تربیت کودک خسیس: 8 تکنیک آموزش بخشندگی به کودک | سلام آگاهی

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

تربیت کودک خسیس؛ 8 تکنیک آموزش بخشندگی به فرزندتان

تکنیک های کاربردی برای تربیت کودک خسیس

تربیت کودک خسیس مستلزم دانستن چه نکاتی است؟ ممکن است شما هم با کودکانی روبرو شده باشید که به اصطلاح خسیس هستند. عوامل محیطی و رشد روانی کودکان باعث ایجاد چنین ویژگی شخصیتی می‌شود. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که با کودک خسیس چگونه رفتار کنیم و راهکارهای عملی در این زمینه را به طور خلاصه شرح می‌دهیم:

  • شما الگوی رفتاری کودک هستید، با بخشندگی رفتار کنید.
  • فرصت‌های کوچک در اختیار فرزند خود قرار دهید تا بتواند وسایلش را به اشتراک بگذارد.
  • در هنگام همکاری کردن و کمک به دیگران کودک را تشویق کنید.
  • به کودک همدلی را بیاموزید.
  • سپاسگزاری کردن را آموزش دهید.
  • برای کودک درباره بخشندگی کتاب و داستان بخوانید.
  • به کودک نشان دهید می‌تواند وسایلش را با دیگران به اشتراک بگذارد.
  • به کودک یاد دهید می‌تواند از توانایی‌هایش برای هدیه درست کردن استفاده کند.

خساست یا احساس مالکیت در کودکان، در چه سنی طبیعی است؟

احساس مالکیت در کودکان معمولاً در دوره‌های مختلف رشد و توسعه آن‌ها ظاهر می‌شود. مهم است بدانید که این مراحل توصیف شده شاید با توجه به عوامل فردی و فرهنگی متفاوت باشد و هر کودک ممکن است در دوره مختلف با احساس مالکیت مواجه شود. درک احساس مالکیت در فرزندان آغاز چالش در تربیت کودک خسیس به حساب می آید.

  تربیت فرزند و 11 مهارت مهم + معرفی کتاب

همچنین، نحوه برخورد و تربیت کودک نقش مهمی در تقویت یا کاهش احساس مالکیت آن‌ها دارد. در زیر، مراحل مختلف احساس مالکیت در کودکان را بررسی می‌کنیم:

– تربیت کودک خسیس؛ دوره مقدماتی (۱-۲ سالگی)

خساست در کودکان و احساس تملک در آنها رابطه مستقیم دارند.

در این دوره، کودکان عموماً شروع به درک مفهوم مالکیت و اشیاء می‌کنند. آنها ممکن است اشیاء را بردارند، آن‌ها را در دهان خود قرار دهند یا تلاش کنند تا وسایل مختلف را با دیگران به اشتراک بگذارند. این دوره به عنوان “مرحله مالکیت مشترک” شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

– تربیت کودک خسیس؛ دوره میانی (۲-۳ سالگی)

در این دوره، کودکان به طور فزاینده‌ای مفهوم مالکیت را درک می‌کنند و فعالیت بیشتری برای حفظ مالکیت خود انجام می‌دهند. آن‌ها ممکن است به اشیا برچسب بزنند، آن‌ها را در مکان‌های خاصی قرار دهند و به دیگران بگویند که وسیله‌ها متعلق به خودشان است.

-تربیت کودک خسیس؛ دوره پیش‌دبستانی (۳-۵ سالگی)

در این دوره، کودکان احساس مالکیت بیش‌تری دارند و برای حفظ آن تلاش می‌کنند. آن‌ها ممکن است وسیله‌ها را از دیگران مخفی کنند، درخواست پس‌گرفتن کنند و شاید به شدت عصبی شوند اگر کسی به وسایل شخصیشان دست بزند.

بیشتر بخوانید:

دلایل خسیس شدن کودک

کودک خسیس اجازه نمی‌دهد بقیه بچه‌ها به وسایل‌هایش دست بزنند و با آن‌ها بازی کنند. در حقیقت این کودکان دوست ندارند که وسیله‌های شخصی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. در ادامه به تمامی علت‌هایی که باعث می‌شود یک کودک دارای ویژگی‌ خساست شود می‌پردازیم:

  نشانه‌های بارز یک کودک لوس + بررسی 10 روش برخورد صحیح با آن‌ها

1_ ویژگی های روانی خود محور

خساست یک ویژگی طبیعی و غریزی است که که در روند رشد کودک تجلی پیدا می‌کند. اما با تکامل پیدا نکردن خودآگاه کودکان نسبت به احساسات دیگران، آن‌ها خسیس می‌شوند. کودکان در ذهن خود همه چیز را تحت عنوان “من” می‌شناسند مانند “اسباب بازی من”، برای همین متوجه نیازهای دیگران نمی‌شوند.

2_ تاثیر رفتار والدین

یک نکته‌ی مهم در تربیت کودک خسیس: کودکان خساست یا بخشندگی را از والدین خود می‌آموزند.

کودک از رفتار والدین خود الگوبرداری می‌کند. برای مثال هنگامی که کودک می‌بیند، والدینش به دیگران وسیله‌ای را قرض نمی‌دهند، او این مسئله را یاد می‌گیرد. در نتیجه والدین تاثیر مستقیمی بر روی خسیس شدن یا بخشنده شدن فرزندشان دارند. کودکان باید بخشیدن وسایل، به اشتراک گذاشتن آن‌ها یا هدیه دادن را از والدین خود ببینند تا بیاموزند.

بیشتر بخوانید:‌

3_ تاثیر بازخوردهای اجتماعی در تربیت کودک خسیس

اگر کودک از وسیله هم‌بازی خود خوشش بیاید اما در مقابل کودک دیگر به او اسباب‌بازی ندهد، این بازخورد منفی می‌تواند منجربه خسیس شدن او شود. زیرا او در بازی با دیگر بچه‌ها همین کار را تکرار خواهد کرد و اسباب بازی‌هایش را به اشتراک نخواهد گذاشت. اگر والدین این رفتار کودک را تشویق کنند، او به این کار ادامه خواهد داد.

4_ آموزش غلط

برخی از رفتارهای غلط والدین خودخواهی کودکان را تقویت می‌کند، مانند: “اول بچه‌ها غذای خوشمزه بخورند”، “ابتدا‌ بچه‌ها میوه‌های خوب را انتخاب کنند” و سپس دیگران در اولویت قرار بگیرند. در خانواده‌های تک فرزند این مسائل بیشتر است؛ زیرا کودکانی که خواهر یا برادر دارند، یاد می‌گیرند همه چیز را با هم استفاده کنند. والدین باید به اشتراک گذاری وسایل را به کودکان خود آموزش دهند.

بیشتر بخوانید: 

با کودک خسیس چگونه رفتار کنیم؟

بخشندگی یک مهارت ارزشمند است که می‌تواند در کودکان به شکل طبیعی و عملی یاد داده شود. در زیر، چند راهکار عملی برای پاسخ به سوال «چگونه با کودک خسیس رفتار کنیم» به شما معرفی می‌کنیم:

  بوی بد پای کودک؛ بررسی اصلی‌ترین دلایل و راهکارهای موثر

1_ خودتان الگوی خوبی باشید

به عنوان والدین، می‌توانید الگوی خوبی از بخشندگی برای فرزندتان باشید. نشان دادن بخشندگی در روابط خود با افراد، مانند کمک کردن به دیگران در مواقع نیاز، به کودک شما یاد خواهد داد که چگونه می‌تواند بخشنده باشد.

بیشتر بخوانید: 

2_ از فرصت‌های کوچک استفاده کنید

آموزش بخشندگی به کودک به صورت مستمر و روزانه

در طول روز، مواقعی را پیدا کنید که بتوانید به کودک خود بفهمانید که چگونه بخشنده باشد. به عنوان مثال: هنگامی که برای کودک خود شیرینی می‌خرید، از او بخواهید که بخشی از شیرینی خود را با شما به اشتراک بگذارد.

3_ کودک را به همکاری و کمک به دیگران تشویق کنید

به کودک خود بگویید که کمک کردن به دیگران و همکاری با آن‌ها می‌تواند احساس خوبی برای هر دو طرف ایجاد کند. او را تشویق کنید تا در موقعیت‌های گوناگون، مانند کمک به برادر یا خواهر کوچک‌تر، به اشتراک گذاشتن اسباب بازی با دوستانش یا کمک به دیگران در مدرسه، بخشنده باشد.

در این باره بخوانید:‌

4_ تفکر همدلی را به کودک آموزش دهید

به کودک خود یاد دهید که با توجه به نیازها و احساسات دیگران، با آن‌ها همدردی کند. می‌توانید از سوالاتی مثل “تصور کن که تو در جای او بودی. دوست داشتی دیگران چگونه به تو کمک کنند؟” استفاده کنید تا کودک بتواند با تفکر همدلانه، درست عمل کند و خسیس نباشد.

5_ تشکر کردن را به او بیاموزید

از فرزندتان بخواهید تا به صورت کلامی یا با هدیه دادن، از افرادی که به او کمک کرده‌اند، سپاس‌گزاری کند. این عمل ساده نه تنها به کودک کمک می‌کند تا بخشنده باشد، بلکه همچنین ارتباطات و روابط اجتماعی او را قوی‌تر می‌کند. آموزش قدرانی و سپاسگذاری در تربیت کودک خسیس تاثیر معجزه آفرین دارد.

  نکات مهم خریدن اسباب بازی برای بچه ها | چه اسباب بازی برای کودکان مناسب است

6_ از کتاب‌ها و داستان‌ها کمک بگیرید

داستان‌ها و کتاب‌هایی که در مورد بخشندگی، همدلی و کمک به دیگران است را برای کودک خود بخوانید. این داستان‌ها می‌توانند ارزشمند و آموزنده باشند و به کودک کمک می‌کنند تا ارتباط عاطفی سالمی با دیگران بسازد و بخشنده شود.

7_ کودک را تشویق کنید تا اسباب‌بازی‌هایش را به اشتراک بگذارد

به کودک خود آموزش دهید که اسباب بازی‌ها و وسایل‌های شخصی‌اش را با دوستان خود به اشتراک بگذارد. همچنین به او یادآوری کنید که با بخشندگی می‌تواند باعث خوشحالی دیگران شود. آموزش تقسیم کردن و به اشتراک گذاشتن در تربیت کودک خسیس اهمیت بسیار زیادی دارد.

8_ با کمک یک‌دیگر هدیه درست کنید

بخشندگی و سخاوت‌مندی را به صوزت عملی به کودک خود آموزش دهید.

به فرزند خود یاد دهید که می‌تواند با درست کردن کارهای دستی، پختن شیرینی یا نقاشی کشیدن به دیگران هدیه بدهد. می‌توانید در هنگام تهیه شیرینی یا تدارک دیدن مهمانی، کودک خود را درگیر کنید. با این کار، بخشندگی و سخاوت‌مندی را به او یاد خواهید داد.

کلام آخر

تربیت کودک خسیس از مشکلات والدین است. در این مقاله ما دلایل به وجود آمدن خساست در کودک و نحوه رفتار با او را بررسی کردیم. شرط اول در تربیت کودک، صبر و حوصله است. با پیروی از راهکارهایی که ذکر شد، می‌توانید یک کودک بخشنده تربیت کنید. بخشندگی را با کارهای مختلف به فرزند خود یاد دهید تا ارتباطات و روابط اجتماعی خود را حفظ کند. با این کار، آینده کودک خود را از خساست نجات خواهید داد.

منابع:‌
Why the child is so stingy
teaching kids about generosity
generosity activities for kids
teaching kids to give

دوره تربیت جنسی

Hidden
نظرات شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

اطلاعات حساب موسسه

شماره حساب

8794813727

شماره کارت

6104337442149397

شماره شبا

IR390120000000008794813727

بانک ملت بنام درنا شریفی