ناخن جویدن کودکان؛ از علت تا راهکارهای درمانی | سلام آگاهی

عکس همایش یا کارگاه باشه

دعوت به سخنرانی

شما می‌توانید به جای مطالعه متن زیر، با شماره ###########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید

فرم دعوت به سخنرانی

 

از این که علاقه مندید تا مباحث آموزشی فرزندپروری و تربیت فرزند در شهر و یا مجموعه خود منتقل کنید از شما متشکریم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری بسیار دقیق و حرفه‌ای با یکدیگر برنامه‌ای فوق‌العاده پیش رو داشته باشیم.

به منظور افزایش کیفیت برنامه لطفاً این صفحه را بسیار دقیق مطالعه بفرمایید.

چه برنامه‌ای مناسب من است؟

پیش از هرچیز لازم است با سبک‌های مختلف برگزاری برنامه‌ها آشنا شوید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین و متناسب‌‌‌ترین حالت برای شرایط خود را انتخاب نمایید.

برنامه‌های غیر حضوری و از طریق اینترنت و کوتاه مدت. روشی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و موضوعاتی که نیاز به تمرین کمتری دارند.

روشی مناسب برای تعداد مخاطبان کم و به صورت کاملاً عملی. معمولاً در زمان یک و دو روز توصیه می‌شود

کنفرانس معمولاً برای تعداد زیادی از مخاطبان کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای ثبت نام در کارگاه‌ها می‌باشد

دوره‌ها در حقیقت کارگاه‌های و برنامه‌های کاملاً عملی هستند که به صورت چند جلسه‌ای برگزار می‌شوند.

درنا شریفی کیست؟

خدماتی از طرف مجموعه ما ارائه می‌شود

چطوری درخواست خود را ارسال کنیم؟

راه اول:

راه دوم:

شما می‌توانیدبا شماره ########  تماس بگیرید و توضیحات دقیق‌تری را دریافت کنید.

ناخن جویدن کودکان؛ از علت تا راهکارهای درمانی

ناخن جویدن در کودکان

خوردن انگشت‌ها و جویدن ناخن‌ها یکی از رایج‌ترین کارهایی است که در کودکان وجود دارد. در واقع، تقریبا نصف کودکان ناخن‌های خود را می‌خورند و برای آن‌ها این یک کار بی‌ضرر است زیرا معمولا همزمان با رشد کودک از بین می‌رود. اما از آنجا که این کار گاهی اعصاب والدین را به شدت به هم می‌ریزد و گاهی آنقدر زیاد می‌شود که به رشد ناخن کودک آسیب می‌زند یا باعث ایجاد زخم در دست او می‌شود، لازم است تا علت ناخن جویدن کودکان را بدانیم و ببینیم چطور می‌توان آن را کاهش داد.

علت ناخن جویدن کودکان چیست؟

دلایل ناخن جویدن کودکان

جویدن ناخن یک عادت رایج عصبی است که رفتارهای دیگری مثل مکیدن انگشت شست، دست کردن در بینی، چرخاندن یا کشیدن مو و دندان قروچه را نیز شامل می‌شود.

علت ناخن جویدن در کودکان می‌تواند به سادگی یک کنجکاوی یا عادت یا موضوع جدی‌تری مثل کاهش استرس باشد. این یعنی کودک شما ممکن است ناخن جویدن را به عنوان روشی برای کاهش استرس و مدیریت آن برای خود انتخاب کرده باشد یا صرفا این کار را به دلیل این که حوصله‌اش سر رفته انجام دهد.

برخی از دلایلی که باعث ناخن جویدن در کودکان می‌شود عبارتند از:

۱_ کودک استرس دارد

اگر می‌بینید که کودک نوپایتان ناخن می‌جود، سعی کنید به یاد بیاورید که آیا به تازگی تجربه اضطراب را داشته است یا خیر. کودک ممکن است با ناخن جویدن تلاش کند استرس خود را کاهش دهد یا با آن مقابله کند. درست مانند زمانی که بزرگسالان برای کاهش استرس به پیاده‌روی یا دوییدن می‌روند کودکان نیز ممکن است برای مقابله با استرس ناخن‌های خود را بجوند. تحقیقات نشان داده در ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد، ناخن جویدن به دلایل استرسی رخ می‌دهد. این کار همچنین می‌تواند به دلایل اختلالات استرسی نیز رخ دهد که باید به کمک روانشناس متخصص تشخیص داده شود.

  تربیت کودک فحاش: 10 تکنیک برخورد با بچه ای که حرف زشت میزنه

۲_ این کار مغز کودک را تسکین می‌دهد

ماهیت تکراری جویدن ناخن می‌تواند به عنوان یک فرآیند تسکین دهنده یا آرام کننده برای مغز کودک شما باشد. از این رو ممکن است متوجه شوید که کودک قبل از این که بخوابد یا زمانی که به موسیقی گوش می‌دهد این کار را انجام می‌دهد.

۳_ کودک به دنبال توجه شما است

بسیاری از کودکان زمانی که متوجه می‌شوند والد آن‌ها را به هر دلیلی نادیده می‌گیرد یا به آن‌ها توجه نمی‌کند شروع به انجام کارهایی می‌کنند که احتمال می‌دهند با واکنش والدین روبه‌رو می‌شود.

۴_ کودک از رفتار دیگران تقلید می‌کند

جویدن ناخن ممکن است یک ریشه قوی خانوادگی داشته باشد. همچنین کودک شما ممکن است شخص دیگری را با این عادت ببیند (به طور بالقوه شما، والد دیگر یا خواهر یا برادرتان) و تصور کند که این کار مشکلی ندارد.

بنابراین، با توجه به دلایلی که گفتیم در صورتی که کودک شما گاهی، مثلا وقتی در حال تلویزیون دیدن است، ناخن‌های خود را می‌جود احتمالا جای نگرانی نیست و با گذر زمان این عادت به خودی خود از بین می‌رود. اما در صورتی که ناخن جویدن کودک همیشگی است و باعث شده ناخن‌های کودک فرم بدی بگیرند و دست کودک زخم شود این رفتار به احتمال زیاد پس زمینه اضطرابی دارد و باید به دنبال راهکارهای درمان آن باشید.

 

 

  لجبازی کودک 3 ساله | نکات، نشانه‌ها، دلایل و 11 نکته برای درمان!

 

 

آیا ناخن جویدن کودک می‌‌تواند به او آسیب برساند؟

عوارض جویدن ناخن در کودکان

اگرچه جویدن ناخن در موقعیت‌های اجتماعی ناخوشایند است، اما معمولا برای بچه‌ها بی‌ضرر است. با این حال، اگر به کوتیکول، ناخن یا پوست اطراف آسیب برساند، می‌تواند به یک نگرانی پزشکی تبدیل شود. جویدن ناخن در کودکان همچنین ممکن است احتمال ابتلا به عفونت پوست اطراف ناخن را نیز افزایش دهد.

عواقب جویدن ناخن همچنین ممکن است به آسیب رساندن به ناخن محدود نشود. طبق یک مطالعه، جویدن ناخن می‌تواند باعث آسیب رسیدن به لثه و ریشه دندان نیز شود. گاهی کودک ممکن است آنقدر محکم به ناخن فشار آورد که ناخن را بشکند یا پاره کند و این می‌تواند روی دندان‌های کودکان تاثیر بگذارد و منجر به مشکلات جدی دندانی شود.

در نهایت این که در صورتی که کودک از ناخن جویدن احساس ناراحتی یا درد می‌کند و با این حال باز این کار را انجام می‌دهد، می‌تواند نشان‌دهنده اضطراب و افسردگی باشد و از این کار برای تسکین خود کمک می‌گیرد. بنابراین در چنین مواردی حتما به پزشک متخصص و البته یک روانشناس مجرب مراجعه کنید تا از آسیب‌های ناشی از استرس جلوگیری کنید.

 

 

 

راهکارهای درمان ناخن جویدن کودکان

چطور ناخن جویدن کودک را کاهش دهیم

همانور که گفتیم، در بسیاری از موارد کودک عادت ناخن جویدن را به طور عادی ترک ‌کند و کنار می‌گذارد. با این حال، همچنان کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای درمان این رفتار انجام دهید.

۱_ تلاش کنید استرس کودک را کاهش دهید

همزمان با رشد کودک، مواردی که می‌تواند باعث اضطراب کودک شوند نیز بیشتر می‌شود. تولد فرزند جدید در خانواده، تغییر محل زندگی یا حتی رفتن والدین به سرکار می‌تواند اتفاقات جدیدی باشند که استرس کودک را افزایش می‌دهند. بنابراین، ابتدا تلاش کنید تا ریشه استرس کودک را کشف کنید و سپس برای رفع آن قدم بردارید. سعی کنید زمان باکیفیت‌تری را با فرزند خود بگذرانید و به او توجه و محبت بیشتری کنید.

  روتین قبل از خواب (کارهای قبل از خواب برای کودکان)

همچنین انجام کارهایی مثل فعالیت بدنی (بازی با توپ، رقصیدن با موسیقی تند) یا انجام فعالیت‌های آرام مانند نقاشی یا گوش دادن به یک داستان نیز می‌تواند در کاهش استرس کودک مفید باشد.

۲_ درباره ترک کردن این عادت با کودک صحبت کنید

بسیاری از اوقات، کودک به درستی نمی‌داند چه کاری انجام می‌دهد. بنابراین برای ترک این عادت در حالی که کودکتان ناخن خود را می‌جود او را جلوی آینه بنشانید و بگویید: «وقتی ناخن‌های خود را می‌جوی، این شکلی می‌شوی». یا در صورتی که فرزند شما به اندازه کافی بزرگ شده است از او درباره این کار سوال کنید. مثلا می‌توانید بپرسید:

  • آیا وقتی این کار را انجام می‌دهد احساس آرامش می‌کنی؟
  • آیا وقتی حوصله‌ات سر رفته این کار را انجام می‌دهی؟

علاوه بر این، درباره ناخن جویدن با کودک صحبت کنید و آسیب‌های این عادت را به او توضیح دهید.خواندن کتاب‌هایی درباره عادت‌های بد نیز می‌تواند مفید باشد.

 

 

 

 

۳_ به کودک کمک کنید درباره عادت خود آگاه شود

ناخن جویدن کودکان اغلب در مواقع خاصی اتفاق می‌افتد. بنابراین می‌توانید به کودک خود کمک کنید تا بیشتر از زمان و مکان ناخن جویدن آگاه شود تا بتواند رفتار خود را کنترل کند. همچنین خوب است اگر یک کلمه رمز بین خودتان مشخص کنید تا زمانی که کودک فراموش کرد نباید ناخن بجود به او یادآور شوید.

  خطاها و مشکلات فرزندپروری؛ اشتباهاتی نابخشودنی!

در صورتی که این عادت به شکل ناخودآگاه انجام می‌شود، می‌توانید با کارهایی مثل باند پیچ کردن انگشتان یا لاک زدن به ناخن‌ها کار جویدن را سخت‌تر کنید.

۴_ کارهای جایگزین به کودک پیشنهاد دهید

از آنجا که عادت‌ها مثل ناخن جویدن رفتارهای همیشگی هستند، برای ترک آن‌ها باید یک رفتار جایگزین وجود داشته باشد. بنابراین در صورتی که می‌خواهید عادت ناخن جویدن را از سر کودک خود بیاندازید باید این رفتار را با یک رفتار سالم جایگزین کنید. برای مثال می‌توانید از توپ‌های ضد استرس استفاده کنید. همچنین کارهایی مثل دوییدن، داشتن فعالیت بدنی و حتی یادگیری موسیقی می‌تواند به کاهش تنش در کودک و کاهش میل به این کار کمک کند.

۵_ دست از تلاش کردن برندارید

به کودک خود توضیح دهید که افراد مختلف به تکنیک‌های مختلف پاسخ می‌دهند و او را تشویق کنید که اگر راه‌حل اول جواب نداد، راه‌حل‌های مختلفی را امتحان کند. به طور کلی، هر چه سن او بیشتر باشد، مسئولیت بیشتری می‌تواند در این تلاش بپذیرد.

در نهایت، به او و به خودتان یادآوری کنید که ترک عادت‌ها سخت است و شما دو نفر در یک طرف هستید. در صورت نیاز استراحت کنید و مطمئن شوید که فرزندتان هم محبت و توجه زیادی را دریافت می‌کند. در نهایت صبر و پشتکار شما نتیجه خواهد داد.

کلام آخر

ناخن جویدن کودکان یکی از رایج‌ترین عادت‌ها در میان بچه‌ها است که در بسیاری از موارد با بالا رفتن سن کودک از بین می‌رود. این رفتار می‌تواند به دلایلی مثل استرس، بی‌حوصلگی یا تقلید از رفتارهای دیگران رخ دهد. شما نیز می‌توانید با راهکارهایی مثل کاهش استرس، جایگزین کردن عادت با رفتاری سالم‌تر و آگاه کردن کودک از این کار تلاش کنید تا کودک عادت ناخن جویدن را کنار بگذارد.

منبع

دوره تربیت جنسی

Hidden
نظرات شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Array

جان، فرصت محدوده!

می‌خوای فرزندت شاد و حرف‌گوش‌کن باشه؟

همین حالا دوره پدر مادر حرفه‌ای رو با ۳۰٪ تخفیف تهیه کن!

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
مهلت استفاده از تخفیف ه به پایان رسید

تا پایان تخفیف

اطلاعات حساب موسسه

شماره حساب

8794813727

شماره کارت

6104337442149397

شماره شبا

IR390120000000008794813727

بانک ملت بنام درنا شریفی