دوگانگی تربیتی کودک | 4 دلیل و 4 راهکار

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

دوگانگی تربیتی کودک؛ دلایل و 4 راه برای مدیریت آن

دوگانگی تربیتی کودک

سرفصل های اصلی این مطلب:

در مقاله دوگانگی تربیتی کودک که پیش روی شماست، نکاتی مهم و کاربردی در مورد این موضوع برایتان گفتیم.

ابتدا خلاصه‌ای از آن را اینجا ببینید و سپس مقاله را به صورت کامل مطالعه کنید:

آثار احتمالی دوگانگی تربیتی که ممکن است برای فرزندان پیش بیاید:

  • منجر به ناهماهنگی والدین در تربیت کودک می‌شود
  • منجر به احساس ناامنی در کودکان می‌شود
  • ثبات را در تربیت فرزندان از بین می‌برد
  • باعث مشکلات رفتاری می‌شود

و راهکارهای مفید برای حل مشکل دوگانگی تربیتی فرزندان:

  • راه اول: افرادی همسان پیدا کنید!
  • راه دوم: وقت‌های با کیفیت بیشتری با فرزندتان داشته باشید
  • راه سوم: با سایر افراد دخیل در تربیت فرزندان، گفتگو کنید
  • راه چهارم: از مشاور کمک بگیرید

حالا با هم به سراغ خواندن مقاله کامل دوگانگی تربیتی کودک می‌رویم. امیدواریم برای شما مفید باشد.

در بسیاری از خانواده‌ها، فرزندان نه فقط زیر دست والدین، بلکه به اجبار یا به عمد، تحت تربیت دیگران هم قرار می‌گیرند. این ممکن است باعث دوگانگی در تربیت کودک شود.

به صورت اصولی، این وظیفه پدر و مادر است که فرزندان را تربیت کنند. اما به دلایلی که در ادامه می‌گوییم ممکن است فرزندان تحت تربیت دیگران قرار بگیرند:

  1. ممکن است پدر و مادر کودکان، به دلیل اینکه سر کار می‌روند، مجبور باشند فرزند یا فرزندانشان را پیش پدر، مادر، عمه و … قرار دهند و بار اصلی تربیت کودک بر عهده کسانی به جز پدر و مادر باشد. 
  2. ممکن است پدر و مادرها با اختلافات زیادی مواجه شوند و مجبور باشند مدتی را دور از هم زندگی کرده و به اجبار، فرزندشان را نزد دیگری بگذارند.
  3. ممکن است برای پدر و مادر فرزند، سفری طولانی مدت پیش بیاید و آن‌ها احتمالاً مجبور به گذاشتن فرزنشان پیش فامیل یا دوست یا حتی پرستار باشند.
  4. و…

به طور کلی وقتی فرزند شما در طول روز، زمان‌های زیادی را در کنار شما نباشد، ممکن است ناهماهنگی در تربیت پیش بیاید و دوگانگی تربیتی کودک، منجر به افتادن برخی اتفاقات ناخوشایند شود. در ادامه به برخی از این اتفاقات اشاره می‌کنیم.

آثار احتمالی مخرب دوگانگی تربیتی بر فرزنداندوگانگی تربیتی کودک و آثار مخرب آن

دوگانگی در تربیت می‌تواند آثاری منفی روی کودکان داشته باشد. هرچند برخی از والدین، واقعاً هیچ چاره دیگری جز سپردن فرزندانشان در طول روز به کسی دیگر ندارند. برخی از آثار ناهماهنگی در تربیت فرزندان و دوگانگی تربیتی در کودک را بخوانید:

اثر اول: منجر به ناهماهنگی والدین در تربیت کودک می‌شود

وقتی والدین یا سایر کسانی که مراقب کودک هستند، رویکردهای متفاوتی برای تربیت کودک داشته باشند، این دوگانگی تربیتی کودک امر می‌تواند منجر به سردرگمی و اضطراب در کودک شود.  کودک ممکن است نداند چه انتظاری از او می رود و این می تواند منجر به رفتارهای نامنظم و نافرمانی از افراد مقابلش شود. یکی از اصول تربیت کودک، هماهنگی در تربیت کودکان است. اینکه کودک شما نه تحت تاثیر چندین والدین، بلکه ترجیحاً تحت تاثیر فقط یک والدین و البته چندین مربی باشد.

اثر دوم: منجر به احساس ناامنی در کودکان می‌شود

دوگانگی تربیتی کودک می‌تواند پایه‌های امنیتی کودک را تضعیف کند.  کودکی که دائماً با پیام‌های متناقض روبرو می‌شود، ممکن است احساس کند که نمی‌تواند به کسی اعتماد کند یا به طور کلی در دنیای خود احساس امنیت نکند.

اثر سوم: ثبات را در تربیت فرزندان از بین می‌برد

وقتی کودکان با پیام‌های متناقض از طرف والدین یا مراقبان خود روبرو می‌شوند، می تواند منجر به سردرگمی و اضطراب در مورد اینکه چه چیزی درست و چه چیزی غلط است شود.

همچنین دوگانگی تربیتی در کودک، می‌تواند منجر به از بین رفتن ثبات در تربیت کودکان شود که اصلی مهم در تربیت فرزندان و فرزندپروری است.

اثر چهارم: باعث مشکلات رفتاری می‌شود

ناسازگاری در روش‌های تربیتی می‌تواند منجر به مشکلات رفتاری در کودکان شود. به عنوان مثال، کودکی که از یک فرد آزادی عمل زیادی می‌گیرد و از سوی فرد دیگر با محدودیت‌های شدید روبرو می‌شود، ممکن است برای جلب توجه یا ابراز نارضایتی خود، به رفتارهای نامناسبی مانند پرخاشگری یا دروغگویی متوسل شود.

در مثالی دیگر، فرض کنید مادربزرگ‌ها سعی می‌کنند به نوه خود بیشتر محبت کنند و هرگز به او «نه» نمی‌گویند. آنها با باج دادن به کودک، باعث می‌شوند کودک رفتار بد خود را ادامه دهد. در حالی که پدر و مادرها، باید در مواردی به کودکان نه بگویند!

راهکارهایی برای رفع دوگانگی تربیتی کودک

با هم برخی از راهکارهایی که ممکن است باعث شود دوگانگی تربیتی کودک پیش نیاید یا اثرات بد این موضوع را کاهش دهد بررسی می کنیم:

راه اول: افرادی همسان پیدا کنید!جلوگیری از دوگانگی تربیتی کودک

شاید شما به عنوان والدین کودک، مجبور هستید که در مقاطعی از روز، او را به کسی دیگر بسپارید. به هر حال اکنون شمار زیادی از زنان و مردان که بچه دار هستند، شاغل هم هستند. بنابراین اگر راهی ندارید که بیشتر پیش فرزندانتان باشید، بهتر است افرادی همسان با اخلاق، مرام و کردار خودتان پیدا کنید تا کودکتان سازگاری بیشتری با او داشته باشد.

مثلاً شاید بهتر باشد مادر، خواهر یا مثلاً برادرتان را در صورتی که توانایی انجام این کار را دارند، به این وظیفه بگمارید.

اگر پرستاری هم برای کودک انتخاب می‌کنید، سعی کنید با گفتگو با وی، متوجه بشوید که تا چه اندازه با تفکرات و عقاید شما همسو است.

اگر شما والدینی شاغل هستید، می‌توانید مقاله زیر را به طور اختصاصی در این مورد بخوانید:

فرزند پروری زنان شاغل؛ برقراری تعادل بین شغل و مادر بودن!

راه دوم: وقت‌های با کیفیت بیشتری با فرزندتان داشته باشید

اگر در طول روز، پیش فرزندتان نیستید، باید سعی کنید این کمبودها را با افزایش زمان با کیفیت، جبران کنید.

سعی کنید در زمانی که پیش فرزندتان هستید، همه روح و جسمتان پیش او باشد. با او حرف بزنید، دغدغه‌هایش را کشف کنید، با او بازی کنید، برایش داستان و قصه تعریف کنید و خلاصه تا جایی که می‌توانید برایش وقت صرف کنید.

اگر قرار باشد در همان تایم‌های حضورتان هم در شبکه‌های اجتماعی یا گوشی خود بچرخید یا مثلاً دائماً در حال کارهای دیگر باشید، این زمان با کیفیت به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

راه سوم: با سایر افراد دخیل در تربیت فرزندان، گفتگو کنید

علاوه بر همسرتان، باید با سایر افرادی که در تربیت فرزندتان نقش دارند، مانند پدربزرگ و مادربزرگ، معلمان و پرستاران نیز صحبت کنید. به آنها بگویید که از آنها چه انتظاری دارید و آن‌ها را از روش‌های تربیتی خود آگاه کنید. از آنها بخواهید که در اعمال قوانین و مقررات با شما همکاری کنند و خطوط قرمزی که برای فرزندانتان تعیین کرده‌اید را به آن‌ها بگویید و بخواهید که رعایت کنند. گفتگو با افراد دخیل در تربیت فرزندان، کمک می‌کند تا احتمال دوگانگی تربیتی کودک کمتر شود.

راه چهارم دوگانگی تربیتی کودک: از مشاور کمک بگیرید

و مشاور، راهی مطمئن و همیشه در دسترس است. اگر فکر می‌کنید که فرزندتان دچار دوگانگی تربیتی شده است یا از این موضوع نگران هستید، بهتر است وقت بگذارید، یک مشاور خوب و باتجربه پیدا کنید و از او راهنمایی و کمک بگیرید.

مشاورین والدین و کسانی که در تربیت فرزند حرفه‌ای و درس خوانده هستند، برای تمام این مشکلات، راه‌حل دارند. پس با خیال راحت پیش آن‌ها رفته و تمام مشکلاتی که با ناهماهنگی‌های تربیتی برای شما پیش می‌آید، با او در میان بگذارید. بهتر است مشکلات روزانه‌تان را در یک دفترچه یادداشت بنویسد تا چیزی از قلم نیفتد و تصویری جامع‌تر به مشاور بدهید تا او هم راه‌حل‌های مطمئن‌تری برای شما تجویز کند.

بدون تردید کمک گرفتن از یک مشاور مجرب، خطر افزایش خطاهای فرزندپروری را نیز به دنبال نخواهد داشت.

راه پنجم: از مهدکودک‌های معتبر یا پرستاران مجرب استفاده کنیدراه جلوگیری از دوگانگی تربیتی کودک

بسیاری ازمربیانی که در مهدکودک‌ها مشغول فعالیت هستند، مدارک مربیگری دارند و کلاس‌های آموزشی را نیز طی کرده‌اند. پس لطفاً در هنگام ثبت‌نام فرزندان خود، دقت کنید که این مدارک را ببینید و از مربیان مجرب و معتبر استفاده کنید. همچنین اگر قصد استخدام یک پرستار را دارید، از او بخواهید که دوره‌های آموزشی طی شده را به شما بگوید و اثبات کند. فرزندانتان را دست افراد دلسوز، کارکشته و باتجربه بسیپارید.

یادتان باشد، تصمیم درست گرفتن برای انتخاب راهنمای کودکان، تاثیر زیادی در آینده او خواهد داشت، پس اگر به فکر تربیت کودکان شاد و سرزنده هستید، این اصل را از یاد نبرید.

پیشنهاد: این مقالات مفید را نیز مطالعه کنید:

کلام آخر

در مقاله دوگانگی تربیتی کودک به این اشاره کردیم که فرزند یا فرزندان شما ممکن است به علت‌های مختلف، تحت تربیت افرادی به جز شما قرار داشته باشند. این هم می‌تواند فرصتی برای رشد بیشتر فرزندان و تجربیات تازه‌ی او باشد و هم با تهدیدهایی مثل مشکلات رفتاری در کودکان همراه شود.

مهم است که برای این کار آمادگی لازم را داشته باشید و ضمن یادگیری و رشد، با خواندن کتاب یا شرکت در جلسات آموزشی و مشاوره، به تربیت بهتر فرزندانتان کمک کنید.

در آکادمی درنا شریفی، در این مسیر سخت و لذت‌بخش، برای شما بهترین آرزوها را داریم.

منابع خارجی استفاده شده در نوشتن مقاله دوگانگی تربیتی کودک:

Hidden
نظرات شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

اطلاعات حساب موسسه

شماره حساب

8794813727

شماره کارت

6104337442149397

شماره شبا

IR390120000000008794813727

بانک ملت بنام درنا شریفی