راهنمای والدین مدرن برای تربیت کودک نه ساله + 6 نکته کلیدی - سلام آگاهی - آموزش مهارت های فرزندپروری

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

راهنمای والدین مدرن برای تربیت کودک نه ساله + 6 نکته کلیدی

تربیت کودک نه ساله نکاتی برای والدین

سرفصل های اصلی این مطلب:

اگر شما هم یک کودک 9 ساله دارید و با دنیایی از چالش‌های جدی با او مواجه شده‌اید؛ کمی صبر کنید! احتمالا بعد از مطالعه این مقاله، از شناخت دنیای هیجان‌انگیز آنها شگفت‌زده می‌شوید. واقعیت این است که مغز کودکان 9 ساله تا حد زیادی رشد و تکامل پیدا کرده است. از طرفی آنها از نظر عاطفی و شناختی به مرحله بلوغ نزدیک شده‌اند.

در این دوران، ممکن است گاهی از شدت پرخاشگری فرزندتان شوکه شوید! در بعضی مواقع هم کاملا برعکس؛ از چهره عمیق و خلاق آنها سورپرایز می‌شوید! رفتار کودکان در سن 9 سالگی، چیزی شبیه سوار شدن در یک ترن هوایی است؛ طوری که مدام در یک مسیر پرهیجان بالا و پایین می‌روند.

اگر برای تربیت کودک نه ساله خود، سوالات زیادی در ذهن دارید یا می‌خواهید با شیوه صحیح تربیت فرزند در سن 9 سالگی بیشتر آشنا شوید، این مطلب راهنمای مناسبی برای شما است؛ با ما همراه باشید.

آشنایی با دنیای اسرارآمیز کودکان 9 ساله

قبل از آنکه از خود بپرسید، نسبت به یک کودک 9 ساله، شیوه درست فرزندپروری چیست؟ بهتر است شناخت خود را از فرزند 9 ساله خود بیشتر کنید. آشنایی با نکات و یافته‌های علمی در روانشناسی کودک 9 ساله به شما کمک می‌کند که دوست و همراه مناسبی برای فرزندتان باشید.

فرقی نمی‌کند که برای تربیت پسر 9 ساله یا تربیت دختر 9 ساله برنامه‌ریزی می‌کنید؛ در هر صورت ویژگی‌های کودکان در این سن بسیار متفاوت از سال‌های قبل است.

در این دوران ممکن است با انبوهی از سوالات عمیق و فلسفی کودک خود مواجه شده و از سوال پرسیدن او خوشحال شوید؛ شاید هم تربیت کودک نه ساله با این همه سوال فلسفی شما را کلافه کند!

با این حال، فرزند شما ممکن است خیلی زود بخاطر یک مساله عصبانی یا هیجان‌زده شود. رفتارهای متضاد و غیر قابل پیش‌بینی ویژگی بارز دوران 9 سالگی هستند. در ادامه این دوران را از نظر فاکتورهای مختلفی مانند رشد زبانی و شناختی، مهارت‌های گفتاری و توانایی‌های سوادآموزی موردبررسی قرار می‌دهیم.

رشد زبانی و شناختی در کودکان ۹ ساله

اولین تغییر ملموس در سن 9 سالگی، شروع یادگیری مفاهیم پیچیده و علمی است. آنها در این مرحله می‌توانند نکات بیشتری از دانش ریاضی و حتی زبان یاد بگیرند. ممکن است به شما نشان دهند که واقعا عاشق کتاب خواندن یا حتی یاد گرفتن یک مهارت هستند.

به یاد داشته باشید که کودکان 9 ساله می‌توانند کاملا مستقل از شما فکر کنند و تصمیم بگیرند. آنها می‌توانند مهارت انتقادی داشته باشند و یک موضوع را با سوالات خود به چالش بکشند. بنابراین خیلی طبیعی است که در این سن، نسبت به هنجارها، قوانین یا حتی باورهای سنتی دیدگاه‌های متضادی داشته باشند.

مهارت‌های گفتاری کودکان ۹ ساله

کودکان در این سن به تدریج یاد می‌گیرند که چگونه شبیه بزرگترها صحبت کنند. دایره لغات آنها خیلی بیشتر می‌شود. احتمالا در این سن، آنها می‌توانند به خوبی احساسات و باورهای خود را به دیگران اعلام کنند.

تربیت کودک نه ساله رشد زبانی و شناختی

اگر برای تربیت فرزند پسر برنامه‌ریزی و مطالعه می‌کنید، خوب است این نکته را به خاطر بسپارید که اغلب پسران 9 ساله در این سن به بحث و گفتگو علاقه دارند و از پرسیدن سوالات متعدد لذت می‌برند. آنها ممکن است از اصطلاحات رایج در بین هم سن و سالان خود بارها استفاده کنند و حس استقلال خود را بیشتر به نمایش بگذارند.

در مقابل ممکن است در تربیت فرزند دختر، با چالش‌های متفاوتی روبه‌رو شوید. دختران 9 ساله سعی می‌کنند از جملات پیچیده و دستور زبان کاملا درست استفاده کنند. آنها دایره لغات بیشتری دارند و افکار و احساسات خود را خیلی بهتر ابراز می‌کنند؛ هرچند نمی‌توان این ویژگی را به همه کودکان 9 ساله تعمیم داد.

توانایی‌های سوادآموزی در کودکان ۹ ساله

به جرات می‌توان گفت دوران 9 سالگی برای فرزندتان یکی از طلایی‌ترین سال‌های زندگی است. یکی از رازهای تربیت کودک نه ساله در این است که این فرصت را کاملا قدر بدانید و برای آن برنامه‌ریزی کنید. برای مثال، کودکان 9 ساله توانایی بالایی در سوادآموزی دارند.

تربیت کودک نه ساله

آنها در این سن می‌توانند احساسات خود را روی کاغذ بنویسند؛ به سوالات متنی پاسخ دهند و داستان‌ و شعرهای طولانی بخوانند. آنها درک مطلب بهتری پیدا می‌کنند و به همین دلیل شاید برای ساعت‌ها آنها را در حال خواندن یک کتاب مشاهده کنید. این مرحله، زمان مناسبی است تا به او در شکوفا کردن استعدادهایش کمک کنید.

رشد اجتماعی و استقلال کودک ۹ ساله

یکی از مواردی که ممکن است در دوران 9 سالگی فرزندتان شما را متعجب کند، تغییرات عاطفی و اجتماعی اوست. در این دوران معاشرت و وقت گذراندن با دوستان، کار بسیار جذابی برای کودکان است. هرچند این یک گزاره قطعی نیست؛ اما در دوران 9 سالگی پسرها بیشتر تمایل دارند با پسران دیگر باشند و دخترها با دختران دیگر!

تربیت کودک نه ساله رشد اجتماعی و استقلال

به احتمال زیاد در این دوران، نحوه بازی‌ کردن دختران و پسران نیز کمی فرق می‌کند؛ برای مثال ممکن است پسر شما به بیرون رفتن تمایل بیشتری داشته باشد تا در خانه ماندن؛ در مقابل، دختران ممکن است علاقه بیشتری به بازی‌های رومیزی، گروهی یا فکری پیدا کنند. با این حال به تدریج با عبور از 9 سالگی، تمایل پسران و دختران به ارتباط با جنس مخالف بیشتر می‌شود.

برخی دیگر از ویژگی‌های کودک 9 ساله از نظر اجتماعی و عاطفی:

  • در این سن کودکان دیگر از هیولاهای تخیلی که قبلا در ذهن داشتند نمی‌ترسند.
  • کودک 9 ساله احتمالا ترس زیادی از جنایت، حوادث طبیعی یا ترک کردن و از دست دادن والدین دارد.
  • در این دوران، کودکان از پیشامدهای دنیای واقعی اطراف خود بیشتر می‌ترسند تا ترس‌های پیش‌پا افتاده دوران خردسالی.
  • در این سن، کودکان احساس همدردی با دیگران پیدا می‌کنند.
  • آنها به دنبال احساس مفید بودن هستند و به همین دلیل بهترین کار این است که با آنها درباره نحوه کمک کردن به دیگران و ابراز همدردی با آنها صحبت کنید.

رشد حرکتی و فیزیکی کودک ۹ ساله

در تربیت کودک نه ساله خود، بهتر است به رشد حرکتی و فیزیکی فرزندتان اهمیت زیادی بدهید. در این سن، ممکن است علائم بلوغ جنسی را به تدریج مشاهده کنید؛ برای مثال، سینه‌های دختران رشد پیدا کرده و بزرگتر می‌شوند. همچنین پسرها نیز با رشد بیضه‌ها و توانایی‌های جنسی روبه‌رو می‌شوند. در این مرحله، موها در زیر بازوها و ناحیه شرمگاهی تا حد زیادی بیشتر شده و جوانه می‌زنند.

تربیت کودک نه ساله رشد حرکتی و فیزیکی

جالب است بدانید که بعضی از بچه‌ها در 9 سالگی از نظر ورزشی استعدادهای خود را پیدا می‌کنند؛ مثلا آنها ممکن است در زمینه فوتبال، بیس بال یا بسکتبال پیشرفت چشم‌گیری داشته باشند.

علاوه بر این، کودکان 9 ساله می‌توانند به راحتی دکمه‌ها یا گیره‌ها را باز و بسته کرده و جلوی آینه خود را آراسته کنند. آنها دقیق‌تر و ظریف‌تر می‌نویسند یا نقاشی می‌کنند.

چالش‌های تربیت کودک نه ساله

در تربیت کودک نه ساله، احتمالا با چالش‌های زیادی مواجه می‌شوید؛ قبل از هرچیز خوب است بدانید که این چالش‌ها و شاید بحران‌ها کاملا طبیعی است. شما می‌توانید در رویایی با مسائل فرزند 9 ساله خود، راهکارهای مختلفی را دنبال کنید.

برای مثال، مطالعه کتاب فرزند پروری یا مشورت با کارشناسان حوزه کودک و نوجوان می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند. در این بخش قصد داریم به چالش‌های جدی در تربیت کودک نه ساله بپردازیم.

·       سرپیچی، پرخاشگری یا خجالت

در 9 سالگی، کودکان به دنبال استقلال بیشتر هستند و ممکن است از قوانین و مقررات والدین سرپیچی کنند. آنها ممکن است به طور ناگهانی خجالتی یا گوشه‌گیر شوند، که امری طبیعی در این سن است. در این سن، احتمالا به طور فزاینده‌ای به دوستان و همسالان خود بیشتر از شما توجه نشان دهند.

·       طرد شدن از سوی هم سن و سالان

کودکان 9 ساله در حال یادگیری مهارت‌های اجتماعی مانند حل تعارض، همدلی و کار گروهی هستند. به همین دلیل آنها ممکن است با قلدری یا طرد شدن از سوی همسالان خود مواجه شوند..

·       چالش‌های تحصیلی

در 9 سالگی، کودکان با چالش‌های جدیدی در مدرسه مانند تکالیف بیشتر و امتحانات دشوارتر روبرو می‌شوند. شاید به همین دلیل، آنها در مورد توانایی‌های خود احساس تردید کنند. علاوه بر این، کودکان 9 ساله به طور فزاینده‌ای از فناوری و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و ممکن است در معرض خطرات آنلاین مانند محتوای نامناسب و قلدری سایبری قرار بگیرند.

** هر کودک منحصر به فرد است و ممکن است با این چال‌ ها به طور متفاوتی روبرو شود.

تربیت کودک نه ساله

** مهم است که به نیازهای فردی هر کودک توجه کنید.

** با صبر و حوصله و حمایت، می‌توانید به فرزندتان کمک کنید تا از این چالش ها عبور کند.

نکات مهم در تربیت کودک نه ساله

واقعیت این است که در بسیاری از موارد، خطاهای فرزند پروری منجر به بروز بحران‌ها و مشکلات جبران‌ناپذیری شده است. سوال اصلی این است که در برخورد با کودکان 9 ساله و دنیای پر از تضاد و هیجان آنها چگونه باید رفتار کرد؟ شیوه صحیح و اصولی تربیت کودک نه ساله چیست؟ در ادامه به مهم‌ترین نکات در تربیت کودک نه ساله خواهیم پرداخت.

1.    فرصتی برای شکست خوردن بدهید

شاید تعجب کنید؛ اما این کاملا درست است! شکست خوردن و تجربه شکست به فرزندتان کمک می‌کند که پیچیدگی‌های زندگی را بهتر بشناسد و برای رویایی با مشکلات خود، به دنبال راه حل بگردد. کودکان 9 ساله باید توانایی دفاع کردن از خود را پیدا کنند و بتوانند با چالش‌های آینده زندگی خود، دست و پنجه نرم کنند.

2.    شخصیت جدید کودکتان را جدی بگیرید

کودکان 9 ساله با دنیای خردسالی قبلی خود خداحافظی کرده‌اند. در این سن دختران دیگر آن تصورات و تخیلات پرنسس‌گونه خود را کنار گذاشته‌اند یا در حال ترک کردن آنها هستند. آنها یک شخصیت مستقل و متفاوت پیدا کرده‌اند. در این سن بهتر است به شخصیت واقعی او احترام بگذارید و اجازه دهید برای بسیاری از ابعاد زندگی خودش، تصمیم بگیرد.

3.    آرامش خانه را حفظ کنید

داشتن یک محیط آرام و شاد، بهترین فرصت برای رشد درست و اصولی فرزندتان است. اگر تصور می‌کنید کودک 9 ساله شما رفتارهای غیر منطقی زیادی دارد، راه حل را در شیوه نادرست و محیط نامناسب زندگی او جستجو کنید.

4.    با فرزندتان دیالوگ برقرار کنید

اظهارنظر یک طرفه هیچ وقت جواب نمی‌دهد. به جای آن بهتر است یک گفتگوی دو طرفه با فرزندتان داشته باشید. هرچقدر فرزندتان شما را شنواتر ببیند، آمادگی بیشتری برای پذیرفتن حرف‌ها و قوانین‌تان خواهد داشت.

5.    جلوی وابستگی را بگیرید

به یاد داشته باشید که اصلا قرار نیست شما همه کارهای فرزندتان را انجام دهید؛ به جای تکالیف مدرسه را انجام دهید؛ به جای او لباس انتخاب کنید یا حتی در موقعیت‌های اجتماعی به جای او تصمیم بگیرید. به او فرصت بدهید تا خودش با مشکلات مواجه شده و آن را حل کند. در این مرحله بهتر است در نقش یک راهنما و حمایت‌کننده در کنار او حضور داشته باشید.

6.    جلوی بازی کردن آنها را نگیرید

شاید کودکان 9 ساله به اندازه سال‌های قبل زندگی خود، شیطنت نداشته باشند؛ اما این به معنای گوشه‌گیری و سنگین رفتار کردن آنها مانند بزرگسالان نیست. آنها هنوز هم کودک هستند و این حق را دارند که از بعضی بازی‌ها سر ذوق بیایند و یا هیجان‌زده شوند. بهتر است به احساسات کودکی آنها احترام بگذارید و اجازه دهید روند طبیعی بزرگتر شدن را دنبال کنند.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم به بررسی ویژگی‌ها و نکات طلایی در تبیت کودک نه ساله بپردازیم. نکاتی که اگر آنها را به خوبی رعایت کنید، به احتمال زیاد درک بهتری از زندگی پرتلاطم آنها خواهید داشت. هرچند سعی کردیم در این مطلب به نکات علمی و اساسی در این موضوع اشاره کنیم، اما به یاد داشته باشید که هیچ چیز جای مشورت کردن با یک متخصص در این زمینه را نمی‌گیرد.

Hidden
نظرات شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array