابد. ایجاد یک محیط امن و توام با محبت و احترام میتواند نقش بسزایی در رشد سالم و متعادل کودکان داشته باشد.

  3. سلام و عرض ادب خدمت نویسنده محترم. مقاله تون خیلی آموزنده بود و من خیلی چیزها ازش یاد گرفتم. من خودم یه دختر چهار ساله دارم که بعضی وقتا خیلی لجبازی میکنه ولی من سعی میکنم باهاش با صبر و حوصله برخورد کنم و بهش حق انتخاب بدم. فکر میکنم اینطوری خیلی بهتر جواب میده تا اینکه بخوام باهاش دعوا کنم یا زور بگم.

    1. درود و احترام، سعید عزیز. رویکرد شما در برخورد با لجبازی دختر چهار ساله تان، یعنی صبر، حوصله و دادن حق انتخاب، کاملا با اصول تربیتی مدرن همسو است. متخصصان بر این باورند که ارائه گزینه های محدود و متناسب با سن کودک میتواند حس استقلال و کنترل را در آنها تقویت کرده و از بروز رفتارهای لجبازانه پیشگیری کند. آنها همچنین تاکید دارند که توجه به نیازها و خواسته های کودک و برقراری ارتباط موثر و همدلانه میتواند به بهبود رابطه والد و فرزند کمک کند.

  4. ممنون از مقاله تون. من یه سوال داشتم. آیا لجبازی در کودکان میتونه نشونه ای از یه مشکل جدی تر باشه؟ مثلا آیا ممکنه بچه ای که خیلی لجبازه مشکل رفتاری یا روانی داشته باشه؟ ممنون میشم اگه در این مورد هم توضیح بدین.

    1. با سلام و احترام، نازنین جان. در پاسخ به سوال مهم شما در مورد اینکه آیا لجبازی در کودکان میتواند نشانه ای از مشکلات جدی تر باشد، باید گفت که در بیشتر موارد، لجبازی در سنین کودکی بخشی از رشد طبیعی است. با این حال، اگر این رفتارها بسیار شدید، مکرر و همراه با علائم دیگری مانند پرخاشگری شدید، مشکلات در تعاملات اجتماعی یا افت عملکرد در زمینه های مختلف باشد، توصیه میشود که والدین برای ارزیابی دقیق تر و در صورت نیاز دریافت راهنمایی های تخصصی از یک متخصص روانشناس کودک کمک بگیرند.

  5. با سلام و تشکر از مقاله خوبتون. من یه مقدار با بعضی از نکاتی که گفتین موافق نیستم. به نظر من بعضی از بچه ها ذاتا لجبازتر از بقیه هستن و نمیشه گفت که همه لجبازی ها ناشی از تربیت نادرسته. من خودم دو تا بچه دارم که با اینکه هردوشون تو یه خونه و با یه روش تربیت شدن ولی زمین تا آسمون با هم فرق دارن. یکیشون خیلی آروم و حرف گوش کنه ولی اون یکی خیلی لجباز و یک دنده ست.

    1. سلام و عرض ادب، امیر گرامی. دیدگاه شما مبنی بر اینکه برخی کودکان ممکن است ذاتا لجبازتر باشند، نیز در مطالعات مربوط به تفاوت های فردی کودکان مورد توجه قرار گرفته است. متخصصان معتقدند که عوامل ژنتیکی و خلق و خوی ذاتی میتوانند در بروز رفتارهای لجبازانه نقش داشته باشند. با این حال، آنها همچنین تاکید دارند که محیط و نحوه تعامل والدین با کودک نیز تاثیر بسزایی در شکل گیری و تعدیل این رفتارها دارد. بنابراین، حتی در مورد کودکانی که به نظر میرسند ذاتا لجبازتر هستند، استفاده از روش های تربیتی صحیح و صبورانه میتواند بسیار موثر باشد.

  6. سلام. ممنون از این مقاله که به موضوع مهم لجبازی کودک پرداخته بود. من یه تجربه شخصی دارم در این زمینه. پسر من وقتی کوچیکتر بود خیلی لجباز بود و هر چی میخواست باید همون لحظه براش فراهم میشد. یه بار یادمه سر یه اسباب بازی کلی گریه و داد و بیداد کرد. من اون موقع خیلی عصبی شدم و دعواش کردم ولی بعدش فهمیدم که اشتباه کردم. به نظر من بهترین راه اینه که تو اون لحظه خونسردی خودمون رو حفظ کنیم و سعی کنیم با زبون آروم با بچه صحبت کنیم.

    1. با تقدیم احترام، زهرا عزیز. از اینکه تجربه خود را با ما در میان گذاشتید متشکریم. توصیه شما در مورد حفظ خونسردی و صحبت کردن آرام با کودک در لحظات لجبازی، رویکردی کاملا صحیح و مورد تایید متخصصان است. تحقیقات نشان داده است که واکنش های هیجانی والدین میتواند رفتارهای لجبازانه کودکان را تشدید کند. آنها بر این باورند که والدین با نشان دادن آرامش و ثبات هیجانی، میتوانند الگوی رفتاری مناسبی برای فرزندان خود باشند و به آنها در مدیریت احساساتشان کمک کنند.

  7. ممنون از مقاله تون. به نظر من لجبازی در کودکان یه امر طبیعیه و همه بچه ها تو یه سنی این رفتارها رو نشون میدن. مهم اینه که ما به عنوان پدر و مادر بدونیم چطور باهاشون برخورد کنیم. من خودم تجربه مشابهی با دختر بزرگترم داشتم و با صبر و حوصله و یه سری راهکارهای تربیتی تونستم این مسئله رو حل کنم. به نظر من مهمترین چیز اینه که با بچه ها همدلی کنیم و سعی کنیم دلیل لجبازیشون رو بفهمیم.

    1. سلام و احترام خدمت شما، رضا جان. از به اشتراک گذاشتن تجربه ارزشمندتان سپاسگزاریم. دیدگاه شما در مورد طبیعی بودن لجبازی در کودکان در یک سن خاص کاملا منطبق با یافته های علمی است. متخصصان رشد کودک معتقدند که این مرحله، که اغلب به عنوان “دوره نه گفتن” شناخته میشود، نقش مهمی در شکل گیری هویت مستقل آنها دارد. تاکید شما بر همدلی و تلاش برای فهمیدن دلیل لجبازی نیز بسیار حائز اهمیت است. آنها توصیه میکنند که والدین با ایجاد فضایی امن و حمایتی، به کودکان کمک کنند تا احساسات خود را به شیوه های سالم تری ابراز کنند.

  8. با سلام و عرض ادب. مقاله تون خیلی خوب بود و به خیلی از سوال های من جواب داد. من یه سوال داشتم در مورد کودک لجباز و عصبی. پسر من پنج سالشه و علاوه بر اینکه خیلی لجبازه، خیلی هم زود عصبانی میشه و داد و بیداد میکنه. آیا این دو تا موضوع به هم ربط دارن؟ و چطور میشه هم لجبازیش رو کم کرد هم عصبانیتش رو کنترل کرد؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. عرض سلام و ادب، فاطمه گرامی. در پاسخ به سوال شما در خصوص ارتباط بین لجبازی و عصبانیت در کودکان، باید گفت که این دو مسئله اغلب با یکدیگر مرتبط هستند. کودک لجباز ممکن است به دلیل عدم توانایی در بیان خواسته ها یا احساسات خود به درستی، یا به دلیل مواجهه با ناکامی، دچار عصبانیت و پرخاشگری شود. از دیدگاه متخصصان، آموزش مهارت های ارتباطی مناسب، مدیریت هیجانات و ارائه راهکارهای سازنده برای حل تعارضات میتواند به کاهش هر دو رفتار کمک کند. همچنین، شناسایی و رفع عوامل استرس زا در محیط زندگی کودک نیز حائز اهمیت است.

  9. ممنون از مقاله مفیدتون. با سلام خدمت شما. من فکر میکنم خیلی از پدر و مادرها با مسئله درمان لجبازی کودک دست و پنجه نرم میکنن. ما هم توی خونه با دختر هفت ساله مون همین مشکل رو داریم. هر کاری میخوایم انجام بدیم اول یه نه بزرگ میگه و بعد کلی چونه میزنه. به نظر شما بهترین روش برای برخورد با اینجور مواقع چیه؟ آیا تنبیه کردن کار درستیه؟

    1. با سلام و احترام، علی عزیز. در مورد سوال شما پیرامون بهترین روش برخورد با لجبازی در کودک هفت ساله، دیدگاه های علمی متعددی وجود دارد. با این حال، اکثر متخصصان کودک بر این نکته تاکید دارند که تنبیه بدنی و رفتارهای پرخاشگرانه نه تنها موثر نیستند بلکه میتوانند اثرات منفی بلندمدتی بر سلامت روان و رابطه والد و فرزند داشته باشند. رویکردهای مبتنی بر تشویق رفتارهای مثبت، تعیین حد و مرزهای مشخص و ثابت، و استفاده از تکنیک های حل مسئله مشترک میتواند بسیار کارآمدتر باشد. آنها معتقدند که درک علت لجبازی و پاسخ دادن به نیازهای اساسی کودک از اهمیت بالایی برخوردار است.

  10. سلام و خسته نباشید به نویسنده محترم این مقاله. واقعا ممنون از مطلب خوبتون. من خودم یه پسر سه ساله دارم که جدیدا خیلی کله شق شده و هر چی میگم یه جور دیگه انجام میده. این لجبازی کودک واقعا داره کلافه م میکنه. قبلا اینطوری نبود و نمیدونم یهو چی شد. آیا راهکاری هست که بشه این رفتارش رو کم کرد؟ ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

    1. درود و احترام، مریم جان. در پاسخ به دغدغه شما در مورد لجبازی در کودک سه ساله، لازم به ذکر است که این رفتار در این سن امری نسبتا شایع و بخشی از فرآیند رشد و استقلال طلبی آنها محسوب میشود. متخصصان بر این باورند که در این دوره، کودکان در تلاش برای ابراز وجود و به دست آوردن کنترل بر محیط پیرامون خود هستند. توصیه میشود که والدین در این مواقع با صبر و همدلی رفتار کرده و سعی کنند با ارائه گزینه های محدود و مشخص، حس استقلال را در آنها تقویت کنند. همچنین، توجه به نیازهای اساسی کودک و ایجاد یک برنامه روتین و منظم میتواند به کاهش رفتارهای لجبازانه کمک کند.

  11. مطالبتون خیلی کاربردی بود! راستش من همیشه فکر می‌کردم لجبازی نشونه شیطنت بچه‌است، اما توضیحاتتون درباره اینکه بچه‌ها این‌طوری احساساتشون رو بیان می‌کنن خیلی برام جالب بود. راهکارهایی مثل توجه مثبت و صبور بودن هم خیلی منطقی و عملی به نظر میاد. ممنون بابت این مقاله آموزنده. 🌟

  12. خیلی ممنون از مقاله مفیدتون. نکته‌ای که درباره آرامش والدین گفتید خیلی به‌دردبخوره. بچه‌ها وقتی می‌بینن ما عصبانی نمی‌شیم، خودشون هم آروم‌تر رفتار می‌کنن. اینو تو عمل امتحان کردم و جواب دا

  13. واقعا به نکات مهمی اشاره کردین. اینکه بچه‌ها با لجبازی می‌خوان توجه بگیرن رو قبلاً نمی‌دونستم. حالا که فهمیدم، سعی می‌کنم به جای دعوا کردن، بیشتر باهاشون حرف بزنم. خیلی ممنون بابت این مطلب خو

    1. تیم تولید محتوای سلام آگاهی

      دقیقا همینطوره😊

      یادمون باشه توجه مثبت و منفی به یک رفتار کودک، اون رفتار رو تقویت میکنه🌱

  14. دمتون گرم، عالی بود! واقعاً راهکارهایی مثل نادیده گرفتن رفتارهای منفی یا آرامش داشتن موقع لجبازی بچه خیلی کمک می‌کنه. من همیشه فکر می‌کردم باید دعوا کنم ولی فهمیدم که اشتباه بوده. ممنون بابت این مقاله پر از نکات کاربردی. 🙌

  15. خیلی مقاله خوبی بود! لجبازی بچه‌ها یکی از اون چیزاییه که همیشه باعث سردرگمی والدین می‌شه. نکاتی که گفتین مثل گوش دادن به حرف بچه خیلی کاربردی بود. ممنون از این اطلاعات مفید

  16. ممنون از مقاله مفیدتون. درمان لجبازی کودک به صبر زیادی نیاز داره. من خیلی وقتا خودم عصبانی میشم. راهکاری دارین که صبورتر برخورد کنیم؟

  17. پسرم هر بار که یه چیزی ازش میخوام میگه نمیخوام و شروع میکنه به لجبازی. آیا این رفتار ممکنه از فشار روحی باشه یا فقط به سنش مربوطه؟ مقاله خیلی روشنگر بود.

    1. سلام پریسا جان وقت بخیر😇

      بچه ها تو رده ی سنی مشخصی(۲ـ۳) لجبازی دارن و این اقتضای سنشونه‍، اما چیزی که خیلی مهمه نحوه رفتار ما با فرزندمونه که این لجبازی در فرزندمون باقی نمونه و شدتش بیشتر نشه😐
      در واقع تحقیقات نشون داده که ریشه اصلی لجبازی بچه ها، سبک فرزند پروری ما والدینه، و برای رفع ریشه ای لجبازی نیازه سبک های والدگری خودمون رو اصلاح کنیم☺️

      و در این رابطه پیشنهاد ویژه من به شما دوره پدر و مادر حرفه آیه😍

      در واقع در این دوره به شما اصول ارتباط با فرزندتون آموزش داده میشه و کمک می‌کنه مشکلات رفتاری بچه ها مثل لجبازی، پرخاشگری، بهانه گیری و… ریشه یابی بشه، و قطعا اگر ریشه مشکلمون شناسایی بشه درمان راحت تر اتفاق میفته☺️🌱

      حواسمون باشه لجبازی بچه ها اگه به موقع درمان نشه، به یک اختلال تبدیل میشه و بچه شما از قصد و برای اینکه شما رو اذیت کنه باهاتون مخالفت و لجبازی می‌کنه🥲

      راستی رفیق☺️
      این دوره منتورینگ( پشتیبانی) ۷۷ روزه داره که کمک می‌کنه روی محتوای دوره و انجام تکنیک ها تسلط بیشتری داشته باشید🌱

      اگر تمایل به شرکت در دوره داشتین میتونین با شماره ی ۰۹۱۷۳۰۱۳۱۴۶ تماس بگیرین تا همکارم توضیحات لازم رو خدمتتون ارائه میدن 😇👌

  18. من همیشه فکر میکردم لجبازی کودک یه رفتار طبیعی بچه‌هاست، ولی الان فهمیدم میشه کنترلش کرد. ممنون از مقاله خوبتون.

  19. سوالی که برام پیش اومده اینه که چطور میشه لجبازی کودک رو بدون تنبیه کردن کنترل کرد؟ چون با تنبیه انگار اوضاع بدتر میشه. این راهکارها چقدر توی عمل جواب میده؟

    1. درود بر شما🌱
      وقت بخیر 😇

      در رابطه با لجبازی بچه ها پادکستی تهیه شده لینکش رو خدمتتون ارسال میکنم حتما گوش بدین امیدوارم مفید واقع بشه 🌱
      https://t.me/salamagahii/467

      و پیشنهاد ویژه من به شما دوره پدر و مادر حرفه ایه، در واقع در این دوره به شما اصول ارتباط با فرزندتون آموزش داده میشه و کمک می‌کنه مشکلات رفتاری بچه ها مثل لجبازی، پرخاشگری، بهانه گیری و… ریشه یابی بشه، و قطعا اگر ریشه مشکلمون شناسایی بشه درمان راحت تر اتفاق میفته☺️🌱

      حواسمون باشه لجبازی بچه ها اگه به موقع درمان نشه، به یک اختلال تبدیل میشه و بچه شما از قصد و برای اینکه شما رو اذیت کنه باهاتون مخالفت و لجبازی می‌کنه🥲

      راستی رفیق☺️
      این دوره منتورینگ( پشتیبانی) ۷۷ روزه داره که کمک می‌کنه روی محتوای دوره و انجام تکنیک ها تسلط بیشتری داشته باشید🌱

      اگر تمایل به شرکت در دوره داشتین میتونین با شماره ی ۰۹۱۷۳۰۱۳۱۴۶ تماس بگیرین تا همکارم توضیحات لازم رو خدمتتون ارائه میدن 😇👌

  20. درمان لجبازی کودک کار ساده‌ ای نیست، ولی نکاتی که تو این مقاله بود خیلی کمک کرد که صبورتر باشم. فقط کاش بیشتر راجع به سن‌ های مختلف هم توضیح میدادید.

  21. روش‌ هایی که گفتین خیلی خوب بودن. همیشه توی خونه با این مشکل لجبازی کودک درگیرم. از کجا بفهمیم این لجبازی طبیعیه یا مشکلی داره؟

    1. سلام عزیزم وقت بخیر ، ممنون که در مسیر رشد و اگاهی همراه ما هستی 😇

      و یه پیشنهاد ویژه هم دارم، میتونین در دوره ی پدر مادر حرفه ای شرکت کنین ، چون این دوره روی ارتباط موثر شما و فرزندتون تمرکز داره و مشکلات رفتاری بچه ها مثل پرخاشگری ، لجبازی، بهانه گیری ، فحش دادن ها و … طی دوره اموزش میبینین که چه طور برخورد و کنترل کنین😇
      دو ماه هم پشتیبان اختصاصی دارین که اگر سوال و دغدغه ای داشتین میتونین باهاشون در ارتباط باشید و پاسخگوی‌ سوالات شما هستن🌱

      اگر تمایل به شرکت در دوره داشتین میتونین با شماره ی ۰۹۱۷۳۰۱۳۱۴۶ تماس بگیرین تا همکارم توضیحات لازم خدمتتون ارائه بدن 😇👌

  22. دختر من هر وقت چیزی رو میخواد و بهش نه میگیم، شروع میکنه به لجبازی. واقعا درمان لجبازی کودک توی این سن چطوری باید باشه؟

    1. سلام لیلاجان وقت بخیر 🌱
      در رابطه با لجبازی کودکان پادکستی هم تهیه شده، لینکش رو خدمتتون ارسال میکنم حتما مطالعه کنین ، امیدوارم مفید واقع بشه 🌱

      https://t.me/salamagahii/467

      و یه پیشنهاد ویژه هم دارم، میتونین در دوره ی پدر مادر حرفه ای شرکت کنین ، چون این دوره روی ارتباط موثر شما و فرزندتون تمرکز داره و مشکلات رفتاری بچه ها مثل پرخاشگری ، لجبازی، بهانه گیری ، فحش دادن ها و … طی دوره اموزش میبینین که چه طور برخورد و کنترل کنین😇
      دو ماه هم پشتیبان اختصاصی دارین که اگر سوال و دغدغه ای داشتین میتونین باهاشون در ارتباط باشید و پاسخگوی‌ سوالات شما هستن🌱

      اگر تمایل به شرکت در دوره داشتین میتونین با شماره ی ۰۹۱۷۳۰۱۳۱۴۶ تماس بگیرین تا همکارم توضیحات لازم خدمتتون ارائه بدن 😇👌

    2. تیم تولید محتوای سلام آگاهی

      سلام لیلای عزیز وقتتون بخیر

      این رفتار فرزندتون نشان‌دهنده اینه، که میزان و تعداد بکن نکن های شما زیاده،

      ما باید تلاش کنیم تعداد بکن نکن هامون رو کم کنیم ، برای حرف شنوی و گوش دادن به حرفامون، از تکنیک های جایگزین استفاده کنیم🌱😊
      و تا جایی که امکان داره نه نگیم و از گزینه های جایگزین. استفاده کنیم.

      برای درمان ریشه ای لجبازی، پیشنهاد ویژه ی من به شما دوره پدر و مادر حرفه ایه، در واقع در این دوره نحوه ارتباط با فرزندتون رو آموزش می‌بینید و لجبازی و پرخاشگری و بهانه گیری و گوش ندادن ها رو به صورت ریشه ای درمان میکنید🌱😊

  23. این لجبازی کودک واقعا اعصاب آدمو خرد میکنه. راهکارهایی که گفتین به نظر می‌رسه خیلی کاربردی باشن. کسی امتحان کرده این روش‌ ها جواب میده؟

  24. خیلی مقاله خوبی بود. من واقعا توی لجبازی کودک مشکل دارم، مخصوصا وقتی که کارهایی که ازش می‌خوام انجام نمیده. چه راهکاری می‌تونه توی بلندمدت جواب بده؟

    1. سلام ساراجان وقت بخیر 🌱

      در این رابطه یه پادکست هم تهیه شده لینکش رو خدمتتون ارسال میکنم، حتما گوش بدین امیدوارم مفید واقع بشه 😇

      https://t.me/salamagahii/467

      و یه پیشنهاد ویژه هم دارم، میتونین در دوره ی پدر مادر حرفه ای شرکت کنین ، چون این دوره روی ارتباط موثر شما و فرزندتون تمرکز داره و مشکلات رفتاری بچه ها مثل پرخاشگری ، لجبازی، بهانه گیری ، فحش دادن ها و … طی دوره اموزش میبینین که چه طور برخورد و کنترل کنین😇
      دو ماه هم پشتیبان اختصاصی دارین که اگر سوال و دغدغه ای داشتین میتونین باهاشون در ارتباط باشید و پاسخگوی‌ سوالات شما هستن🌱

      اگر تمایل به شرکت در دوره داشتین میتونین با شماره ی ۰۹۱۷۳۰۱۳۱۴۶ تماس بگیرین تا همکارم توضیحات لازم خدمتتون ارائه بدن 😇👌

  25. عرض سلام و ادب و احترام
    خیلی ممنون خانم شریفی عالی بود
    من همسرم با فرزندم لجبازی میکنن
    و مشکل اینجاس لجبازی دو طرفس
    انگار دو تا کودک در خانه دارم
    راهکاری هست به من بگید؟

    1. مرجان عزیز ما باید تغییر رو از خودمون رو شروع کنیم وقتی بقیه متوجه تغییرات مثبت ما میشن تحت تاثیر قرار میگیرن و تغییر رو شروع میکنن😊

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف